Philipp Lahm után újabb korszakos játékos vonult vissza a napokban a német válogatottból, ezen a héten ugyanis Per Mertesacker is bejelentette, hogy többé nem ölti magára a Nationalelf mezét.

Mertesacker tíz éve, még a Jürgen Klinsmann által irányított válogatottban mutatkozhatott be. Azóta 104-szer játszhatott hazája színeiben, összesen pedig négy gólt szerzett.

10 év, 5 nagy torna, 104 válogatottbeli meccs, a végén a világbajnoki serleggel. Megemelem a kalapom az előtt, aki tudta ezt az elején... - írta Mertesacker a Facebook-oldalán.

 

Az elmúlt hetekben sokat gondolkodtam, és rengeteg emberrel beszéltem a közvetlen környezetemben. Mindezek kapcsán pedig arra jutottam, hogy félreállok és befejezem a válogatott karrieremet.

 

A Brazíliában megnyert világbajnoki kupa az abszolút fénypont. A berlini parádé a szurkolóinkkal pedig egyszerűen bámulatos volt, a legnagyobb köszönet a mi rajongóinknak jár.

 

Nagyon várom már viszont, hogy teljes mértékben az Arsenalra koncentrálhassak, van egy-két célunk az elkövetkezendő évekre. Ráadásul a koromat tekintve egy kis frissesség nem árt meg a csapatnak sem.

 

Mindig figyelni fogom a Nationalelf eseményeit. Most, a TV előtt a nemzeti himnuszt tanítom a két fiamnak - remélem, nekik jobb hangjuk lesz, mint amilyen nekem. Az ő segítségükkel remélhetőleg a felmerengő emlékek sem lesznek túl súlyosak.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

10 éve
Törölt felhasználó
Ja vegul is tele van a futbal vilag olyan focistakkal akik 100+ valogatott meccsel rendelkeznek.
En szemely szerint nagyon orulok a hirnek, mert igy Merte csak az Arsenalra koncentralhat (az a 2 het piheno ami a valogatott zunetekkor kap nagyon prima lesz) es hat tavaly is o jatszott legtobbet, meg csapat kapitany helyettes, verbeli agyus nagy szukseg van a szemelyere a palyan.
10 éve
Törölt felhasználó
Nem is nagyon jutott szerephez a válogatottban. Őt (annyira) nem csodálom ,h visszavonult. Engem Lahm lepett meg.

Szólj hozzá