Arséne Wenger a Middlesbrough elleni FA-Kupa meccs előtti sajtótájékoztatóján elárulta, hogy az Arsenal januári igazolása, Gabriel várhatóan vasárnap debütálhat a csapatban.

A brazil játékos a téli átigazolási időszakban érkezett az Arsenalhoz a Villarrealtól, a leigazolását követő három meccsen pedig egyelőre csak a kispadon kapott helyet. Bár Wenger akkor is dicsérte Gabrielt, miután a védő nem beszél jól angolul, "elővigyázatossági" okokból nem nevezte a csapatba az új szerzeményt. Ez változhat meg vasárnap.

Gabriel egy olyan játékos, akinek minden képessége megvan a védekezésre és szereti is ezt a szerepkört. Ilyen típusú játékosokból egyre kevesebbet lehet találni. Jó képességű védő, jó a sebessége, jól teljesít mind a levegőbeli mind az egy-az-egy elleni párharcokban. - mondta Wenger.

 

Azt gondolom, jobb lenne talán nem túl sokat beszélni róla, egyszerűen hagyni kell, hogy ő mutassa meg, mennyire jó játékosról van szó.

Wenger azt is elárulta, hogy nem tervez túl sok rotálást vasárnapra attól, hogy kupamérkőzésre kerül sor, Gabrielen kívül még Szczesny térhet vissza a kezdőbe.

Attól, hogy kupamérkőzésre készülünk, a keret nem lesz rotálva. Azok a játékosok, akik az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséget kaptak, biztosan játszani fognak most, de ezt a meccset is úgy kezeljük, mint bármelyik más bajnoki mérkőzést.

 

Olyan időszakban vagyunk ugyanis, amikor a szokásosnál is többet kell elvárnunk a játékosoktól, hiszen beléptünk a szezon utolsó négy hónapjába. Az idényünket pedig az fogja eldönteni, mennyire vagyunk összeszokottak és egységesek.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

9 éve
Törölt felhasználó
Kicsit félek, hogy nehogy a kommunikáció hiánya miatt gólokat adjuk a 'Broughnak, amúgy izgatottan várom mire képes.
9 éve
hát nem kéne kiszopni...na!
9 éve
Törölt felhasználó
City még ennyit se rotált. Rosicky biztos nem kezd megint.
9 éve
Szczesny - Chambers Mertesacker Gabriel Gibbs - Flamini Cazorla - Walcott Özil Rosicky - Welbeck.

Szólj hozzá