A BBC Sports megbízható újságírója, David Ornstein szerint továbbra is megoldatlan Alexis Sanchez helyzete az Arsenalnál, akiért egyelőre nem érkezett ajánlat egyetlen klubtól sem.

Sajtóhírek szerint az Arsenal nyári átigazolási terveiben nagy szerepet játszik, hogy mihamarabb eldőljön a klub két kulcsjátékosának, Alexis Sancheznek és Mesut Özil sorsa. A csapat mindkét sztárral hosszabbítani akarna, azonban amíg a nyaralásából nemsokára visszatérő Özillel hamarosan újra megindulhatnak a tárgyalások, addig Alexis csak a hamarosan befejeződő Konföderációs Kupa után indul vakációra.

Az elmúlt hetekben Arséne Wenger többször is hangoztatta, hogy nem akarja elengedni Alexiséket a nyár folyamán, és megkockáztatja, hogy ha nem hosszabbítanak hamarosan szerződést a szóban forgó játékosok, akkor 2018 nyarán ingyen távozhatnak. A francia menedzser ugyanakkor hozzátette, ez az elgondolás változhat, ha egyrészt sikerül megfelelő játékosokkal pótolni őket, másrészt ha a játékos mindenáron váltani akar.

Néhány hete a chilei sajtóban jelentek meg olyan hírek, miszerint Alexis menedzsere, Fernardo Felichevich Németországban járt, hogy a Bayern Münchennel egyeztessen, ám azóta német források azt állították: még a Bayernnél is irreálisnak tartották Alexis fizetési igényét és a klub nem szeretne 50 millió eurót fizetni egy olyan játékosért, akit jövőre adott esetben ingyen is le lehetne igazolni. A Bayern esetleges kiszállásával egyedül maradhat a Manchester City a játékosért vívott harcban, Pep Guardiolával pedig már korábban dolgozhatott már együtt a chile-i. 

Az Arsenal a hírek szerint 260 ezer fontos heti fizetést ajánlott Alexiséknek, további 20%-os emeléssel abban az esetben, ha a klub jövőre visszatér a Bajnokok Ligájába. Alexis és ügynöke részéről egyelőre nem érkezett válasz. Német források úgy tudják, Wenger közvetlenül a Konföderációs Kupa végét követően le akar ülni a támadóval, hogy legalább egy esetleges elképzelése legyen arról, mihez akar kezdeni a játékos a nyár folyamán.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (42)

7 éve
egyedűl Sanchez az aki necces de aztán a nagy titkolódzás végén kijeneti hogy kupákat akar nyerni a csapattal és ezért még jobban fog küzdeni mint eddig meg stb és marad :lol:
Szerintem aztán majd kiderűl 🧀
7 éve
Törölt felhasználó
Özil biztosan marad, nem akadtak komoly kérői, és én úgy veszem le hogy szeret itt focizni. Igazából Wenger hosszabbítását várták elvileg. Sancheznél nem lehet levonni nagy következtetéseket, ahhoz ismerni kéne milyen ember ő. (Ilyen nem tudom meg nem árulom el nyialtkzoat után)
7 éve
Miből gondolod, hogy maradni fognak? Nem tudom,nekem Sanchez nyilatkozatából az jön le, hogy megy. Ha maradni akarna akkor nem ködösítene, meg várna a válasszal a Könföderációs kupa végéig. De azért még bízom a maradásában, jó lenne együtt tartani a csapatot.
7 éve
akkor helyesbítek
Wengeren múlik illetve dönti el hogy kit akar idehozni
viszont a többit már az adott játékos csapatával és maga a játékossal kell elintézni ( meg kell egyezni a csapattal és a játékossal is aztán egy orvosi vizsgálat és már jöhet is )
7 éve
Ha minden igaz akkor Özil és Sanchez is maradni fog bár szerintem mindegy hogy mennyit hosszabít a Chilei majd ha lesz egy olyan szezon megint ami nem úgy sikerűl úgyis el fog menni valószínüleg

Szólj hozzá