Előrehaladott tárgyalások folytat az Arsenal a Brighton csapatával Leandro Trossard átigazolását tekintve, írják hiteles források csütörtökön.

Elsőnek Fabrizio Romano hozta le a hírt, az olasz újságíró 10:22-kor írta a Twitterén, hogy "az Arsenal megkezdte a tárgyalások a Brightonnal Trossard leigazolását illetően, a tárgyalások előrehaladott szakaszban vannak, hamarosan jöhet a hivatalos ajánlat is. A játékos megállapodott az Arsenallal."

Romano értesülését perceken belül megerősítette a többi hiteles forrás is, mint például David Ornstein. A The Athletic szakírója szerint "az Arsenal dolgozik Trossard leigazolásán és tárgyalnak a Brightonnal, de még nincs megállapodás a két klub között. A 28 éves belga játékos is szerepel a listán Mudryk alternatívájaként."

Romano néhány perc múlva kiegészítette a hírét a Twitteren: "A tárgyalások nagyon előrehaladottak, az Arsenal szeretné lezári az ügyet a következő órákban. A megbeszélések gyorsan haladnak. A játékossal megvan a megegyezés egy hosszú távú szerződés keretein belül."

Kegyvesztetté vált a Brightonnál

Trossard-t már tavaly nyáron is figyelte az Arsenal belga források szerint, de akkor a Brightonnál még számítottak az alapemberükre.

A világbajnokságot követően azonban a Brighton új vezetőedzője, Roberto de Zerbi panaszkodott a játékos hozzáállására és munkabírására. Az olasz tréner először a kispadra száműzte Trossard-t az Everton elleni bajnokijukon, majd egy az egyben kihagyta a keretből a Middlesbrough elleni kupameccsen.

A hírek szerint Trossard ezen annyira bedühödött, hogy hazautazott Belgiumba, az ügynöke pedig kiadott egy közleményt, miszerint a játékost "megalázta" az edzője és a kettejük közötti munkakapcsolat "visszafordíthatatlanul károsodott."

Később De Zerbi megvédte az álláspontját.

"A klubnál tudják az igazságot, nem gondolom, hogy hibát követtem volna el vele kapcsolatban, az nem igaz, amit az ügynöke állít. Az ajtó nyitva áll előtte, Leandro egy remek játékos, és fontos a keretünk számára. Nagyon kedvelem őt, de többre számítok tőle, mert tud ő jobban is teljesíteni, mint az elmúlt hetekben, 100%-ot várok el a játékosaimtól a meccseken és az edzéseken." - mondta az olasz edző.

Ezzel együtt Trossard-t már tartaná minden áron magánál a Brighton. A játékos szerződése 2023 nyarán járna le, de a csapatnak opciója van az egyéves hosszabbításra, amit a hírek szerint már aktiváltak is.

Az elmúlt hetekben a Tottenham 12 millió fontos ajánlatot tett a játékosért, amit a Brighton élből elutasított.

A Daily Mail értesülései szerint a csapat 26 millió font körüli összegre számít Trossard-ért, míg az Arsenal 20 millió fontot ajánlana a játékosért, ebben a helyzetben van lehetőség a kompromisszumra.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

1 éve
Remélem 25 millió körüli összegért már el tudjuk hozni, hiába próbálja Zebri a nyilatkozatával emelni az árát. Az idei szereplése a kiugró, igazából nem egy nagy durranás szerintem.

Szólj hozzá