Leandro Trossard az Arsenal hivatalos weboldalának adott nyilatkozatában beszélt az új érkezőkről, a csapat jelenlegi helyzetéről és Mikel Artetától.

A belga játékos a télen igazolt az Ágyúsokhoz a Brightontól, és remek benyomást tett a szurkolókra, hiszen a szezon végéig 10 gólpasszt osztott ki társainak.

Trossard úgy gondolja, ebben a szezonban még inkább ki tudják majd hívni a Manchester City-t és a többieket a bajnoki címért.

"Olyan, mintha egy családról beszélnénk. Ahogy belép az ember az edzőközpontba, jól látszik, hogy mindenki törődik a másikkal, mindig megkérdezzük a másiktól, hogy mire van szüksége, és ez remek érzés." - mondta Trossard.

"Kai, Declan és Jurrien is remek erősítések. Mindannyian új dolgot tesznek hozzá a kerethez, így nagyon versenyképesek vagyunk, mindenkinek a lehető legjobb szinten kell teljesítenie, hogy jól teljesítsünk. Ők hárman remek srácok a pályán kívül is, jól kijövünk egymással."

"Megvan a keretmélységünk, tudjuk, hogy a több játéklehetőséghez milyen sokat kell teljesítenünk. Nagyon vágyunk a nagyszerűségre. Jó csapatunk van, és az is segít a versenyképességünkben, hogy jó a kapcsolatunk a pályán kívül is."

"Mindenképpen erősebbek vagyunk, mint tavaly ilyenkor, és jön a Bajnokok Ligája is, egy hosszú szezonra készülünk."

A belga játékos megosztott néhány gondolatot Mikel Artetáról is.

"Taktikai szempontból bámulatos, ahogy látja a játékot. Ő egy taktikai mágus, így is lehetne mondani. Rengeteget segített nekem is, hogyan nyissam meg a területeket a pályán, hová kell helyezkednem a különböző helyzeteknél."

Trossard úgy gondolja, hogy az Arsenal képes lesz idén is megharcolni a Manchester City-vel és a többi csapattal az aranyéremért.

"Minden tiszteletünk a Manchester City-nek, amit elértek az előző szezonban. Tudjuk, milyen minőséggel bírnak a bajnokságban, de minden tőlünk függ. Nagyszerű keretünk van, és ha megvan a játéktervünk és a legjobb formánkban játszunk, akkor kihívhatjuk őket."

"Mindig az a célunk, hogy fej-fej mellett küzdjünk velük. De ott van a többi csapat is, némelyikük nagyszerűen erősített a nyár folyamán. Jelenleg nem is lehet megmondani, kik lesznek ott a bajnoki címért folyó versenyben."

"A Liverpool és a Chelsea is komolyan erősített, de mi minden meccsünket meg akarjuk nyerni, aztán majd meglátjuk, hová érünk el."

Trossardnak elengedhetetlen érdemei voltak abban, hogy az Arsenal megnyerje az augusztusi Community Shieldet: előbb ő egyenlített a lefújás előtti másodpercekben, és berúgta a saját tizenegyesét is a párbajban.

"Ez inkább a csapat érdeme volt, mint az enyém. A büntetőpárbajban remekül teljesítettünk. Erről szól ez a csapat, oda kell tennünk magunkat a fontos pillanatokban. Ez akkor így is lett, így elégedettek lehetünk."

"Magabiztos vagyok, hogy tudok segíteni a csapatnak. Szerintem ez az első félévem során is egyértelművé vált. Az pedig mindig jó, ha egy fontos gólt tudok rúgni a csapatért. Nagyszerű volt, hogy megnyertük a szuperkupát. Nem csak magamnak, de a klubnak és a rajongóknak is."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá