Az Arsenal tegnap délután hivatalosan is megerősítette Gabriel Paulista megszerzését, a brazil védő a Villarreal csapatától érkezik.

Megbízható sajtóértesülések szerint a londoniak 11 millió fontot fizetnek a játékosért, valamint Joel Campbell szezon végéig szóló játékjogát is megkapják a spanyolok.

A 24 éves játékos Arsene Wenger kérésére érkezett a klubhoz, a francia szerint új szerzeménye top minőséget hoz csapata védelmébe.

Gabriel gyors, magas és jó a párharcokban is - tehát képes lesz alkalmazkodni az angol futballhoz. Ez beletelhet egy kisebb időbe, de összességében nagyon elégedettek vagyunk az ő megszerzésével.

Ambiciózus, koncentrált és komoly. Ezen tulajdonságok pedig kiváltképpen fontosak egy olyan klubnál, mint a miénk.

Szeretem az olyan játékosokat, akik a semmiből jönnek és tudnak alkalmazkodni egy teljesen más futballkultúrához. Ez szintén egy fontos tulajdonság.

Szükségünk volt egy középső védőre, miután elvesztettük Debuchy-t. Monreal ugyan tud ott játszani, de számszerűleg így is kevesen voltunk, annál is inkább, hogy Koscielny-nek már a szezon kezdete óta problémái vannak az Achillesével.

Kellett még egy védő, különben nem lennénk elég felelősségteljesek. Gabriel szintén tud jobb-és bal oldali védőt játszani, ami ugyancsak a minőségét mutatja.

- mondta Wenger

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

9 éve
Törölt felhasználó
Koncentrált? Már hogy koncentrált? Sűrű? :lol: :lol: :lol:

Szólj hozzá