Declan Rice hátsérülése nem tűnik komolynak, így az angol játékos akár napokon belül visszatérhet az edzésekre és újra játékra jelentkezhet majd, írták hiteles források hétfő délután.

Az Arsenal rekordigazolását a Tottenham elleni rangadó félidejében kellett lecserélni, mint utólag kiderül, hátfájdalmak miatt.

"Fájdalmat érzett a hátában. Ki kell vizsgálnunk őt, mert nem rá jellemző, hogy ilyen jellegű problémák miatt cserét kér meccs közben. Remélhetőleg nincs semmi komoly." - mondta Arteta még vasárnap, a lefújást követően.

Bár a csapat részéről nem verték nagy dobra, meg nem erősített hírek szerint Rice egyébként vádlisérüléssel bajlódik már augusztus óta, ám a klubnál heti szinten ellenőrzik az angol játékos problémáját, és ez eddig nem volt kihatással a meccsterhelésre, hiszen a középpályás eddig az összes tétmeccsen pályára lépett.

Rice hátsérülése egyébként vasánapról hétfőre virradóan rosszabbodott, és a Daily Mail információi szerint jelenleg nagyon nehezen mozog. A hétfői vizsgálatok eredményei azonban nem mutattak ki semmit rendelleneset, és az Arsenal orvosai is azon a véleményen vannak, hogy ez a tünet természetes egy ilyen sérülés esetében.

Bukayo Sakát szintén sérülés miatt kellett idő előtt lecserélni az észak-londoni derbin, de a The Athletic újságírója, Art de Roché szerint az angol szélső jól van és minden bizonnyal tudja majd vállalni a játékot a következő bajnokin. Rice mellett Sakát is hosszú ideje sérülés hátráltatja, a szélsőnek az Achillesével van gondja az előző szezon vége óta, de a klub ezt a problémát is hétről hétre monitorozza és kezeli.

Leandro Trossard a Spurs elleni rangadó előtti utolsó edzésen sérült meg, a belga játékosnak hasonló sérülése van, mint Gabriel Martinellinek, aki még az Everton elleni bajnokin kért cserét combhajlító-húzódás miatt. A két szélső sérülése enyhe lefolyású, hetek alatt helyrejön, ám feleslegesen az Arsenal orvosi stábja nem akarja megkockáztatni egyikük játékát sem a rásérülés elkerülése érdekében. Mindenesetre, mint de Roché írja, Trossard akár már a Bournemouth elleni bajnokin keretben lehet ismét.

Thomas Partey augusztus végén esett ki több hétre vádlisérülés miatt, amit az egyik edzésen szenvedett el. Mai lapértesülések szerint a ghánai állapota némiképpen jobban javul, mint azt előzetesen jósolták, ám mivel Partey-nak ugyanilyen problémái már adódtak korábban is, a csapat orvosai óvatosak a visszatérését illetően.

Mindezek ellenére az angol sajtóhírek szerint a fent említett játékosok hamarosan újra visszatérhetnek majd, és ott lehetnek a keretben az október 8-i, Manchester City elleni derbin. Az Arsenal következő meccse szerdán, a ligakupában lesz a Brentford ellen, de nagy valószínűséggel Saka, Martinelli vagy Rice pihentetés céljából akkor sem játszanának, ha bevethető állapotban lennének.

Ide kapcsolódik, hogy mint azt a nyári hírfolyamunkban írtuk, a csapat eddigi közkedvelt orvosa, Gary O'Driscoll gyakorlatilag is elhagyta az Arsenalt és az elmúlt napokban már alkalmazásba is állt új munkahelyén, a Manchester Unitednél. Az Arsenal egyelőre nem közölte, ki lesz O'Driscoll utódja.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (527)

7 hónapja
Érdekesség: Amerikai 2. osztályban (soccer) általános iskolás játszott felnőtt meccsen, Davian Kimbrough, 13 éves.
7 hónapja
Granit Xhaka explains why he left the Gunners…

“My time at Arsenal was over, that was clear so I decided to leave — as you can work in peace at Leverkusen”.

“Here there’s no chaos, other clubs are more in focus. At Arsenal the pressure is different. But we have high ambitions as we’ve enormous potential in the team”, Granit told NZZ.

ez nem egészen úgy hangzik, mintha a felesége miatt távozott volna... még a végén kiderül, hogy Arteta tette ki a szűrét 😃 vagy már a szezon végén tudni lehetett, hogy érkezik Havertz és a padra szorult volna.
7 hónapja
Ja bocsi, látom már Titou is beküldte
7 hónapja
biztos, h meg lett neki mondva, h az O posztjat mindenkepp upgradelni akarjak es nem lesz annyi jatekperce. Xhaka pedig tobbszor lenyilatkozta, h a felesegenek semmi koze ehhez a donteshez, foleg, mert a sok socialmedia betyar elkezdte betalalni a feleseget, hogy Xhaka miatta lepett le
7 hónapja
Jelentem: NEM SIKERÜLT UPGRADE-ELNI A POSZTJÁN. 😊😊😊😊😊
7 hónapja
biggest downgrade in the history of football
7 hónapja
Ezt az upgrade szót felejtsük már el :D Pláne Havertz esetében
7 hónapja
The Evening Standard (@standardnews) have given an update on the injury status of five Arsenal players.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Bukayo Saka

• The Arsenal winger hurt his foot during the 4-0 win over Bournemouth. Assessments will take place this week. Saka has also been dealing with an ongoing achilles injury.

• Expectations are he will be available for Man City this weekend.

🇧🇷 Gabriel Jesus

• 26-year-old was seen limping a bit at the end of the match against Bournemouth. Brazilian has just returned following a recurring knee problem. Assessments also to take place this week.

• No news on the severity of the injury.

🇬🇭 Thomas Partey

• Partey has been out for just over a month after suffering a groin injury. Reports have been circulating that the midfielder could make a shock return against City this weekend, but that still seems a bit early.

• The Gunners midfielder is expected to return around 21 Oct, Chelsea.

🇧🇷 Gabriel Martinelli

• 22-year-old is still nursing his hamstring injury with Arteta confirming the winger has not yet returned to training.

• Hope is he is available for Man City this weekend.

🇳🇱 Jurrien Timber

• The Gunners stand-out player of preseason suffered an ACL injury in the opening weekend of the Premier League. Recovery going well - better then expected - but still a long road to go.
7 hónapja
Akkor most már mindenki lehűtheti magát, hogy Timber egy hónap múlva visszatér meg ilyenek. Pláne nem tudom ki volt az a gyökér, aki elkezdte terjeszteni, hogy Thomas majd felszívja magát a City meccsre. Pont arról híres, hogy a vártnál előbb visszatér. Jesusnak megint a térde? Fantasztikus!
7 hónapja
Ez megint alátámasztja, hogy el lett baszva a nyár. Jesus megbízhatatlan, Nketiah egy kalap szar, de csatárt nem hoztunk. Arteta agyonjátszatási szokásának meglesz az eredménye. Gratulálok neki
7 hónapja
Nem tudom ki gondolta, hogy jobbak leszünk elöl mint tavaly. Nem hoztunk semmi erősítést (főleg csatárposztra gondolok). Igen Havertz nem az.
7 hónapja
Xhaka: “My time at Arsenal was over so I decided to leave. You can work in peace at Leverkusen”.

“Here there’s no chaos, other clubs are more in focus. At Arsenal the pressure is different. But we have high ambitions as we’ve enormous potential in the team”, Granit told NZZ.
7 hónapja
Mikael Silvestre: “Bukayo Saka is playing too much. He plays in a position where he is sprinting a lot, and he is challenged a lot by the defenders. He has not been given enough rest.

“He needs to be given some rest if Arsenal wants him to be there in March and April, which is when the team will really be competing in the important games for the title and in the Champions League.

“But he might get tired at that time. We know how tough the schedule in England is, and he also plays with the international team as well.

“By the time he has to go to the Euro, two-thirds of his energy will be gone. It’s both physical and mentally. He needs to recharge the battery and recover to be on top every weeK"


Kiegeti ez a vadbarom🙂
7 hónapja
Pihenhetne többet, de a világklasszis játékosokat mikor szokták pihentetni? Maximum akkor ha komolyabb sérülésük van.
7 hónapja
Hát amikor hétközben nem edzenek, akkor nem feltétlen lesznek benne a kezdőbe. Nagyon túl van játszatva, ha már 80%-os biztos kezd. BL-ben is fog, még a szaros EL meccsekre is beállt mindig, pedig volt, hogy simán vezettünk. Ha már vezetünk 3-0-ra instant le kéne kapni, főleg kieső jelölt csapatok ellen.
7 hónapja
Akkor, amikor 3 góllal vezetsz, és menni nem bír a játékosod. Timber esete nem volt elég tanulópénz úgy látom. Van már valami hír Sakáról amúgy?
7 hónapja
Partey esete is vicces volt, talán a Sp*rs ellen, mikor sérülten visszarúgdosta a pályára szerencsétlent. 😁
7 hónapja
Nem is veszem én be azt a maszlagot, hogy az orvosi stáb dönt ilyen esetekben. Max ha tényleg nagyon egyértelmű a dolog. Őszintén, szerintetek létezik olyan orvos, aki azt mondja egy játékosnak, hogy ha már nem bírsz menni, nyugodtan sántíkáljál még 20 percet a pályán??
7 hónapja
bokaficam, de amennyiben egészséges lesz kedden valószínűleg ott lesz a csapattal Franciaországban, legalábbis twitteren ez a hír járta tegnap
7 hónapja
"Remélem" nem lesz ott. Pihentetés miatt nem azért, mert komolyabb sérülést kívánok neki. City ellen kell ő nem ilyen tingli-tangli meccseken kinyírni.

Szólj hozzá