Nem várható számottevő költekezés az Arsenal részéről januárban, miután a csapatnak egyelőre nincs meg a kellő forrása az erősítésekre, írja David Ornstein, a BBC Sports megbízható újságírója.

Ornstein szerint ennek az az oka, hogy a csapat az elmúlt átigazolási időszakokban komoly kiadásokat csinált, ami nem mindig az átigazolási díjakon látszik, hiszen Henrikh Mkhitaryan-t például tavaly januárban ingyen igazolta át az Arsenal, ám az örmény játékos heti 200 ezer fontot keres a csapatnál. Az újságíró azonban hozzáteszi: komoly távozók sem várhatók a klubnál januárban.

Amennyiben mégis lesz érkező januárban, az maximum kölcsön, vagy strukturált megállapodás keretein belül történik majd. A sevillás Ever Banegáért való érdeklődésről már korábban írtunk, Ornstein szerint pedig Unai Emery szívesen látná a csapatában a Barcelonánál mellőzött Denis Suarezt is.

Az nem merült fel, hogy a csapat immáron egyedüli tulajdonosa, Stan Kroenke bármennyit is hajlandó lenne invesztálni a klubba, és ez Ornstein szerint amúgy is veszélyes lenne az UEFA üzleti szabályozásai miatt, illetve a Premier League-ben is hoztak nemrégiben egy szabályt, hogy egy klub fizetési listája egy évben mennyit emelkedhet maximum.A nyárra viszont változhat a kép, és újra lehet elég forrása a klubnak, köszönhetően a nemrégiben kötött új üzleti megállapodásoknak.

A csapatnál egyébként megfontolták, hogy visszahívják Calum Chamberst és Reiss Nelsont a két játékos jelenlegi kölcsönszerződéséből, de Chambers esetében az Arsenalnak kötbért kellene fizetnie a Fulhamnek a megállapodás felbontásáért, míg Nelson fejlődését nem akarják megzavarni Németországban.

Az viszont biztos, hogy a szezon végén, a lejáró szerződése kapcsán Aaron Ramsey távozik az együttestől. Bár olasz lapok tudni vélik, hogy végül a Juventus lesz a befutó a walesiért, Ornstein szerint a 28 éves játékos még nem döntött a jövőjét illetően.

Ramsey 2008-ban, majdnem öt millió fontért igazolt az Arsenalhoz a Cardifftól, noha annak idején még a Manchester United is érdeklődött érte. A FIFA szabályai kimondják, hogy egy játékos az érvényes szerződése lejárta előtti hat hónapban már tárgyalhat külföldi együttesekkel (belföldiekkel hivatalosan csak júniustól), és Ornstein szerint olyan klubok érdeklődnek a középpályásért, mint a Bayern München, az Inter, a Juventus, a Real Madrid vagy a PSG.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (91)

5 éve
Törölt felhasználó
Gunnarr!
Na igen, érte valóban szép összeg jött igazad van.
De szerintem ott sem arról volt szó, hogy jóval áron felül sikerült eladni.
Egy top klub fiatal, ugyanakkor nagy tapasztalattal rendelkező játékosa, akiben hatalmas potenciál rejlett és rejlik még mindig, valamint akkoriban jobb oldali szárnyvédőként alapkezdő volt és jól is ment neki.
Ennyit igenis ért és csupán a mi igazolási/eladási politikánkat nézve tűnik olyan jó üzletnek.
5 éve
Törölt felhasználó
@tamas: "a mi vezetésünk, tárgyalóink milyen amatőrök hozzájuk képest. Szerintem a mieink ezekért az emberekért max 20at hoztak volna össze...összesen"

Azért Oxlade-t csak sikerült elpasszolni majdnem 40 millióért.
5 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI, nekem se nagy kedvencem Khedira, de szerintem ő a tipikus szurkolók által alul értékelt játékos, akit viszont az edzői nagyra tartanak. Remélem nem igazol az Arsenalba végül, de azért olyan nagy tragédiának se tartanám.

Ősszel volt egy rövid nyilatkozat valamelyik fejestől a következő évek várható csapatépítési koncepciójáról, ahol azt hangsúlyozták, hogy komolyabb szerepet szánnak az ifi játékosoknak és jobban támaszkodna az első csapat az utánpótlásra, mint eddig. Ennek kapcsán mondták azt is, hogy meg kell találni a megfelelő elegyet a fiatal és tapasztaltabb játékosok között. Szóval lehetséges, hogy egyre gyakoribbak lesznek a 30 évnél idősebb játékos igazolások.
5 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Közben a rádörem aláz llorentte aurier házi verseny van rohadjanak meg. Nem birjuk el már értsd meg özil gülü fizetését kapott volna sanchez 400at itt avgy 450et és ment volna el gülü haza türkiszbe.
5 éve
Törölt felhasználó
Szerintem se sok esély van top4re idén és igen, EL-t kell nyerni.
Persze azt is el lehet baszni, de nagyságrenddel könnyebb azt behúzni, mint befutni 4. helyre a PL-ben. Ez nagyon jó húzás volt az UEFA-tól, hogy BL indulást ad a győztesnek.
(meg az is, hogy 2021-től kibasszák az EL2-be a kutyaütő csapatokat - köztük a magyarokat is - és 32 csapatra csökkentik a csoportkör létszámot. Ez jót fog tenni a sorozatnak vélhetően)

Szólj hozzá