Nagy nap volt a tegnap Charlie Patino számára, aki végre bemutatkozhatott az Arsenal felnőtt csapatában a Sunderland elleni ligakupa meccsen.

Patino lett az Arsenal 886. játékosa, aki pályára léphetett az A-csapat színeiben, a fiatal középpályás számára 10 perc jutott, ráadásul az ő góljával állították be az Ágyúsok az 5-1-es végeredményt.

Nem csoda, ha Arteta is elégedetten nyilatkozott Patinóról, akiről ódákat zengenek a szakemberek.

"Charlie egyre több és több edzésen dolgozik a felnőtt csapattal, a tegnapi nap pedig az első alkalom volt a játékra. Nagyon boldog pillanat volt a bemutatkozása és a gólja, nemcsak neki, hanem mindenkinek, aki a klubnál dolgozik."

"Innen lépésről lépésre kell haladnunk vele. Ha szükségünk lesz rá, be fogjuk őt vetni, de ez jelenleg csak akkor lesz reális, ha megcsappan a keret létszáma. Elégedettek vagyunk Charlie fejlődésével, jó helyen áll jelenleg."

"Nagyon örülök, hogy egyre több olyan játékos kerül ki az akadémiánkról, akik készen állnak a felnőtt keretre, köszönet érte a stábtagoknak és dícséret illeti őket. Sok-sok éves munka gyümölcse érik most be."

"Most minden arról szól, hogy megtaláljuk a megfelelő alkalmakat, amikor bevethetjük ezeket a gyerekeket, ehhez meg kell találni a helyeket a keretben."

"Charlie pedig egy remek srác, álomszerű volt a bemutatkozása. Tudom, hogy ismerik őt a szurkolóink, tudják, milyen játékos válhat belőle, viszont innen még nem szabad őt a mélyvízbe dobni. El kell kerülnünk azt a hájpot, ami most körülötte zajlik, mert óriási a versengés a posztján, és ezt a harcot neki is meg kell vívnia, hogy feljebb kerüljön."

"Lépésről lépésre kell vele haladnunk. Ma szerencsés volt a gólja miatt, de megragadta a lehetőséget, és jól élt vele."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (31)

2 éve
Pool és otthon kezdünk. Nem értem minek kell két meccs, ha egy meccs lenne, jobban jártunk volna. Remélem, Klopp tartalékol majd azért.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
remèljük a virus helyzet miatt 1 meccses lesz. ha nem akkor 1 tartalèkol klopp a màsodikon full kezdö, ha 1 meccses akkor ful kezdö alapbol, azèrt itt màr kupa az kupa
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
friss hîr kibasztàk rodgerst, poch a kiszemelt!
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
mikor vetik a golyòkat?
2 éve
Szerintem ha az utolsó meccs is befejeződik. Ez valószínűleg a Pool-Leicester büntetőpárbaja lesz
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Akkor chelseat kèrem
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
rodgers sem èri meg a szezon vègèt szerintem nyàron meg szèt esik a leszti
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
tuhel fosik màr, szerintem jövö ilyenkor màr nem tuhel leaz a chelsea edzöje. most kemèny sorsolàs jön nekik. city befogatatlan szinte.
2 éve
Vezet a Chelsea csak szólok. Kispesti szintű az, ahogy megjósolod az eredményeket 😀
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
jah de 0 amugy. conte is lufi, ahogy rodgers is mind1 melyiket kapjuj kb a 4 csapat egy szinten van most.(arteta is egy fos annak ellenère h legàlàzta a sundit meg a leeds b,c-t) off simeone is megbukott idèn

Szólj hozzá