Match recap: Arsenal 2-1 Brentford, márc. 9.

Fordulatos meccsen van túl az Arsenal a PL 28. fordulójában, a csapat a Brentfordot fogadta szombaton az Emirates-stadionban.

A mérkőzést ugyan az Arsenal irányította, de a helyzetek száma, illetve azok befejezése elmaradt a mostani formához képest. Ennek ellenére Declan Rice egy fejesgóllal megszerezte a vezetést a csapatnak a 19. percben.

A meccs izgalmát azonban a Raya helyén védő Aaron Ramsdale szolgáltatta, aki még az első félidőben, a lefújás előtt nem sokkal egy kirúgásnál Wissába rúgta a labdát, ami végül az Arsenal kapujában kötött ki, ezzel lett 1-1.

A második félidőben az Arsenal fokozta a nyomást, de a Brentfordnak is akadt legalább két helyzete, amit Ramsdale bravúrral hárított, így nem túlzás kijelenteni, hogy az angol kapus helyzrehozta a hibáját, és játékban tartotta a csapatát.

A győztes gólt végül Ben White gólpasszából Kai Havertz szerezte meg a 86. percben, ezzel az Arsenal a tabella élére állt. És mivel a vasárnapi Liverpool-Manchester City meccsen 1-1-es döntetlen született, a csapat az első helyen fog maradni március végéig, ekkor jön ugyanis a folytatás a City elleni derbivel az Etihad-stadionban.

A csapat addig már csak egyetlen mérkőzést játszik, igaz, az is jelentős téttel bír: az ellenfél a Porto lesz, akik egygólos előnyből várhatják a BL-nyolcaddöntő visszavágóját, amelyet most kedden rendeznek az Emiratesben.

"Nagyszerű teljesítmény volt, nagyszerű eredménnyel egy minőségi ellenféllel szemben. Nehéz pillanaton kellett túlesnünk [a kapott gól után], és elégedett vagyok, ahogy a csapat erre reagált. Köszönet a szurkolóinknak is, ismét sokat segítettek a csapatnak, és ez tényleg sokat lendített az adott helyzeten. Úgy éreztem, hogy idő kérdése, hogy ismét gólt rúgjunk." - mondta Arteta.

"Most a Premier Ligát egyelőre hagyjuk, és teljes mértékben a BL-re koncentrálunk. Olyat érhetünk el, ha továbbjutunk a Porto ellen, amire már 14 éve nem volt példa, nagy kihívás előtt állunk tehát. Ismét szükségünk lesz a rajongókra is, velük jó esélyünk lesz továbbmenni a következő körre."

Biereth: Egy kicsit Haaland-ra és Kane-ra akarok hasonlítani - márc. 6. - iNews

Talán Albert Sambi Lokonga mellett Mika Biereth az Arsenal jelenleg legígéretesebb fiatal játékosa.

A 21 éves angol csatár 2021-ben igazolt az Arsenal akadémiájához a Fulhamtől, a fejlődése pedig töretlen. Ebben a szezonban december végéig a skót Motherwellnél, jelenleg pedig az osztrák Strum Graznál pallérozódik, és mindkét hely szabályos gyártja a gólokat. Sokan pedig úgy gondolják, hogy érdemes lenne megadni a lehetőséget Biereth-nek legalább a nyári felkészülési időszakban.

A játékos most egy hosszabb interjút adott az iNews angol portálnak.

"Ha egy kicsit hasonlítani akarom magam bárkihez, akkor elbújt bennem egy B-kategóriás Haaland és egy B-kategóriás Kane. Egy kicsi mindkettejükből, nyilván alacsonyabb szinten. Ahogy Haaland, például, én is arra törekszem, hogy gólokat rúgjak. Ha van két érintésem egy meccsen, amiből két gól lesz, azzal is elégedett vagyok. De nyilván vannak mélyen védekező csapatok, ahol más aspektusban kell szerepelnie egy középcsatárnak is, olyankor pedig inkább a Kane-énem érvényesül. Ők ketten testesítik meg a csatárposzt két végletét."

Ahogy Kane-nek is kellett annak idején jónéhány kölcsönidőszak, úgy Biereth sem "ússza meg" ezeket al lépcsőfokokat. A játékos jelenleg az osztrák ligában szerepel a második helyen álló Strum Graz együttesében, akik mindössze két ponttal vannak elmaradva az első Salzburgtól. A szezon első felében azonban Biereth még a skót Motherwellt erősítette, az előző szezonban pedig a holland Waalwijk játékosa volt - itt azonban nem volt meg a szikra.

"A motherwelles időszak jó volt, egyfajta visszatérés is ,mert a Waalwijknál nem jött meg az áttörés. Egyszerűen játszanom kellett, és ezt megtehettem a skót csapatnál, én pedig gólokkal háláltam meg a bizalmat. Az Arsenalnál azonban úgy döntöttek, hogy váltanom kell, így visszarendeltek a kölcsönből december végén, és a Strum Grazot választották. Az ottani edző el is árulta, hogy szeretett volna egyből végleg megvenni, és én is nyitott lettem volna rá, de az Arsenal nemet mondott. Szerettem volna a beilleszkedésem miatt kicsit huzamosabb időre letelepedni, hogy ne kelljen mindig azon gondolkodnom, hogy néhány hónapon belül megint más ország jön, más kultúra, más nyelv, más ház, más kocsi, ez egy idő után kicsit unalmas lesz. De az Arsenal megvétózta ezt."

"De a Strum Graz ideális választás volt, játszunk a Konferencia Ligában is, szóval ideális hely a fejlődésem szempontjából. Itt az a cél, hogy főleg fiatalok alkossák a keretet néhány tapasztaltabb játékossal karöltve. Ezeket a fiatalokat fejlesztik, majd a kellő időben profitért cserébe eladják. Az egész csapat játékképe az, hogy a csatárok rúghassák a gólokat, így nekem is jócskán van esélyem erre. Ez fontos szempont volt, hogy idejöjjek. "

Hogy lesz-e ebből áttörés, az kérdéses. Az Arsenal jelenleg futószalagon gyártja a gólokat a bajnokságban, de továbbra sem csendesülnek a pletykák, miszerint Arteta csatárral erősítene a nyáron Gabriel Jesus sérülékenysége miatt, ráadásul Eddie Nketiah is hátrébb szorult a listán.

"Jelenleg kölcsönben vagyok, és csak annyit tudok tenni, hogy rúgom a gólokat. Remélhetőleg, ha a nyáron visszatérek, megadják majd a lehetőséget. Ugyanakkor tény, hogy amikor Bukayo és Emile betört a felnőtt keretbe, akkor az Arsenal küszködött. Még akkor is nehéz volt betörni, de most sokkal nehezebb. Akár már egy vereség is megpecsételheti a csapat sorsát a bajnokságban, mivel jó kérdés, mikor fog a Man City vagy a Liverpool pontokat bukni."

Biereth végül megosztott néhány élményt az Arsenal mostani keretével, hiszen pár edzésen már dolgozott együtt a felnőtt csapattal is.

"A foci egyszerű sport, de nagyon sok részlet van, és ebből sokat tanultam az Arsenalnál is. Minél többet edz egy ifi a felnőtt kerettel, annál több rálátása van, mi kell ehhez a szinthez, és később ezt sokat használtam az Arsenal U21-es csapatában, és most is."

"Az egyik edzésen próbáltam levenni a labdát, amikor Gabriel hátulról megtorpedózott. Olyan volt, mint egy autóbaleset. Már akkor is óriási játékos volt, én meg csak 18 voltam. De ez a tempó és fizikalitás sokat segített. A tréningeken leginkább Aaron Ramsdale, Kieran Tierney és Rob Holding segített, a legjobb játékos az edzéseken pedig Gabi Martinelli volt. Félelmetesen gyors és éles játékos."

És hogy mik Biereth tervei? 

"Játszani akarok a felnőtt kertetben. Nem hoz lázba, hogy folyton csak padozzak. Azt szeretném, ha úgy alakulna a dolgok, mint a Motherwellnél vagy a Strum Graznál: játszani akarok és gólokat akarok rúgni. Ha nem a legfelsőbb szinten, akkor készen állok kicsit lentebb adni is, csak hogy játsszak és továbbfejlődjek. Most azt kell majd kitalálnom, hol van az ideális klub ehhez." - zárta szavait Biereth.

Minden rendben Tomiyasu és White hosszabbításai körül - márc. 6. - The Sun

Továbbra is úgy tűnik, minden rendben Takehiro Tomiyasu és Ben White hosszabbításai ügyében, a japán esetében csak a hivatalos bejelenetésre várunk, ami lehet, azért nem történt még eddig, mert a védő sérült.

A The Sun szerint Tomiyasu megduplázta az eddigi fizetését és 100 ezer fontot fog keresni hetente az Arsenalnál, ráadásul napokon belül várható a visszatérése a vádlisérülését követően.

Ben White-tal is szépen haladnak a tárgyalások, az angol jobb bekk új kontraktusát még ebben a hónapban aláírhatják és jöhet a hivatalos bejelentés.

A Wolverhampton fiataljával erősíthetünk - márc. 4. - Athletic

Angol lapértesülések szerint az Arsenal akadémiája a Wolverhampton fiatal védőjével, Brayden Clarke-kal erősíthet.

A 17 éves játékos korábban már elárulta, hogy távozni akar a Wolvestől a szezon végén, és most úgy tűnik, az Arsenal áll az élen a játékosért folyó versenyben.

Úgy hírlik, hogy a játékosért nem kell majd átigazolási díjat vagy kompenzációt fizetnie az Arsenalnak.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (75)

2 hónapja
Kicsit tartok ettől a mai meccstől, de lehet csak a tavalyi Sporting elleni meccs van még bennem. Lesz elvileg Szegeden közös meccsnézés de most inkább otthon nézem, mert eddig akárhányszor néztem valahol Arsenal szurkolók társaságában, mindig kikaptunk 😂
2 hónapja
(kedvencem az Olympiacos elleni EL kiesés volt, ahol Aubameyang a meccs utolsó labdaérintésével kihagyott egy ordító ziccert és kiestünk. De az Ostersunds elleni vereség se volt kutya)
2 hónapja
Az biztos, hogy 2x Olympiacos, Villareal, Sporting... Ezek mind arcpirító kiesések voltak, és esélyes, hogy ezért is fosnak sokan a maitól is, még ha papíron sokkal jobbak is vagyunk, ezt érvényesíteni a korábbi években sem sikerült. Mert azért ne mondja nekem, hogy a tavalyi bajnoki címért küzdő Arsenal nem volt jobb csapat, mint a köcsög Sporting. Igazából az volt a gáz abban a meccsben is, hogy jobbak se voltunk, és rendes nyomást se tudtunk rájuk helyezni. Ezért is aggasztó a Porto elleni a meccskép a múltkoriról. Nem beszélve a Villareal elleni visszavágóról, ahol szintén full kockázatkerülően léptünk fel, holott egy kibaszott gólt kellett volna bepréselni a visszavágón, azt lehoztuk egy kaput találó lövéssel a meccset.
2 hónapja
a Villarreal elleni meccset már el is felejtettem, köszi hogy eszembe juttattad 😄
2 hónapja
Simán kinézem Artetából, hogy eltaktikázza a mait. Majd a végén bekotorunk egy gólt, hogy hosszabbítás legyen és valami idiótaságból kapunk egyet és kiesünk. Meglepődnék, ha nekik esnénk.
2 hónapja
A Porto nem egy Olympiacos, Barca is vért izzadt ellenük, de muszáj hozni ezt a párharcot, különben számomra legalábbis óriási csalódás lenne a BL szereplés.
2 hónapja
A Barca szarabb, mint mi.
2 hónapja
Mai Porto elleni meccset Martinelli nélkül is hozni kéne bár kicsit aggasztó mekkora lehet az a vágás a lábán...a City ellen 3 hét mulva nagyon kéne a komika...Még egy jó hír Tomiyasu mostmar tenyleg teljes edzés munkát végez végre. Ha minden igaz fullos keretünk lesz a City ellen
2 hónapja
a brazil keretbol kikerult, igy lesz ideje felkeszulni. Van egy olyan sejtesem, hogy az elso valogatott meccs utan ott lesz mar a kepeken is
2 hónapja
Nem mondom, hogy nem fog hiányozni, mert egymaga vitte a bal oldalunkat és azzal, hogy Martinelli és Havertz is egyszere a pályán volt adott egy olyan direktséget a játékunknak amit az ellenfelek nem tudtak igazán kezelni,de szerintem van lehetőségünk rövidtávon helyettesíteni pl ha Jesust kitoljuk a szélre wgy jó opció lehetne.
2 hónapja
szerintem ma Zini visszater a kezdobe, igy kivancsi leszek a kp alakulasara. Valoszinuleg Rice fog sokkal tobbet fent lenni es Jorgi (mar ha bent marad), Zini belso kp lesz epitkezesnel.
2 hónapja
Ne értsetek félre, de sztem nem lesz meg a bajnoki cím. Megyünk egy Cityhez, egy MU-hoz, egy Tottenham-hez, egy otthon mindig jó Wolves-hoz, és jön még egy Chelsea.... Jah és lesz egy Brighton.... Na ha valami akkor ez lesz az igazi erőproba. Nagyon féltem a srácokat, hogy ha valamelyik meccsen esetleg beleszaladunk egy erősebb pofon a, osszeomlanak. Nyilván profik, innen fel kell állni bla bla..... De mivel közel a bajnokság vége, egyre feszkosabbak a TOP3 csapatok. Talán a City nem, mivel ők már hozzá vannak szokva.
Bízom a csapatban, h tapasztaltabbak lettek és meglepnek! GO GUNNERS! :) <3
2 hónapja
Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, a 3 idegenbeli rangadón fog elmenni a dolog, de ne így legyen. Otthon nem féltem a csapatot.
2 hónapja
Minden mutatóban fejlődni tudtunk tavalyhoz képest és idegben mi vagyunk a legerédményesebb csapat. Míg pl a MU vagy Spurs fogható otthon. Az előbbi idén már 5-ször kikapott az utóbbi is 4-szer. Szerintem ha letudnánk a Citvel x-ni ami idén már 4-szer előfordult nagyon jó esélyeink lesznek. Abban az estetben mindenki minket tartana befutónak.
2 hónapja
igazabol en jobban feltem a csapatot a kis csapatok elleni meccstol. A rangadoinkat iden is hellyel kozel hozzuk azert legalabb egy ikszre, de egy Wolves ellen siman becsuszhat egy fajdalmas iksz.
2 hónapja
Hát ha elkapjuk a Spurst is meg a MU-t is idegenben, én megeszem a kalapom. Valakinek van statja, hogy utoljára mikor volt olyan, hogy mindkettőt megvertük egy szezonon belül idegenben? Ezek a rangadók bármennyire is közhely, de rohadtul nem mindig az aktuális formákon múlnak. Eleve a MU-t vagy 10 vagy 10+ éve vertük idegenben , sokáig a Spurst se sikerült, aztán tavaly megtört a jég. Bár idén jobbak. Na de tényleg kíváncsi vagyok mikor volt utoljára olyan, hogy mindkét csapatot megkúpoltuk az Emirates-től távol. Cityt meg nem is mondom, ott ha fogunk egy X-et, az már kurva jó lenne. Maradjunk annyiban, jó forma idegenben ide vagy oda, a mumus csapataink még csak most jönnek. Hallgattam tegnap a Teljes Terjedel podcastet, ott is azt mondta a Galambos Dani, az érdemi dolgok ezután fognak eldőlni, nem a Burnley ellen.
2 hónapja
Castle ellen idegenben vereség, Chelsea ellen idegenben X, Villa ellen idegenben vereség, Pool ellen idegenben X. Spurssel meg otthon is X-eltünk. Ebből nem azt olvasom ki, hogy a MU, Spurs, City trió elleni idegenbeli meccsekből sok ponttal fogunk kijönni. Pláne, hogy ezeket még annyiszor se kapjuk el, mint mondjuk egy Chelseat a korábbi években. Nagyon optimisták vagytok.
2 hónapja
Wolves, Brighton meg ilyesmi csapatokat meg csapdosni kell megfele, az az alap. Ha még azokon is fogunk pontokat hullajtani, akkor nincs miről beszélni.
2 hónapja
Nyílván a city a legesélyesebb, mert a legkönnyebb meccsek nekik jönnek majd. Én úgy látom ha több pontot tudnánk szerezni mint tavaly mégnagyobb gólaránnyal, akkor is egyértelmű lenne a fejlődés. Én elsősorban ebből indulok ki. Apró statok alapján👌
2 hónapja
Senki nem mondta, hogy minden rangadót megfogunk nyerni, az esélyekről van szó.
2 hónapja
Pedig a pontokat a győzelmekért adják, nem az esélyességért.
2 hónapja
De attól még esélyesek vagyunk a bajnokságra. Ez a lényeg
2 hónapja
Ki a tökömet érdekli, hogy esélyesek vagyunk? Vagy megnyerjük, vagy nem.
2 hónapja
Eddig az volt a baj hogy teljesen esélytelenek vagyunk és Decemberben vagy még hamarabb kiszálltunk abból. Most legalább a végéig azok vagyunk. Ez szerinted nem fejlődés? Vagy az hogy nekünk van a legtöbb gólunk?
2 hónapja
Bazdmeg kispesti, megint félrebeszêlsz. Unalmas, hogy nem érted soha, hogy miről van szó. Itt latolgattuk az esélyeket, és Gábor bedobta, hogy szerinte miért nem leszünk bajnokok. Te meg már megint gólkülönbségekkel jössz. Egyáltalán nem erről volt szó ember.
2 hónapja
Tavaly is a végéig azok voltunk, amíg nem produkáltunk egy kibaszott szánalmas leolvadást. Az ne legyen már előrelépés, hogy most is esélyesek vagyunk. Csak a győzelem elfogadható, minden más kudarc.
2 hónapja
Jólvan Csabi. Tudom te mindig másképp látod
2 hónapja
Jackoxi. Nem csak a gólokat írtam. Roszko se véletlenül kezdi így feljebb hogy minden mutatóban előre léptünk. Tehát ezek a tényezők fontosak, mert ebből tudjuk leszűrni hogy esélyesek vagyunk vagy sem.
2 hónapja
Kispesti, egy ekkora csapatnál nem lehet másképp látni. A ti látásmódotok a vesztesekre jellemző. Nyersz vagy vesztesz, utóbbi kudarc. Ennyire egyszerű.
2 hónapja
"Egy ekkora csapatnál". Csak elfelejted hogy már rég nem tudjuk felvenni a versenyt az olajosokkal. Az olajosok előtt jogos lett volna amit állítasz. Tehát alapból hátrányos helyzettel indulunk. Pl most a cityre gondolok. Mi csak okos vásárlásokkal és jó edzővel tudjuk felvenni a versenyt, ami szerencsére megvan. Tehát ez nem ennyire fekete-fehér ahogy írod, hogy vagy bajnokok leszünk vagy nem stb....
2 hónapja
Ide sok idő kellett, sok munka. És a keret építés még be sincs fejezve
2 hónapja
Kispesti fejezzétek már be ezt a kikúrt magyarázkodást komolyan. Kurva szánalmas. Ti nyafogtok, hogy mi nem bízunk a csapatban, ahhoz képest ti kerestek indokokat 3 hónappal a bajnokság vége előtt arra, hogy miért nem nyerünk és magyarázkodtok, hogy ez miért elfogadható. Szánalmas.
2 hónapja
Igen pontokért adják és mit akarsz ezzel mondani ? Nem nyerünk ez a két csapat ellen akkor elbukjuk a bajnokságot vagy mit ?
2 hónapja
Nagyon valószínűnek tartom.
2 hónapja
Mai meccsel kapcsolatban nagyon bizakodó vagyok, főleg a hétvégi Brentford elleni játékunk miatt. Nekem úgy tűnik, hogy jelenleg az egész PL-ben mi tudunk leghatékonyabban mélyen ülő védelmeket bontani. Szerintem a Porto nagyon hasonló csapat abban a tekintetben hogy nagyon fizikálisak, nagy nyomást tudnak helyezni az ellenfelekre máskor pedig mélyen visszahúzódva képesek tartani az eredményt. Hétvégén sikerült a Brentfordot felőrölni jó eséllyel a porto se okozhat majd problémát.
2 hónapja
hasonlo meccsre szamitok, megint rengeteg fetrengessel. Remelem a mostani biro nem fog mindent lefujni es nem fogja az elso szabalytalansagnal kisargazni a jatekosainkat

Szólj hozzá