Az Arsenal csütörtökön hivatalosan is megerősítette, hogy védőjük, Calum Chambers súlyos szalagsérülést szenvedett a Chelsea elleni bajnoki meccsen, emiatt meg kellet műteni, a rehabilitációja pedig 6-9 hónapig is eltarthat.

Az idei szezonban a még gyenge Arsenalban is egészen jó formát mutató Chamberst a Chelsea elleni derbi első félidejében kellett lecserélni, s bár az angol védő saját lábán hagyta el a pályát, már akkor látszott, hogy komoly lehet a sérülés. 

A kivizsgálások sajnos megerősítették a csapat aggodalmát, Chambersnek a középső szalag sérült a bal lábában, emiatt biztosan ki kell hagynia a szezon hátralévő részét, és lehet, hogy a következő idény elején sem számolhat vele Mikel Arteta.

A Telegraph szerint Arteta a télen egy középpályás - Adrian Rabiot - leigazolását tűzte ki célul, de Chambers sérülése átírhatja az Arsenal terveit. Az egyelőre nem publikus, hogy a klub mennyi pénzből gazdálkodhat januárban, tavaly ilyenkor olyannyira nem volt kerete a csapatnak erősítésekre, hogy csak kölcsönigazolásokban gondolkozhattak Raul Sanllehiék.

"Mindenképpen várható az, hogy nézzük az átigazolási piac alakulását, hogyan tudnánk erősíteni a csapatot. Ez kötelességünk is." - mondta Arteta a Leeds elleni FA-Kupa meccset megelőző sajtótájékoztatón.

"Az a feladatom, hogy elmondjam a véleményemet a klub vezetősége felé, hol tudunk még javulni. Sajnos vannak komoly sérültjeink, mint amilyen Calum is, ez a helyzet most átírja a terveinket a védősort tekintve. De az a realitás, hogy túl sok mindent most nem fogunk tudni tenni."

"Az igazolások helyett inkább abban reménykedem, hogy a sérültjeink közül minél többen térjenek vissza minél hamarabb. A már meglévő játékosainkat akarom fejleszteni, szeretném őket a fedélzeten tudni, elmagyarázni nekik, mit akarok látni. Persze, ha valami rendkívüli adódik, akivel erősíteni tudnánk a keretet, az elől nem zárkózunk el." - mondta Arteta.

A Telegraph szerint az Arsenal radarján három védő szerepel kimondottan: Dayot Upamecanóé (RB Leipzig), Nathan Aké (Bournemouth) és Daniele Rugani (Juventus).

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

4 éve
Ziyeches pletykak ujra elokerultek, hatha egy-ket plusz kattintast kapnak, vagy plusz ujsagot el lehet adni.

Ettol fuggetlenul szerintem is hozni kene. De jelenleg sokkal nagyobb szukseg van egy vedore es egy jobbszelso vedore.
4 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Nyáron ilyen igazolások kellenek: Malen,Tielemans,Upamecano,Aarons. Fiatalok de még is már kész játékosok(Malent mi absztuk el)
4 éve
Aarons érkezhet a jobb hátvédnek, a Spurssel kell érte csatázni. A kieső helyen tanyázó kanárik 30 millióért már meg is válnának tőle úgy, hogy év végig vissza kéne kölcsönözni. A vezetőség fél, hogy Bellerin ennyi sérülés után már messze nem lesz a régi, és kell egy olyan hátvéd, aki bírja Arteta letámadós taktikáját.
4 éve
Nekem mar elegem van abbol, hogy tobb mint egy éve jobbhatved nélkül jatszunk, mert a spanyol nem kepes 3 meccset kibirni serules nélkül. Rohadtul belassult, vedekezni igazan sose tudott csak a sebessegevel kompenzalt ha lecseleztek. En siman eladnam es hoznam Aarons-t, valami spanyol csapat csak elvinne 20-25 millio koruli osszegert Bellerint es az mehetne az angolert.
4 éve
Demiral nagy tehetségnek számít igazából sokat nem láttam mert eddig kevés meccsen bizonyíthatott de amit láttam az nem volt rossz és szerintem elöbb adnák oda Ruganit mint őt
4 éve
Demiral-ról is vannak most pletykák, akiről én szinte semmit nem tudok. Mondjuk ilyen Daily Mail meg Sun kaliberű lapok hozták le, szóval gondolom nem kell annyira komolyan venni.
4 éve
Demiral szerintem egy nagyon jó opció lenne. A baj megint csak az, hogy kb. 40-50 millió euró lenne, kölcsönbe meg nem biztos, hogy belemennek. Ha Mustafit nem tudjuk eladni, én nem igazán számítok nagy aktivitásra, esetleg 1-2 kölcsönt üthetünk nyélbe.

Szólj hozzá