Fordulatos rangadón van túl az Arsenal, az Ágyúsok a bajnokság negyedik fordulójában a Manchester City-t fogadták az Emirates stadionban. 

Bár a meccs kezdeti szakaszában az Arsenal volt a jobb csapat, a vezetést Sergio Agüero révén a City szerezte meg. A második félidőben az Arsenal Wilshere és Alexis révén fordítani tudott, ám az előnyt nem sikerült megtartani, így az Arsenal sorozatban a harmadik meccsén is leikszelt. 

Azt gondolom, hogy remek színvonalú meccset játszottunk. Magas minőségű játék volt két nagyszerű csapattól. Főleg az első félidőben volt óriási az iram. Pechesek voltunk, hogy ők szerezték meg az első gólt, de valami hihetetlenül kimagasló teljesítményt nyújtottunk, hogy megfordítsuk a meccset. Az egyetlen frusztráló dolog a meccsen az volt,hogy nem sikerült megtartani az előnyünket és egy nagyon buta gólt kaptunk. 

 

Van még hová fejlődnünk, mert bár ígéretes dolgokat mutattunk a meccsen, a második kapott gólunk után könnyedén elveszíthettünk volna mindent - ez egy óriási mentális érvágás volt. De összességében magas színvonalú meccs volt.

Csakúgy, mint az előző meccseken, most sem maradt el a már szokásossá vált sérülés - Mathieu Debuchy bokája csúnyán aláfordult egy földetéréskor, s Danny Welbecket is le kellett cserélni idő előtt.

Welbeck lába begörcsölt, de elvileg rendben lesz. Ami Debuchy-t illeti: csúnyán kificamodott a bokája. Nem tudom, mennyi ideig lesz sérült, de elég csúnyának tűnt a sérülése.

 

Egyelőre nem kell attól kérdezni, hogy kit igazolok a helyére, mert lezárult az átigazolási időszak. Van egy Chambersünk, akit azért vettünk, hogy a védelemben legyen tartalékerősítésünk. Debuchy amúgy is eltiltott lett volna a Dortmund elleni BL-meccsre, szóval számoltunk Chambers játékával. Ráadásul van egy Hector Bellerínünk is.

Wenger végül a két angol játékosának, Jack Wilshere és Danny Welbeck teljesítményére tért ki.

Welbeck jól szerepelt. Még ki kell alakulnia az összhangnak közte és a többiek között, de ez normális. Sajnáltuk, hogy nem tudta kihasználni a helyzetét. Összességében bármikor találtuk meg őt labdákkal, mindig veszélyes megoldást választott. Van még hová fejlődnie neki is, hogy teljesen beilleszkejden a játékunkba, de összességében elégedett vagyok az első meccsével.

 

Jack pedig fizikálisan kezd visszatérni ahhoz a szinthez, ahol tartania kell. Időre van szükség, amíg ráérez a másodperc annak a töredékére, amikor a különbséget tudja jelenteni a teljesítményével. Úgy tűnt, hogy hosszú idő után először tudott egyenletes színvonalú teljesítményt hozni egy teljes meccsen keresztül.

Az Arsenal következő erőpróbája a Dortmund ellen lesz idegenben, jövő hét kedden.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (33)

10 éve
Alexis amelyik oldalon játszik, ott nem lesz nagy gond a védekezéssel. :coolsmirk:
10 éve
Amúgy ha Özil középen játszana, akkor nem szívunk a bal oldali védekezésünkkel se, mert nem megy 2 ember szerncsétlen Monrealra, ha középen el is veszítjük a labdát, akkor ott van mögötte a VKP, de ez szélen szívás a gyors szélsők ellen nem tudunk így védekezni. Szóval minden amellett szólna, hogy középen játszon a ferrarink.
10 éve
Törölt felhasználó
Szerintem nem lesz semmilyen formáció váltás Walcott visszatérésével sem... Vagy Özil kikerül a kezdőből,vagy Welbeck irány a pad, Sánchez fel éknek és Walcott szél és marad ugyan ez a formáció. Ha Wilsheret VKP képzeli el akkor már elkellett volna kezdeni ott játszatni, egyből nem fogja bedobni oda...plusz elején az volt hogy Chambers-t is vkp képzeli el és még a közelében sem volt hogy ott játszon Chambers és nem is lesz Debuchy sérülésével... szóval nem is reménykedek ilyenben, talán egy-két nagyobb zakó után visszaállunk,bár akkor se hiszem...
10 éve
Törölt felhasználó
Nem lenne logikátlan, már régebben is gondoltam rá, hogy a Papa megvárja, hogy visszatérjen Walcott, addig pedig Wilshere formába hozatalán dolgozik, hiszen korábban is elmondta, hogy eltud képzelni neki védekező középpályás jövőt. Ahogy Jackie szétbaszta tegnap Nasrit nem lehetetlen, de kockázatos természetesen egy Ramsey, Wilshere - Walcott, Özil, Alexis középpálya. Mondjuk bitang jól hangzik...

Most ez csak egy spekuláció, ami már folyik bennem egy ideje, lehet, hogy még véletlenül se hasonlít a valóságra. Kíváncsi vagyok.
10 éve
Walcott visszatérésével sanszos, hogy visszaállunk a 4-2-3-1-re: Walcottal a jobboldalon, Özillel középen, Sanchezzel a baloldalon és Welbeckkel elől. Ugye a középpálya tengelyében akkor értelemszerűen Wilshere és Ramsey lenne, de látva a védelem jelenlegi formáját, még jobban kéne most egy szűrő, mint korábban. Mertesacker idei produkciója engem is irritál egy kicsit és lehet, hogy baromság máris igazolásokról beszélni, de jövő nyáron hozhatnánk Hummelst nyogodtan, mert eleve nem lesz már fiatalabb BFG és a teljesítménye is lehet, hogy visszaesik.

Szólj hozzá