Komoly rangadó előtt áll az Arsenal - az Ágyúsok vasárnap ugyanis az egyik kiemelt bajnokesélyes Manchester City csapatával játszik idegenben, Arséne Wenger azonban úgy gondolja, alakulata elég érett a győzelemre.

Az Arsenal legutóbb 2010-ben nyert a Manchester City ellenfeleként idegenben - a Kékek azóta pedig mindössze öt alkalommal kaptak ki hazai pályán. Legutóbb az Ágyúsok egy 6-3-as vereségbe szaladtak bele az Etihad stadionban - Wenger szerint a vasárnapi derbi viszont nem az eddigi eredményeken fog múlni.

Rengeteg olyan meccs van, amelyen keresztül le lehet mérni egy csapat potenciáját. A vasárnapi is ilyen lesz, mint ahogyan az összes mérkőzésünk a Liverpool, a Chelsea vagy a Manchester United ellen. Az emberek ilyenkor még tüzetesebben értékelik a csapatot, az ilyen rangadók ugyanis jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy felmérjék a keretek potenciálját. - mondta Wenger.

 

Én úgy gondolom, nem a történelmen, az eddigi meccsek eredményén fog múlni a vasárnapi derbi. Csak a vasárnapi teljesítményen fog múlni, ki nyeri a találkozót.

 

Szerintem a csapat megvan a kiegyensúlyozottság. Tavaly viszont pontosan ezen ok miatt nem nyertük meg a bajnokságot: idegenben ugyanis nem voltunk elég jók a rangadókon, mint hazai pályán. Úgy vélem, megvan bennünk a potenciál, hogy most stabilabbak legyünk, s hogy ezt a stabilitást a pályán is megmutassuk.

 

Régebben számos éven át az egyik legnagyobb erősségünk volt, hogy az idegenbeli rangadókon is jól teljesítettünk. Az viszont igaz, hogy az elmúlt két évben ez volt az egyik gyengeségünk. Viszont most már elég érettek vagyunk ahhoz, hogy ezt helyrehozzuk.

 

Jó egyensúlyt akarunk találni a támadások és a védekezések között, mert tudjuk, hogy a City nagyszerűen képes támadokat építeni. Fontos lesz, hogy a játékunk minden aspektusa a helyén legyen. Minden nagyobb meccsen lehet önbizalmat szerezni, ha jó eredmény születik. Erre akarunk koncentrálni, esélyt akarunk magunknak adni, hogy egy jó teljesítménnyel nyerni tudjunk vasárnap.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (30)

9 éve
szasza86: rég láttam már azt a filmet, de az alapján jött az ötlet, de akár be is jöhetne :D :D
9 éve
szasza86: rég láttam már azt a filmet, de az alapján jött az ötlet, de akár be is jöhetne :D :D
9 éve
matem: csak nem a Csontdaráló c. filmet nézted a napokban?: D bár ami bejött az amcsi fociban az itt is bejöhet!
Draxi meg jöjjön csak! Lehet ugy erősíteni a vedelmet hogy többet lovunk mint kapunk. Egyébként is aki ért a focihoz Draxi nálunk árnyékék lenne....papus is mondta már: D
9 éve
Igen, végül is nincs elég szélsőnk. Kb. ez az egyetlen poszt, ahova nem kell igazolni.
9 éve
Jó lenne (Y)

Szólj hozzá