Gael Clichy elmondta, hogy szerinte a francia válogatott vb-szereplése veszélyben van, mivel a védelem korántsem nevezhető stabilnak. A játékos maga sem olyan jó a nemzeti csapatban, mint klubjában, az Arsenalban.

A 23 éves Clichy a Premier League egyik legjobb balhátvédje, legalábbis a legutóbbi két szezon alapján. A válogatottban kétszer játszott az utóbbi időben, Szerbia és Tunézia ellen, ám nem tudta a maximumot nyújtani.

Ugyanez elmondható Gael csapattársáról, Bacary Sagnáról, aki szintén gyengébben muzsikál Raymond Domenech alakulatában. Patrice Evra és Philippe Mexes is ugyanebben a cipőben jár, ám ők nem az Arsenal játékosai.

A francia csapat hat gólt kapott három világbajnoki selejtezőn, ez magas szám. Jelenleg nem is állnak kijutásra, a harmadikak a 7. csoportban. A dolgokat az is nehezíti, hogy Franciaország két fontos selejtezőt játszik az éllovas Litvániával.

Clichy az alábbiakat mondta a válogatottról:

"Az Arsenal teljesen más, a játékosok fantasztikusak, és a stáb is kiváló. Jól érzem magam velük."

"A nemzeti csapatban nehezebb, ugyanis ott nem koncentrálhatok a támadásra, csak a védekezésre. Óriási a nyomás rajtunk, hiszen elvárják tőlünk a hibátlan játékot."

"Szeretnénk mindannyian Ribéryhez hasonlóan futballozni, de védőként ez lehetetlen a válogatottban."

"A dolgom az a francia csapatban, hogy megállítsam az ellenfelet, és slussz."

Raymond Domenech rotálja a játékosait a balhátvéd poszton, hiszen Evra, Clichy, és Abidal is minden meccsen játszani akar. Abidal most sérült, és a formája is jelentősen visszaesett a 2006-os világbajnokság után. Clichy és Evra tehát könnyen elfoglalhatja a helyét.

Patrice Evrát Clichynél többet játszatja Domenech, mégpedig azért, mert a Manchester United védője tapasztaltabb, négy évvel idősebb.

"Igen, Patnek van egy kis előnye velem szemben. Több tapasztalata van, ezért preferálja jobban őt az edző. Az Eb-n is több szerepet kapott, mint én."

"Úgy érzem, sokat tehetek a válogatottért. Az én célom, hogy a kezdőbe kerüljek. Hasonló helyzetben voltam anno az Arsenal ellen is, mikor Ashley Cole cseréje voltam."

Attól Domenechnek nem kell tartania, hogy fitt lesz-e Clichy a meccsekre, de magától a meccstől igen. Az első találkozó egyébiránt szombaton lesz Kaunasban a litvánok ellen.

Sok kulcsjátékos nem bevethető, Nicolas Anelka megsérült, őt az eddig ismeretlen Guillaume Hoarau pótolja. Jimmy Briand sem lesz bevethető, ő Sebastian Carrassoval ütközött edzésen.

Andre Pierre Gignac-ra sem számíthat Raymond Domenech, ő is sérült. A szövetségi kapitánynak be kellett hívnia a csapatba Peguy Luyindulát, és Loic Remyt is. Luyindula utoljára négy éve játszott a franciáknál, akkor a csapat 2-0-ra verte Ciprust, Remy pedig még soha nem volt válogatott.

A franciák támadósorát Thierry Henry és Karim Benzema jelenti most, a védelembe pedig Mexes helyett Squilacci kerülhet be, mint a szintén Arsenalos William Gallas védőpárja (középen).

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

15 éve
Törölt felhasználó
Ez igaz. Az sem lenne hátrány, ha Domenech nem horoszkóp alapján állítaná össze a kezdőjét.
15 éve
Törölt felhasználó
Amíg Domenech a kapitány addig ez a francia válogatott sokra nem fogja vinni!

Szólj hozzá