MATCH RECAP: Arsenal 4-1 Newcastle - febr. 24.

Újabb meggyőző győzelmet aratott a bajnokságban az Arsenal. Szombat este a Newcastle-t fogadta az Emiratesben Mikel Arteta csapata, a tét pedig az volt, hogy tud-e tapadni a csapat a Liverpoolra és a Manchester City-re, akik korábban hozták a kötelezőt a 26. fordulóban.

Az Arsenal magabiztosan kezdett, végül Botman öngóljával sikerült megszerezni a vezetést egy szögletet követően az első félidőben, és még ebben a játékrészben Havertz megduplázta a csapat előnyét.

A második félidőben ugyan a német egy hatalmas ziccert rontott, de Saka révén jött a harmadik gól, a negyediket pedig ugyancsak egy sarokrúgást követően Kiwior szerezte meg. A Newcastle a meccs utolsó szakaszában csak szépíteni tudott egy korábbi arsenalos, Joe Willock góljának köszönhetően.

"Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, a srácok minden dícséretet megérdemelnek. Elhivatottan, intenzíven játszottunk, megvolt a kellő agresszió és bátorság, jó volt látni, hogy ennek meg is lett a jutalma. Megérdemelten nyertük a meccset. Hálásak vagyunk a közönségünknek, fantasztikus légkört teremtettek az Emiratesben, tele volt a stadion energiával, ez sokat segített a csapatnak, nagyon köszönjük mindenkinek." - mondta Arteta.

Hivatalos az amerikai felkészülés - arsenal.com 

Mint arról korábban beszámoltunk, ismét az Egyesült Államokban fog edzőtábozozni a csapat a nyáron.

A két időpontot és ellenfelet a klub hivatalosan is bejelentette: július 27-én Los Angelesben, a SoFi Stadionban a Manchester United ellen, július 31-én Philadelphia-ban ,a Lincoln Financial Field-en a Liverpool ellen találkozunk majd.

Sambi: "Csak most jövök rá, mennyire nagy klub az Arsenal" - The Athletic, febr. 22.

Albert Sambi Lokonga Luton Townnál mutatott teljesítményére és fejlődésére egyre több szakértő szurkoló eszmél fel, legutóbb Jürgen Klopp "érdekesnek" titulálta, hogy az Arsenal kikölcsönözte a belga középpályást a PL-ben szereplő kiscsapathoz.

A 24 éves játékos 2021-ben igazolt az Arsenalhoz az Anderlechttől mintegy 20 millió font ellenében, de igazából csak akkor játszott az Ágyúsoknál, amikor valaki előtte a sorban sérült vagy eltiltott volt. Emiatt 2023 telén a Crystal Palace-hoz került kölcsönbe, de ott sem számított rá Roy Hodgson vezetőedző.

A 2023-as átigazolási idény utolsó napjaiban végül a Luton kérte kölcsönbe Sambit. Bár az első hónapok különböző sérülések miatt lassan indultak, a belga játékos azóta stabil kezdővé játszotta magát Rob Edwards együttesében. A Lutonnál Lokonga mélységi középpályást játszik, és rengeteget fejlődött a védekezésben.

Lokongáról annak idején volt egy snitt a két szezonnal korábban készült amazonos dokumentumsorozatban, amikor Eddie Nketiah rákérdez nála, mi a problémája, miért tűnik olyan levertnek.

"Korábban többet játszottam."  - mondta Sambi Nkeitahnak.

"Na és akkor mi van?! Nem te vagy az egyedüli, aki nem játszik." - jött a válasz a csatártól.

A belga játékos a The Athleticnek adott interjújában elárulta, ezt a párbeszédet hajlamosak a szurkolók kontextus nélkül kezelni.

"Valószínűleg ma is ugyanígy válaszolnék Eddie-nek. Egy játékos mindig a pályán akar lenni, ha nem játszik, akkor nem boldog. Eddie-vel haveri a kapcsolatunk, azt is hozzá kellene tenni, hogy mindketten nevetgéltünk a párbeszéd után."

"Nem tűnt túl nehéznek az Angliába való beilleszkedés, de nem szerettem. Az amazonos dokusorozat azt a látszatott keltette, hogy amíg Eddie sokat dolgozik, én inkább csak panaszkodom. Ezt inkább a közösségi média nagyította így fel."

Sambi végül az Arsenalról is beszélt.

"Igazság szerint eddig a szezonig nem is értem fel ésszel, milyen nagy klub az Arsenal. Amikor az ember benne van valamibe, nem is látja annak a nagyságát. De így, hogy voltam a Palace-nál és most a Lutonnál, már tudom, milyen nagy csapat az Arsenal, rengeteg szurkolóval a világon."

Visszatér a csapathoz Saka felfedezője - London World, febr. 23.

Visszatér a csapathoz az a Miguel Rios, aki annak idején a csapathoz hozta Bukayo Sakát, amikor az angol játékos mindössze 8 éves volt, írja Chris Wheatley.

Rios korábban az Arsenalnál és a Barcelonánál dolgozott ifiedzőként, az elmúlt időszakban pedig a Brentford, a Fulham és a Wolverhampton csapatainál is tevékenykedett, mint a felnőtt keretek játékosmegfigyelője.

"Hét éves korában figyeltem fel Bukayóra, és olyan képességei voltak már akkor is, amikkel kitűnt a korosztályából. Egy évvel később rengeteget fejlődött, és már akkor is megvolt benne a potenciál, hogy klasszis felnőtt játékos váljon belőle. Persze ilyen idős korban még sokminden benne van a pakliban, akár az is, hogy a tehetsége elkallódik, de nagyon szépen terelgették őt gyerekkorában nemcsak a csapatnál, de a családjában is. Az Arsenal akadémiáján egyből a legjobb háromban volt, mindenki tudta, hogy az első adandó alkalommal profi szerződést kell majd neki adni." - mondta Rios korábban Sakáról.

Skóciából igazolna ifiket a csapat - The Sun, The Athletic, febr. 23.

A skót játékospiacot célozza meg az Arsenal az ifikeret megerősítésére, írják angol források a héten.

A Brexitet követően szigorúbbá váltak az ifijátékosok leigazolására vonatkozó szabályok, 18 éven alatt maximum csak szigetországi nemzetiséggel bíró játékosokal lehet leigazolni - emiatt nem volt esélye az Arsenalnak például, hogy januárban leigazolja az Ajaxtól a 17 éves csodatehetséget, Jarred Hatót.

A Brexit miatt viszont a skót piac egyre felkapottabb lett a PL-klubok számára, az Arsenal sem kivétel.

A The Athletic szerint a Chelsea-vel futunk versenyt az Aberdeen fiataljáért, a mindössze 15 esztendős Lewis Carrolért, akit az új John Stones-nak tartanak a szakmában. 

Az Aberdeen azzal akarja megtartani a védőt, hogy gyorsított folyamat révén fogják beintegrálni őt a felnőtt keretbe. Az Athletic szerint a Chelsea érdeklődése a régebbi, az Arsenal az elmúlt hónapokban csatlakozott a játékosért vívott harcba.

A The Sun szerint érdeklődünk a Rangers 15 éves tehetségéért, Alexander Smith-ért. Az angol bulvárlap szerint az Arsenal már hónapok óta monitorozza a támadó középpályást, aki egyébként amerikai állampolgársággal is rendelkezik és néhány héten belül tárgyalásokat is kezdeményezhet a játékossal és a klubjával az átigazolásról.

Néhány hete olyan meg nem erősített hírek terjednek a Twitteren, hogy Per Mertesacker lobbizásának köszönhetően immáron a Hale End-i akadémiánknak is lesz átigazolási költségvetése, ezzel a Chelsea és a Manchester City után már mi is rajta lehetünk a legígéretesebb tehetségek becserkészésén.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (267)

2 hónapja
Utoljàra Arsenal856.Bowent most is irom hogy jò lenne jövöre.Mèg most is èn vagyok a Kispesti?Csak azèrt mert mos te is irod pàr napja.Akkàr te is lehetsz a Kispesti.
2 hónapja
👏
2 hónapja
nagyon pozitiv hangok mar Timbert a Porto elleni visszavagora vizionaljak, de szerintem az meg tul korai lesz neki.
2 hónapja
856, ha jol remlik neked jott be Mbeumo


Liverpool will look to sign winger Bryan Mbeumo for a bargain price if Brentford are relegated to the Championship.
(Source: Express)
2 hónapja
Csere embernek nem lenne hülyeség, Saka helyett beugrósnak, esetleg cserecsatárnak jó lehetne. Már inkább Bowenre szavaznék, így Sakanak lenne megfelelő pótlása, ha esetleg lesérülne, ill cserecsatár is lehetne, de nem elképzelhetetlen az sem, h csatárként megragadna a kezdőben az angol.
2 hónapja
Egyébként Jesusra nagyon kíváncsi lennék 8-as poszton mit alkotna. Bowennel pénzt lehetne spórolni, nem kellene külön csatárt és jobb szélsőt venni. Középpályán Lokongával, Patinoval szintén pénzt lehetne spórolni, másrészt nem is nagyon lehetne normális összegért jobbat venni helyettük.
2 hónapja
Jesus 8-asban?... ezt nem írhattad komolyan... oda két tüdő kell.Jesus egyáltalán nem az a profil.Bowen?...középszer.
2 hónapja
Magam előtt látom ahogy a BL-ben Patinóval,Lokongával meg Bowennel nekimegyünk a Reálnak 😂🙏 ... aztán mindenki nyugtatgatná Artetát...nembaj haver,legalább spóroltál...
2 hónapja
Nagyon hülye vagy Kispesti, de ezt már megszokhattuk természetesen. Pár napja még jó volt Bowen? 😂 Patino, Lokonga tartalék/rotációs ember, Bowen sem feltétlenül lenne kezdő... Több betűt nem pazarlok rád, semmi értelme...
2 hónapja
helyes

BREAKING from @MarkyMBryans:

Arsenal are set to OPEN contract talks with Jorginho soon. 🤝

The starting offer is expected to be a 1 year-deal + 1 year option.
2 hónapja
Megérdemli !!!
2 hónapja
Jó döntés, bár a plusz 1 az lehet kicsit sok lesz már. Lokongának nincs helye.
2 hónapja
Èn örülök ha Jorginho hoszabit.Teljesen megèrdemli.Rangadokon szenzàciosan jàtszik.Èn Lokongàba semmi extràt nem làtok.Söt amikor jàtszot èn azt làttam hogy agyilag nem sok köze van a focihoz.De ez csak az èn vèlemènyem
2 hónapja
Nem lesz fiatalabb. Én nem hosszabbítanék vele, Patinonak és Lokongának adnám a felszabaduló helyeket. Partey, Elneny, Jorghino helyett Lokonga, Patino jöhetne.
2 hónapja
csak egyik sem tudja azt, amit Jorginho
2 hónapja
Patinonak is vannak forintos labdái, sztem Zubimendire hajaz a focija.
2 hónapja
Jackoxi, akkor az Arsenalos extra tetszeni fog, mert Mark vegig ekezi Havertzet 😉 igaz egy kicsit Ricet is
2 hónapja
Sztem Havertz egy nagyon-nagson tontos láncszem a csapatban.Minden egyben.Ha az ellenfél presszingel minket és Raya kirúgja,általában Ő van keresve...a feladata akkor az,h megtartsa a labdát.Ha mi presszingelünk,folyamatosan blokkolja a passzsávokat középen felfele.Ha kell leütköz.Ehhez tolyamatos mozgásban kell lenni.Sokszor egészen a boxunkig kell visszasprintelnie az ellenfél játékosával.Ha passzolva visszük fel a lasztitfolyamatosan területeket nyit,amihez rengeteg mozgás kell valamint rengetegszer mozog be boxba is az,utsó -5-8 méterre amikor már mindenki meegáll...Emelett nagyon kevés a területe és folyamatosan karatézik a két belső védővel.Egy percre sem áll meg.És ezekután még tud gólt is lőni ,egyáltalán pontosan passzolni...Míg egy Saka v Martinelli..a posztjaikból adódóan tartják a pozíciójukat, tartalékolva tartalékolva ha rájuk van játszva a labda,a max energiával tudjanak 1v1 ezni...nyilván az látványosabb nekünk szurkolóknak...de egy Havertz nélkül sokkal keves3bbet jutna el a játékszer a szellőinkhez v ödéhez..Maga a taktika sinylené meg és nem lenne ennyire hatékony az előrejátékunk.Rettentően jó a Havertz! ❤🤍
2 hónapja
Titou összefoglalnád mit mondott pls . Nincs időm megnézni.
2 hónapja
leginkabb az ar es fizetese, ami boki a csoret. Ehhez kepest nem ad semmi extrat, sok alkalmazkodas kell hozza es nagyban befolyasolja a 9es erkezeset, plusz valoszinuleg sosem lesz eleg jo hozza, hogy kezdo legyen, foleg, ha egy 9es es egy uj 8as is jonne. A lenyege ez volt.
2 hónapja
Most hallgattam, iszom a szavait. 😍
2 hónapja
Ricet pedig csak picit piszkalta meg az egylabusaga miatt, illetve a szokasos progresszio hianya miatt.
2 hónapja
Sejtettem, h tetszeni fog
2 hónapja
De szerinted nincs igaza?
2 hónapja
Köszi! Mond valamit a gyerek,bár az ellentmondásos nekem egy picit, hogy befolyásolja egy csatár érkezését de azért nem lesz kezdő. Nem igazán lehet tudni ki fog nyáron érkezni, milyen játékra számíthatunk. Az, hogy alkalmazkodni kell hozzá, nem mondta mire gondol ? Szerintem pont, hogy alá dolgozik a többi támadónak és ez az ami miatt kedvelik csapatnál. Fizetésétől eltekintek Gakpo hasonló helyzetben van náluk mint nálunk Havertz. Nem tudom róla hogy vélekedik Márk. Szerintem mind a két srác hasonló dolgok miatt vannak a csapataiknál. Annyi, hogy Havertz szerintem nagyobb mélységet ad mint a Holland.
2 hónapja
abban van igaza, hogy tul lett fizetve es tul sok penzt kap, de inkabb ertek Bencevel egyet.
2 hónapja
Miért ő mit mondott ? :D
2 hónapja
az arral es fizetessel O sem ert egyet, de pont Gakpoval vonta O is parhuzamba, illetve, ha megfelelo profilok vannak korulotte, akkor igenis nagyon hasznos jatekos
2 hónapja
Igazából az hogy Havertz egy nagyon hasznos játékosunk azt csak az nem látja aki nem akarja, már annyira szembe ötlő.
2 hónapja
Jézusom Zoli ne szórakozz már geci
2 hónapja
Ez hogy kihez mennyi alkalmazkodás kell az egy teljesen vak vagány. Mindenkivel más egy csapat játéka. Xhaka játszatása semmivel nem járt? Vagy bármelyik játékos játszatása? Hát pont ez a lényeg hogy mindenki függ a másiktól.
2 hónapja
Peet is csak szidta? Vagy mit mondott?

Szólj hozzá