Mesut Özil vasárnap a hivatalos Twitter-csatornáján hivatalosan is bejelentette visszavonulását a német válogatottságtól.

A török származású középpályás többször a szakértők és újságírók célkeresztjébe került a németek balul sikerült oroszországi világbajnokságát követően, ahol a Nationalelf meglepetésre címvédőként már a csoportkörből sem tudott továbbjutni.

Özilt a kritikusai nem csak a pályán nyújtott teljesítményéért is kritizálták, hanem azért is, mert közvetlenül a világbajnokság előtt találkozott Recep Tayyip Erdogan török elnökkel a törökországi választásokat megelőzően , ami több németnél is elégedetlenséget váltott ki.

Özil vasárnap a Twitterén több témában is megnyilvánult, rávilágított az Erdogannal való találkozására is - az irányító, mint fogalmazott, ma is találkozna az azóta újjáválasztott török elnökkel. Özil közleményében viszont leginkább a német futball szövetség elnökének, Reinhardt Grindelnek ment neki.

"Mostantól kezdve nem leszek bűnbak [Grindel] inkompetenciájáért és azért, hogy képtelen a munkáját teljes mértékben elvégezni. Tudtam, hogy a Ergodan elnökkel való találkozásom után ő el akart volna küldeni a válogatottól, de Joachim Löw és Oliver Bierhoff sportigazgató mindvégig kiállt mellettem." - írta Özil.

 

"Grindel és az ő pártfogói szemében én csak akkor vagyok német, ha nyer a válogatott, amikor veszít, akkor már török bevándorló vagyok. Annak ellenére, hogy Németországnak fizetek adót, több német iskola számára is jótékonykodok, és nen mellesleg Németország színeiben világbajnoki címet is szereztem."

 

"Mindezek tükrében, és hogy mennyi fenyegtő és becsmérelő hívást és levelet kaptam a világbajnokság óta, nehéz szívvel és hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, lemondom a jövőbeli válogatottbeli szereplésemet. Nemkívánatosnak érzem magam, és úgy gondolom, az emberek elfelejtették, mit értem el a német válogatott színeiben a 2009-es bemutatkozásom óta."

 

"Eddig büszkén viseltem a Nationalelf mezét, és mindent megtettem a pályán a csapattársaimért, a stábért és a német szurkolókért. Ez most megváltozott. Ahogy a vezető szövetségbeli tisztviselők bántak velem, ahogy az esetemet, a török származásomat bevitték a politikába, elegem lett. A rasszizmust soha nem lehet elfogadni." - írta többek között a német irányító.

Özil összesen 92 alkalommal viselte a német válogatott mezét. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (23)

6 éve
Törölt felhasználó
Özil nemcsak török hanem muzulmán és nem érdekli mit gondolnak róla. Főleg nem a keresztény európaiak. Erdogan meg népírtó lenne? Melyik politikus nem az? Merkel rászabadította európára a sáskákat akik már most mennyi halálesetért felelősek és még mennyiért lesznek. A mi politikusaink pedig nyomorba taszítanak egy országot. Mindig hangoztatják, hogy a politika ne keveredjen a fociba. Most Özil keverte bele. Én elzavarnám tőlünk is.
6 éve
Szezon munkába járok ki ezért írtam ezt amit írtam
Az biztos és én sem vitatom hogy Özil elég gyenge volt az utobbi időben.. de meg is látszódott a csapaton is hogy valami nincs rendben ez kezdődött az 5. illetve most a 6. hellyel
Ezért is kellett a változás és remélem hogy Emery és az új vezetés újra fellendíti a csapatot
A lehetőség adott illetve a várva várt 10-es mez is szóval már csak neki kell bizonyítani ! Emery nem fogja hagyni ha nem megy neki simán lecserélni nem mint Wenger !
Remélem megmutatja hogy mit vesztett Németország illetve hogy végre a kritikusokat elhallgattassa és nekünk szurkolóknak is eleget tegyen ;-)
6 éve
Ebben a témában mindenkinek igaza van. Özil sem a klubcsapatban sem a válogatottban nem játszik azon a hihetetlenül magas színvonalon, amin tudna. A német válogatott is szar volt. Nem csak Özil, de a felsoroltak.

Viszont valaki írta, hogy a nyugati sajtó bla bla. Kérem, Erdogan török elnök egy népírtó diktatúrát vezet. A török földön élő kurd felkelőket tankokkal és rakétával lövi. Nem katonai támaszpontokat lő, hanem településeket. Arra hivatkozva, hogy meg akarták puccsolni a hatalmát, tízezrek kerültek börtönbe tárgylás nélkül.

Én Özil helyében nem találkoznék és nem fényképezkednék egy népírtó diktartúrát vezető elnökkel, mert az nem a hazaszeretetről szól. Ezt tessék mindenkinek megértenie.

Szólj hozzá