Péntek délután az Arsenal hivatalosan is megerősítette, hogy leigazolták Leandro Trossard-t a Brighton együttesétől.

Az átigazolás részleteit szokás szerint nem hozták nyilvánosságra a felek, de megbízható értesülések szerint Trossardért 21 millió fontot fizet garantáltan az Arsenal a Brightonnak, ami bónuszokkal együtt 27 millió fontra emelkedhet. A belga szélső 2026 nyaráig írt alá az Ágyúsokkal, a klubnak opciója lesz további egy évvel kitoldani a kontrakust.

Trossard átigazolását villámgyorsan intézte az Arsenal az elmúlt napokban azt követően, hogy a klubnak nem sikerült leigazolnia a két elsődleges kiszemeltjét a télen: Joao Felixet és Mykhalyo Mudrykot. A Brightontól elvágyódó belga játékost az ügynöke ajánlotta az Artetáék figyelmébe, akik villámgyorsan lecsaptak a lehetőségre, és gyakorlatilag alig több mint egy nap alatt hivatalossá tették a transzfert.

Trossard 2010-ben, a Gent akadémiáján kezdte el pályafutását, érdekesség, hogy itt együtt dolgozhatott az Arsenal jelenlegi másodedzőjével, Albert Stuivenberggel. A játékos 2019-ben innen igazolt el a Brightonhoz, és vált rövid idő alatt alapemberré, hiszen összesen 121-szer léphetett pályára a Sirályoknál.

Trossard ebben a szezonban 16-szor játszhatott bajnokin, és hét találatnál járt - mesterhármast szerzett az Anfielden a Liverpool ellen, a 100. klubbéli találatát pedig a Manchester City ellen érte el.

A játékos a 19-es mezszámot válaszotta, és a képen tanúsága alapján már volt is közös edzése az új csapattársaival. Az Arsenal közleményéből kiderül, hogy a dokumentumokat időben benyújtották a felek ahhoz, hogy Trossard már a vasárnapi, Manchester United elleni rangadón is ott legyen a keretben, de a végleges választ még nem adta meg a bajnokság.

EDU: "Nagyon elégedettek vagyunk, hogy véglegesítettük Leandro leigazolását. Tiszta tervünk és stratégiánk van az erősítéseket tekintve, az pedig remek csapatmunka volt, ahogy le tudtuk igazolni őt. Biztos vagyok abban, hogy Leandro magas színvonalat fog hozzáadni a csapatunk támadószekciójához, Mikeék pedig alig várják, hogy elkezdjék a közös munkát vele."

ARTETA: "A csapat nagyszerű munkát végzett, hogy leigazoljuk Leandrót. Sokoldalú játékosról van szó, magas technikai képzettséggel, intelligenciával és óriási tapasztalattal a bajnokságban és a válogatottban is. Leandro leigazolásával sokat erősödött a csapatunk a szezon második felére nézve, nagyon várjuk a közös munkát vele."

TROSSARD: "Nagyon izgatott vagyok, hogy az Arsenalhoz igazolhattam. Ez egy nagyszerű klub, és készen állok bizonyítani a szurkolóknak, mire vagyok képes. Napról napra akarok haladni, de én is szeretném a klubot hozzásegíteni a céljaihoz a nagyszerű szezonkezdést követően. Én magam is szeretnék jobb játékossá válni, és ismerve az edzőt, erre biztosan lesz lehetőségem. Szeretném minél több varázslatos pillanattal megörvendezetni a szurkolókat."

"Volt lehetőségem az átigazolás előtt beszélnem Mikellel és Eduval, elmondták, hogy kedvelik a játékstílusomat, és elmondták, hol tudnának elképzelni a csapatban. Személy szerint a kedvenc posztom a csatár mögötti, de sokoldalú vagyok, szeretek a szélen is játszani, mert ott is kiteljesedhetek."

"Azt gondolom, jó vagyok az egy-az-egy elleni párharcokban, ha van lehetőségem a tizenhatoson belül, azzal szoktam élni. Remélhetőleg tudok segíteni a csapatnak megnyerni a rázósabb meccseket is. Elég tapasztalt vagyok, most ezt is hozzá tudom tenni a klubhoz."  

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá