Az Arsenal szerdán kora reggel megerősítette a korábbi sajtóértesüléseket, miszerint a klub valóban lemondja a tervezett részvételét az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő Florida Kupán és nem lesz edzőtáborozás a helyszínen sem.

Mint kiderült, a hétfő és keddi koronavírus-tesztelésen az utazó állományból néhány pozitívan eredményt produkáltak, így a klub "elővigyázatossági okokból" kifolyólag nem kívánja megkockáztatni az Amerikába utazást és a tornán való szereplést.

Bár korábban úgy írtuk, hogy játékosokál ütötte fel a fejét a koronavírus, az Arsenal mai közleményéből kiderül, hogy inkább a stábtagok érintettek. Mint a kommüniké fogalmaz:

"Örömmel tudatjuk, hogy a stábtagok tünetmentesek, jelenleg otthon vannak házi karanténban." - fogalmaz a közlemény.

A csapat a Premier Ligában érvényes koronavírus-protokol szerint jár el jelenleg. Artetáék bizakodnak, hogy a negatív eredménnyel rendelkező játékosok és stábtagok tovább folytathatják az új idényre való felkészülési munkát a héten. 

Az Arsenal ma indult volna Floridába, vasárnap az Interrel, jövő szerdán pedig az Evertonnal vagy a kolumbiai Millionariosszal játszott volna felkészülési meccset.

A csapat elnézést kért a lemondás miatt a kinti szurkolóktól és a szervezőktől, de egyben kérték a helyzetre való megértést is. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá