Óvatosan jár el a csapat Gabriel Jesusszal - Daily Mail, febr. 27.

Az Arsenal orvosi stábja mindent megtesz annak érdekében, hogy Gabriel Jesus térde teljesen rendbe jöjjön a szezon befutó szakaszára, emiatt a klub nagyon óvatosan akarja terhelni a brazil játékost, írja Sami Mokbel a Daily Mail hasábjain.

Jesus január 30-án játszott utoljára, a Nottingham Forest elleni meccsen, akkor gólt is szerzett, utána viszont már nem volt bevethető állapotban. A játékos ott volt a kispadon a Newcastle elleni bajnokin, ám nem állhatott be. Bár Jesusnak minden esélye megvan arra, hogy hamarosan, akár már a hétfői Sheffield United ellen játszhasson, a klub nem akarja túlterhelni a játékost, akinek az állapotát meccsről meccsre figyelni kell.

Mokbel úgy tudja, hogy Jesus térde vizeskedik. Mivel ez a probléma a 2022-es átigazolása óta megnehezíti a játékos és a klub életét, az Arsenal már csak emiatt is szeretne középcsatárral erősíteni a nyáron. Az angol újságíró úgy tudja, hogy a csapat célpontjai között olyan játékosok szerepelnek, mint Ivan Toney, Victor Osimhen, Joshua Zirkzee vagy Viktor Gyökeres.

Mint Mokbel írja, a közelgő hetekben nemcsak Jesus visszatérése lesz aktuális, de hamarosan játékra jelenkezhet Zinchenko és Tomiyasu is, illetve Thomas Partey is újfent meccsfitt állapotba kerül majd.

Veszteséggel zártuk a legutóbbi gazdasági évet - Arsenal.com, febr. 27.

52,1 millió font adózás előtti veszteséggel zárta az Arsenal a 2023-as gazdasági évet, derült ki a csapat hivatalos közleményéből.

Ez a veszteség némiképpen több mint a 2022-es adat, akkor 45,5 millió font volt ez a szám, ugyanakkor az ideiben szerepelnek olyan egyszeri tételek, amik bizonyos játékosok szerződésfelbontásával keletkeztek, ez az összeg 18,1 millió fontra rúg.

Bár a közlemény hivatalosan nem részletezi, de Nicolas Pepe 2023 szeptemberében bekövetkezett szerződésfelbontása is megdobta az Arsenal veszteségeit, mivel a csapatnak vélhetően egyösszegben ki kellett fizetnie az elefántcsontparti szélső szerződésének utolsó hetéig tartó fizetését is. Csak zárójelben megjegyeznénk, hogy Pepe átigazolásának összköltsége - azaz a kivásárlási díja, aláírási pénz, fizetés és ügynöki jutalék együttesen - több mint 130 millió fontra rúgott, igaz, ezt a transzfert még egy teljesen más vezetőség hozta tető alá annak idején.

Az elmúlt időszakban kötött új szponzori szerződések az Emirates-szel, az Adidasszal illetve a Shiba ingatlanfejlesztő céggel, pluszban a BL-be való visszatérésből származó extra bevételek a következő gazdasági évben lesznek láthatók.

A csapatnál fontosnak tartják megjegyezni, hogy az európai kupaszereplés kulcsfontosságú jelentősgű és előfeltétele "az önfenntartó gazdasági modellnek", ezért is invesztált a klub sokat a felnőtt keretbe a 2022/23-as szezonban, és kifejezetten a 2023-as nyári átigazolási időszakban.

Meg nem erősített twitteres hírek szerint az Arsenalnál nem fenyegetett a FFP/PSR megszegésének a veszélye, sőt, a csapat akár igazolhatott is volna a tél folyamán, amennyiben Artetáék találtak volna kellő minőségű játékost a piacon.

Az új gazdasági év 2024. július 1-én indul, vélhetően a csapat ekkortól lesz igazán aktív a nyári átigazolási piacon. Megbízható értesülések szerint a klub mintegy 100 millió fontból gazdálkodhat új játékosok igazolására, amely büdzsét megdobhatja az esetleges játékoseladásokból származó bevételek is.

Továbbra is figyeli Mudrykot az Arsenal - James McNicholas, The Athletic, febr. 28.

Továbbra is figyeli Mykhalyo Mudryk helyzetét az Arsenal, derült ki James McNicholas cikkéből a The Athletic hasábjain.

Az Arsenallal foglalkozó újságíró a szerdán megjelent cikkében azt taglalta, mennyire másként is alakulhatott volna az Arsenal sora az elmúlt évben, hiszen Mikel Arteta csapata két olyan játékost is szeretett volna a csapatában tudni (Mudryk mellett Moises Caicedót), akik most óriási kritikákat kapnak az ezer sebből vérző Chelsea-nél.

Mint McNicholas írja, például ha Caicedo jött volna, valószínűleg lehetetlen lett volna például Declen Rice megszerzése is tavaly nyáron. Mudrykért pedig effektíve ugyanannyit fizettünk volna, mint tette azt a Chelsea - akkori klubrekord, 86 millió összértékű ajánlatért - csakhogy a Shakhtarnál úgy gondolták, hogy a Kékek által kínált bónuszok elérhetőbb feltétlekhez vannak kötve.

Az Arsenal végül Leandro Trossard és Jorginho leigazolása mellett döntött, akik együttesen 39 millió fontba kerültek a csapatnak, és fontos szerepet töltenek be a keretben.

McNicholas úgy tudja, hogy egy éve Arteta és Edu teljesen megvoltak győzve Mudryk tehetségéről és potenciáljáról, pontosan egy ilyen típusú szélsővel szerették volna kissé tehermentesíteni Sakát és Martinellit. A The Athletic újságírója szerint az Arsenalnál úgy tudják, hogy az ukrán játékos letört, amikor végül a Chelsea-hez "kellett" igazolnia, miután ő inkább az Arsenal ajánlatát favoriztálta volna, ugyanakkor a Shakhtar a Kékekét fogadta el.

A szakíró szerint Mudryknak "továbbra is vannak csodálói az Arsenalnál", ugyanakkor jelen állás szerint ez a hajó elúszott, és nem valószínű, hogy az ukrán egyhamar Arteta csapatában köt ki.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a Chelsea egyre égetőbb pénzügyi problémái akár eredményezhetik azt is, hogy az Arsenal Jorginho vagy Havertz után újabb játékost fog tőlük igazolni a következő hónapokban.

Változik a Chelsea elleni bajnokink időpontja

Azzal, hogy a Chelsea 3-2-re legyőzte a Leeds Unitedet az FA-Kupa ötödik fordulójában, a Kékek továbbjutottak a sorozat negyeddöntőjébe, így tolódik az eredetileg március 16-ra kiírt bajnokink időpontja.

Mindez azt jelenti, hogy a március 12-i Porto elleni visszavágót követően újabb meccs nélkül jön a következő válogatott szünet, és majd csak március 31-én játszunk a Manchester City ellen idegenben.

A Chelsea elleni meccset várhatóan április 22-23-24. közt pótoljuk, a Wolverhampton és a Tottenham elleni bajnokik között.

Jorginhóval indulnak a tárgyalások - Press Association - febr. 29.

A közelgő hetekben megkezdődnek a tárgyalások Jorginhóval, írja a Press Association csütörtökön.

Az olasz középpályás tavaly télen igazolt az Arsenalhoz a Chelsea-től mintegy 10 millió fontért, és vált rövid idő alatt fontos játékossá a keretben.

Jorginho szerződése idén június 30-án jár le, de az Arsenalnak opciója van az egyéves hosszabbításra, a PA szerint ez képzi az alapot a mostani tárgyalásoknak, de vélhetően hasonló hosszúságú lenne az új kontraktusnak is.

"Teljesen egyértelmű, hogy világklasszis játékosról van szó. A Newcastle elleni meccsen is megmutatta, milyen minőséget képvsiel a játéka, és most sikerült még magasabbra tennie a lécet." - mondta Arteta Jorginhóról a legutóbbi bajnokinkat követően.

Visszatérne hozzánk a Dortmund fiatal tehetsége - febr. 29., Bild

Német lapértesülések szerint a megfelelő ajánlat esetén túladna az egyik fiatal játékosán, Donyell Malenen a Dortmund.

A Bild úgy tudja, a dortmundiak az idei gyengébb szereplés miatt alaposan átalakítanák a keretüket, ennek eshet áldozhatul Malen, akit annak idején a Manchester Unitedhez távozó Jadon Sancho helyére igazoltak a PSV Eindhoventől. A holland játékos ebben a szezonban 10 gólnál jár.

Érdekesség, hogy Malen 2015-től 2017-ig az Arsenal akadémiáján pallérozódott, onnan igazolt át előbb a PSV-hez, majd 2021-ben a Dortmundhoz.

"Mivel fiatalabb koromban Angliában játszottam, nagyon szeretnék visszatérni és kipróbálni magam a Premier Ligában is. Az Arsenal a kedvenc csapatom, ha van rá mód és lehetőség, szívesen visszatérnék."

Ornstein intenzív nyárra számít az Arsenaltól - febr. 29 - The Athletic

David Ornstein, az Arsenal ügyekben mindig megbízhatóan tudósító The Athletic újságírója intenzív nyárra számít Mikel Arteta együttesétől.

A szakíró szerint egy csatár megszerzése lesz a prioritás a nyári átigazolási időszakban, Ornstein úgy tudja, többek között Benjamin Sesko, Viktor Gyökeres és Evan Ferguson a legfőbb kiszemeltek.

Arteták emellett szeretnének egy tartalék avagy versenytársat is hozni Martinelliéknek a szélső poszton. Pedro Neto egy lehetséges célpont, de nem az egyedüli opció, az pedig nagyon valószínűtlen, hogy az Arsenal kifizetik a Wolverhampton által kért 80 millió fontos átigazolási díjat a portugálért, akiért a Manchester City, a Liverpool, a Manchester United, a Newcastle és a Tottenham is érdeklődik.

Attól függően, hogy lesz-e távozó ezen a poszton, egy középpályást is szeretnének megszerezni Eduék, itt Martin Zubimendi a legfőbb kiszemelt.

A csapatnál figyelik majd, mennyire lesz terhelhető Tomiyasu, Zinchenko és Timber a védelmi posztokon, és ha úgy ítélik meg, akár itt is lehet majd erősítés. Kérdés például az is, lesznek-e hosszabbítási tárgyalások az ukrán játékossal, aki a szerződése utolsó két évébe ér hamarosan.

Sok múlik majd a távozókon is, írja Ornstein, jelenleg ugyanis különböző csapatok különböző fokú érdeklődést mutatnak Ramsdale-ért, Tierney-ért, Nuno Tavaresért, Albert Sambi Lokongáért, Emile Smith Rowe-ét és Eddie Nketiah-ért is, így a The Athletic újságírója izgalmas nyárra számít a klubtól.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (153)

2 hónapja
Gyökeres megint gólt lőtt és Giménez is a hollandoknál. Én valamelyiknek tudnék örülni
2 hónapja
nem ezt a tipust keressuk, de ha Eredevise, akkor Brobbeyt is meg lehetne nezni
2 hónapja
Azt hiszem elmondható hogy Ten Haggal visszaesett a Mu, de elég komolyan. Azért így mostmár szép lassan lemondhatnak a top4-ről.
2 hónapja
Arrol mit gondoltok hogy ha mind a 3 csapat versenybe lesz utolso 2-3 fordulora a bajnoki cimert, es mi a 37. forduloban megyunk az unitedhez es nekik ha valaki bajnok kell hogy legyen se a city se a poolnak nem orulnenek. van egy olyan elkepzelesem hogy nekik ugysem fog osztani szorozni nem elkepzelheto hogy leadjak?
2 hónapja
ellenunk biztos nem 😂 szerintem a regi idok miatt minket utalnak a legjobban
2 hónapja
Szerintem ezen a szinten nem nagyon vannak ilyenek. Én kifejezetten tartok attól a meccstől.
2 hónapja
Hát kurva érdekes volt a gól előtti szitu. Egyrészt Rashford egy bohóc, ha kicsit jobban küzd, nem egyből dobja magát, kb belőhette volna a másodikat, helyette ráadásul ott maradt még hisztizni is és kaptak egy gólt emiatt.
Másrészt, ha a mi játékosunk nyúl így oda, szinte biztos, hogy nekünk visszafújták volna a gólt...
2 hónapja
Rashford elrontott vagy két ziccert...
2 hónapja
bun gyenge ez a MU
2 hónapja
Egyszeruen fel nem foghatom, hogy Hag miert ezt a szart erolteti, ahelyett, hogy az Ajax stilust athozta volna.
2 hónapja
ki gondolta volna, hogy megfordítják
2 hónapja
Hát ha ezt az 1:0-t kibekkeli az MU, az az évtized mákja lesz kb. Bár a Chelsea is hozott így egy X-et, már az is jó lenne.

Szólj hozzá