Az Arsenal tegnap hivatalos közleményben ismertette a terveiket a koronavírus okozta helyzetben, amelyből kiderül, hogy 55 dolgozót bocsátanak el gazdasági okokra hivatkozva.

A Standard értesülései szerint az elbocsátások javarészt a gazdasági és adminisztratív részlegeken történnek, de kisebb meglepetés, hogy a klub több játékosmegfigyelőt is elküld a szakmai stábból, többek között az egész rendszert vezető és felügyelő Francis Cagiagót, aki több mint 20 éve dolgozik az Arsenalnál, és aki olyan tehetségeket fedezett fel az Ágyúsok számára, mint Cesc Fabregas, Hector Bellerín vagy legutóbb Gabriel Martinelli.

A csapat részéről úgy gondolják, hogy ezzel a lépéssel modernizálhatják a játékoskiválasztás folyamatát: az eddigi megszokott, térségalapú játékosmegfigyelés helyett a Liverpool és a Manchester City példáját követve a statisztikaalapú felderítés korszaka jöhet el, amit Mikel Arteta is szeretne a klubnál meghonosítani. 

A leépítés az Arsenal állományának mint egy 10%-át érinti, ám a játékosok a nemtetszésüknek adtak hangot. http://arsenalfan.hu/hirek/2020/04/16/kozel-a-megegyezes-a-jatekosokkal-a-fizetescsokkentesrol>Mint ismert, a Premier Ligában egyedüliként az Ágyúsok kerete egyezett bele egy 12,5%-os fizetéscsökkentésbe 2021-ig tavaszáig, ami 7%-ra mérséklődött azzal, hogy a csapat a következő idényben indulhat az Európa Ligában. A játékosok azonban csak úgy egyeztek bele a fizetésük csökkentésébe, hogy a felsővezetőség garanciát vállalt arra, hogy senki nem veszíti el az állását a klubnál.

Az Arsenalt minden PL-csapatnál jobban érinti a koronavírus okozta gazdasági visszaesés: a klub az üres stadionban rendezett meccsek miatt a bevételei 25%-tól esik el.

Sajtóhírek szerint a nyári átigazolási terveket azonban nem érinti a megszorító intézkedés: a csapatnál várhatóan hamarosan bejelentik http://http://arsenalfan.hu/hirek/2020/08/04/willian-napokon-belul-erkezhet-a-chelsea-tol>Willian érkezését a Chelsea-től, és komoly érdeklődést mutatnak a Lille brazil védőjéért, Gabriel Magalhaes-ért. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá