Az Arsenal mai bejelentése alapján immáron hivatalos, hogy Gael Clichy elhagyja az észak-londoni együttest, s a Manchester Cityben folytatja a pályafutását.

A 25 éves bal bekk 2003 augusztusában csatlakozott az Arsenalhoz a francia Cannes alakulatától, s a közösen eltöltött nyolc év alatt 264-szer ölthette magára az ágyúsok mezét.

Clichy arsenalos pályafutása rögtön egy zseniális eredménnyel kezdődött, 2004-ben ugyanis ő vált az angol Premier Liga legfiatalabb játékosává, aki valaha bajnokságot nyert - ekkor Gael 18 éves és 10 hónapos volt.

Ashley Cole 2007-es távozásával ő lépett elő az Arsenal elsző számú védőjévé a bal oldalon, a 07/08-as szezonban összesen 49-szer léphetett pályára - többször, mint bárki más Arséne Wenger együttesében, ezzel pedig helye lett az PFA Év Csapatában is.

A közös együttműködésnek azonban a mai napon vége lett, Clichy hét millió font ellenében távozott ugyanis a Manchester Cityhez, ahol a pletykák szerint 110 ezer fontos heti fizetése lesz.

Szeretnénk megköszönni Gael nyolc éves kiemelkedő teljesítményét az Arsenal színeiben, az ittléte alatt mindig mindent kihozott magából a pályán. 2003 óta folyamatosan vált a csapat egyik húzóegyéniségévé. Minden jót kívánunk neki a jövőbeli karrierjéhez.

- mondta Arséne Wenger.

Nyolc fantasztikus arsenalos évvel a hátam mögött eljött az idő egy új kihívásra. Ez idő alatt rengeteg új barátot szereztem, és számos remek emlékem lesz mind a Highburyből, mint az Emirates stadionból. Mindenkinek szeretnék óriási köszönetet mondani az Arsenalnál a segítőkészségükért és támogatásukért. Külön szeretném megköszönni a szurkolók bíztatásait, ők mindig remekül éreztették, hogy fontos láncszeme vagyok a csapatnak. - mondta Clichy az Arsenal hivatalos weboldalán, majd a Manchester City honlapján folytatta:
Alig várom már, hogy az új szezon megkezdődjön, azt gondolom, bármi lehetséges ezzel a csapattal. Mikor 2003-ban Angliába szerződtem, Kolo Touré és Patrick Vieira vettek gondozásba, Kolo például fuvarozott is engem az edzésekre. Remek érzés lesz megint velük dolgozni.

Az Arsenal várhatóan a napokban nyitja meg az tárgyalásokat a Newcastle bal szélsőjével, Jose Enriquevel, akivel állítólagosan már folytattak kezdetleges megbeszéléseket. A 6 millió fontra taksált spanyol játékos szignójáért a Liverpoolt kell legyőznie Wengernek és tárgyalócsapatának.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (114)

13 éve
Törölt felhasználó
Thank you Clichy !!!
13 éve
Törölt felhasználó
Alvarez napokon belül ötéves szerződést ír(hat) alá az internél (több helyen már biztosra veszik ezt). tehát érte már biztosan nem vagyunk versenyben.
13 éve
Törölt felhasználó
Kenny Sansom szerint Wengernek minél előbb 5 új embert kell a igazolnia!!!Mert hogy szerinte ha Fabre és Nasri megy + a 7 milla amit Clichyért kapott a klub az kb 60 millió, amit azonban vissza kéne fordítani a csapatba hogy ne hátra hanem előre haladjon a csapat!!!!Nagyából ennyi!!!
13 éve
Törölt felhasználó
A szokásos "legenda" duma, hogy igazolni kell neki... patya dáloling
13 éve
Törölt felhasználó

Szólj hozzá