Petr Cech, az Arsenal tapasztalt kapusa türelmet kért a csapat szurkolóitól, miután az Ágyúsok elvesztették a Manchester City elleni nyitómeccset a 2018/19-es szezon első bajnokiján.

Az Ágyúsok ráadásul megérdemelten kaptak ki, a Manchester City jobban és rendezettebben játszott, pedig magukhoz képest nem is adtak ki mindent magukból. Ez komoly kérdéseket és aggályokat váltott ki a drukkerekből, emiatt Cech türelmet kért tőlük.

"Mindenki igyekszik hozzátenni a magáét a játékhoz, és ha a labdabirtoklásra helyezi az egyik csapat a hangsúlyt, akkor oda mindenkire szükség lesz, mivel egy az egyben nehéz nehéz most már megoldani a dolgokat. És ha éppen a kapus áll üresen, akkor neki is be kell kapcsolódnia a játékba." - mondta Cech.

 

"Vannak azok a csapatok, amelyeknél a kapusnak csak annyi a dolga, hogy előre kell rúgnia a labdát, de vannak más stílusok is. Eddig mindegyik edzőm arra kért, hogy rúgjam hosszan előre a labdát, most viszont változás volt, ám ez örömteli a számomra."

 

"Most éppen abban a fázisban vagyunk, hogy megpróbáljuk kialakítani a saját játékstílusunkat.Mi ezt öt hete csináljuk, a Manchester City pedig két éve dolgozik ezen, szóval elég nagy előnyük volt tegnap."

 

"Úgy vélem, voltak olyan szakaszok a meccsen, amikor jól játszottunk. A fennakadások az utolsó harmadan jelentkeztek, hiányoztak a gyilkos passzok. De ennek ellenére sikerült néhol hibára kényszerítenünk őket, amikor náluk volt a labda, főleg a második félidőben, de nem tudtuk belőni a helyzeteinket."

 

"Azt gondolom, hogy a szurkolóknak meg kell érteniük, hogy időbe telhet, mire egy új edző egy új játékstílust kialakít egy csapatnál. Egy pár dologban még alakulnunk kell, de jó úton haladunk. Talán az egyik legnagyobb esélyessel találkoztunk vasárnap, most szombaton egy újabb rangadó vár ránk. Szerintem mi jobban megszorongattuk a City-t, mint a Chelsea őket a szuperkupán."

 

"Most már hátulról építjük fel a támadásokat, ehhez pedig bátornak kell lenni, még akkor is, ha jön a letámadás és ez sikerült is. Noha az eredmény negatív volt, sok pozitívuma volt a mérkőzésnek.  Szerintem a tavalyi mérkőzésünkhöz képest jobban tűntünk. Ez most egy új korszak nálunk, össze kell szoknunk az új edzővel, meg kell tanulnunk az új játékrendszert. Biztos vagyok abban, hogy csak jobbak leszünk. Elég megnézni Guardiola első évét Angliában, az nagyon kemény volt neki is, aztán láthatjuk, hol vannak most. Ilyen szemszögből kell néznünk a dolgokat. Ez egy pozitív változás volt, és midnannyian izgatottak vagyunk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

2 éve
Leno meg fogja kapni a lehetőséget. Ha nem a Chelsea ellen, akkor picit később.
2 éve
Szerintem Emery Cech-t nagyon szívesen védetné a BL-ben, csak ez idén picit lehetetlennek tűnik.
Amúgy örülök a Vidinek, remélem ők eljutnak a BL főtáblára, de ha mégse, akkor meg megkapjuk őket az EL-ben. Olcsóbb lenne úgy kijutni egy Arsenal meccsre.
2 éve
Én is őgy gondolom hogy Cech attól hogy egy nagyon jó kapus és tisztelet neki de már nem első számúnak kéne lennie
Remélem erre Emery is rájön
Én biztos hogy az FA és Liga kupákban őt védetném akár még a BL-ben is de Lenonak kéne lennie az első számú kapusunknak és szerintem ezért is lett leigazolva
Ez csak az első meccs volt viszont ha nem szedjük össze magunkat akkor már a legelején lemaradthatunk eléggé ahhoz hogy a Top4 meglegyen és hogy versenyben maradjunk a riválisainkkal szemben is
2 éve
Aron21: Szerintem Özil 15 forduló alatt járt ennyit vissza, mint most egy meccsen :D Persze a károgók azt hozzák fel, hogy semmit nem rakott hozzá támadásban...hát Micky és Ramsey se hozta legjobb formáját és még finoman fogalmaztam.
Chelsea ellen így állnék ki: Leno-Bellerin,Mustafi,Sokratis,Lichsteiner-Guendouzi,Torreira-Auba,Ramsey,Özil-Laca
2 éve
Na kétszer küldtem el ezt a szart, cserébe ideírok két érdekes statisztikát, amiből azért jól látszik Emery keze:

1, Mi futottuk a legtöbbet az első fordulóban, 118 km-et összesen. Wengerrel tavaly az utolsó 5ben voltunk, ha jól emlékszem.

2, A City elleni meccsen a legtöbb labdát Mesut Özil szerezte, konkrétan 7et.

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek