Az AFC Wimbledon elleni ligakupa-meccs jó lehetőséget biztosíthat Mikel Arteta számára, hogy lehetőséget adjon egy-két olyan fiatal játékos számára, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak az Arsenal korosztályos csapatainál, hogy Bukayo Saka vagy Emile Smith Rowe nyomdokaiba lépve helyet követeljenek maguknak a klub felnőtt keretében is.

Az egyik ilyen játékos Charlie Patino, akiről szó szerint ódákat zengenek a szakértők. Patino ballábas játékos, leginkább a mélységi középpályán játszik, 8-as szerepkörben. Az Arsenal szakemberei alaposan kidolgozták a vele kapcsolatos terveket, ennek eredményeképpen Mikel Arteta vezetőedző nem küldte Patinót kölcsönbe a 2021/22-es szezonra, hanem folyamatában igyekszik őt beintegrálni a felnőtt keretbe. Az angol játékos így már többször is együtt edzhetett a felnőtt keretben, és ha sérülés nem szól közbe, valószínűleg a Wimbledon elleni ligakupa meccsen a pályán is bemutatkozhat az A-csapatban.

"Ő a legjobb fiatal játékos, akit valaha láttam mióta megfigyelőként dolgozom." - mondta a goal.comnak Brian Stapleton, az Arsenal szakembere, aki még akkor figyelte fel Patino tehetségére, amikor a játékos még a Luton Town akadémiáján játszott.

"Egy munkatársamtól kaptam egy tippet, hogy nézzem meg őt játék közben, 11 éves korában már a Luton U13-as csapatában játszott, én pedig első látásra nem hittem a szememnek." 

"Charlie labdaátvétele már akkor is zseniális volt, hihetetlenül élesen látottt a pályán, jól játszotta meg a területeket. Teljesen kiemelkedett a korosztályából, mintha egy másik bolygóról jött volna."

"Azonnal fel is hívtam az Arsenal akkori vezető ifijátékos-megfigyelőjét, Sean O'Connort, hogy teljesen felesleges újra kijönnöm megnézni őt, azonnal le kell őt igazolnunk."

Az Arsenal végül többek között a Manchester City-t, a Tottenham-et és a Chelsea-t utasította maga mögé, hogy leigazolják Patinót. A játékos így emlékszik vissza a történésekre.

"Óriási ugrás volt a Lutontól az Arsenalhoz igazolni. 11 évesen nyilván nem értettem teljesen, mi lenne a legjobb döntés a karrierem szempontjából, de a szüleim nagyon sokat segítettek, és elmagyarázták, mit miért érdemes tennem, és nagyon hálás vagyok nekik ezért." - mondta Patino az Arsenal hivatalos weboldalának.

 

Simply stunning from @CharliePatino10 🤩 pic.twitter.com/fqi6pXMqCV

— Arsenal Academy (@ArsenalAcademy) September 12, 2021

 

Patino 2020 októberében írta alá első felnőtt, profi szerződését az Arsenallal, és óriási jövőt jósolnak neki a klubnál. A játékos azt is elárulta, kiket tart példaképének a futball világában.

"Édesapám Spanyolországban nőtt fel, a Deportivo la Coruna-nak drukkolt, így én is kedvelem a spanyol focit. Nagyon szerettem Santi Cazorla játékát, de Cesc Fabregas és Mikel Arteta is nagy kedvenceim voltak. De valahogy mindig Santi volt az első számú, hihetetlen képességű játékosról van szó."

Patino az előző szezonban túlnyomórészt még az U18-asok közt játszott, de az idény vége felé már egyre több lehetőséget kapott az U23-as csapatban is, míg nem egy térdhajlító-sérülés miatt idő előtt véget ért számára a szezon.

"Sead O'Connor fedezte fel annak idején Jack Wilshere-t, és ő mondta, hogy Charlie a legjobb fiatal játékos, akit valaha látott. Óriási potenciál lakozik benne, bár kétségtelenül nem beszélhetünk kész játékosról." - mondta Stapleton.

"Az Arsenal szakembereinek nagy terve van Charlie-val, aki hasonló utat járhat be, mint Phil Foden a Manchester City-nél. Amit kiemelnék, az a látása a pályán. Remekül tudja, hová kell helyezkednie, és pontos látja, hol vannak a többiek. Egyetlen jó passzal képes átjátszani az ellenfél védelmét."

"Ráadásul a mentalitása is rendben van, teljesen átszellemülten játszik a pályán, csak nyerni akar. Ha így folytatja, az egész világot meghódíthatja majd. Nagyszerű srác, aki nem felejti, honnan jött."

Ezzel kapcsolatban Stapleton egy anekdotát is felelevenített.

"Amikor egy ifijátékos aláírja élete első profi szerződését az Arsenallal, kap két gravírozott tollat a csapattól, rajta a nevével és az aláírás dátumával. Miután Charlie aláírt, felhívott, hogy menjen el hozzájuk, ahol nekem adta az egyik tollát."

"Ilyenkor úgy érzi az ember, hogy megérte az a sok megtett út az autópályán, vagy az a sok esőben megtekintett meccs. Ezek a gesztusok különlegesek egy játékosmegfigyelő számára."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

1 hónapja
https://twitter.com/i/status/1438535901546692613
Henry spurs alazasa :D :D amazon prime musoraban :D :D igazi legenda
1 hónapja
hnap remèlem a : rambo-tomi,white,gabriel,tierney-partey,loki-saka(pepe),ozde,rowe-auba(laca) kezd
1 hónapja
Karl Hein is hosszabbított a csapattal, újabb fiatal, aki elkötelezte magát.

Már csak a januárt kell megnyomni egy csatár és egy KP igazolással :D
1 hónapja
na inkább ő mint sem Wilshere
1 hónapja
Tegyük hozzà ha akkora player politano akkor idèn minimum be kell verekednie magàt. Ne menjünk el a 18 èves latinfarku pedri mellett aki 70meccset tolt barca/eb/olimpia
1 hónapja
Azt is illik hozza tenni h nem csak rajta múlik.. Jelenleg 4 en vannak elotte.. Ha Azeezt is ide szamoljuk. Szerintem egy ket ligakupa meccs jut neki. Aztan jovore ha minden jo

Szólj hozzá