Nagyon közel áll a megegyezéshez a klub és a játékosállomány, írja csütörtök korai esti cikkében David Ornstein, az Athletic megbízható újságírója.

Mint Ornstein írja, az Arsenal játékosállományának döntő többsége immáron elfogadja a klubvezetőség által kért feltételeket, így mintegy 12,5%-kal csökken minden játékos fizetése egy éven keresztül, 2021 márciusáig. Bár a hivatalos bejelentésre még várni kell, ha ez megtörténik, fizetéscsökkentés először az Arsenalnál fog megtörténni a Premier Liga mezőnyében, korábban a Southampton játékoskerete is csak fizetéskésleltetésbe ment bele.

A fizetéscsökkentésről szóló javaslatot a múlt hétvége előtt is beterjesztették a játékosoknak, akik a WhatsApp applikáción keresztül pipával, vagy iksszel jelezhették, hogy beleegyeznek-e a felsővezetés kérésébe, vagy sem. Akkor 14:13 arányban elutasították a javaslatot, és inkább kb. 20%-os fizetésátütemezést tartottak volna szem előtt garanciával, hogy a klub továbbra is minden dolgozóját állományban tartja, illetve hogy a késleltetett bér kifizetésre kerül, ha egy játékos távozik a nyári átigazolási idényben.

Ekkor jött a képbe Mikel Arteta, a klub múlt decemberben kinevezett vezetőedzője, aki szerdán elbeszélgetett a kerettel és felvázolta a helyzet súlyosságát. Úgy tűnik, Arteta szerepvállalása kulcsfontosságúnak bizonyult, hiszen immáron a játékosok döntő többsége támogatja a fizetéscsökkentést. A 12,5%-os fizetéscsökkentés egyébként nincs kőbe vésve, minden attól függ, hogy az Arsenal hol végez a jelenleg felfüggesztett idényben - ha a csapat kiharcolja az európai kupaporondon való indulást, az arány csökkenhet, egy esetleges BL-szerepléssel akár el is tűnhet.

Egyelőre az titok, kik azok a játékosok, akik elutasították a fizetéscsökkentési javaslatot, és az is kérdés, hogy ők hogyan viszonyulnak majd a helyzethez és a klubhoz a későbbiekben.

Kedden az Arsenal a hivatalos weboldalán jelentetett meg egy közleményt, amelyben a jelenlegi helyzetet "az egyik legnagyobb kihívásként" említik a klub történetében. Ebben a közleményben az is kiderült, hogy a klub felelős felsővezetése is lemondott az elkövetkezendő egyéves jövedelmük több mint harmadáról, bár azt nem emelte ki a szöveg, hogy tényleges fizetéscsökkentésbe mentek-e bele Raul Sanllehiék, vagy fizetésátstrukturálásról vagy a bónuszokról való lemondásról van-e szó.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (43)

4 éve
Most azt olvastam, hogy esélyes, hogy Mari és a francia közül csak az egyik lesz leigazolva, és sanszosabb a spanyol, mert ő bal lábas. Háát, tény ami tény, azon az 1-2 meccsen amin játszott, nagyon pengés átadásai voltak, de ha már választanom kéne, inkább a nagyobb potenciállal rendelkező Disasit választanám. Bár nem értem miért ne lehetne megszerezni mind a kettőt, mikor van vagy 4 belső felesleges belső védőnk, akiket simán el kéne adni a phcsába.
4 éve
Törölt felhasználó
az komoly ,ha iden is hozunk egy kisbrazilt Veron szemelyeben... eleg komolynak tunik a srac...sztem 15 korul siman hozhato es nem gyengen korosztalya legtehetsegesebb brazil jatekosa.Altalaban az ilyenek nem nagyon szoktak besulni ,mindamellett,h 20-21 evesen az ertekuk 100 millio korul mozog.Amugy azert is van nehez dolga a stábnak,mert ketto vonalat kell epiteniuk.Egy k3zdo vonalat,h a 4 be jussunk m3gint , es egy utanpotlas vonalat,h a kovetkezo 5 evben bajnokok legyunk, mert nyilvan nincs 150 million egy jatekosra...es ilyenbol 4-5,h bajnokok legyunk,meg kell oket venni 17 evesen.amikor meg csak 20-30 milla max.De nyilvan egy Martinelli,Saka,Nelsson ,Goundeuzi ,Veron vonal meg nem vinne top4-be a gardat...Nagyon nagy szukseg van most a higgadtsagra es az okos igazolasokra....mivel ott a msik vonal,h 43 ert nem szabad,h elusszon Thomas... Azert eleg kecsegteto, h Disasi,Saliba,Guendouzi,Martinelli,Saka,Nelsson, Veron felek lennenek a jovo...megspekelve meg Edu fele 5-6 brazillal...eleg kecsegteto azert :) Idiota MU meg erolteti a beitt.vonalat...de befognak sulni ,alig varom :D
4 éve
Simán lenne annyi pénze az Arsenalnak egy játékosra, de a tulaj üzletember, mindenből profitálni akar, valamint az üzleti fair play is közbeszól. A Chelsea méginkább erőlteti a britt vonalat, egész jól sült el eddig, a MU Sanchoval aligha fog rosszul járni...
4 éve
Aubat kozben mar a sajto a Chelseanek is eladta
4 éve
Akkor a sajtó nem ismeri Aubat, nem tenne ilyet.
4 éve
Ezt én is nehezen tudom elképzelni. Azt is nagyon remélem, hogy MU sem lesz belőle. Ha már mindenképp eladjuk, akkor Anglián kívül kell értékesíteni. Amúgy ha véletlenül tényleg az UEFA koefficiens alapján osztanák le a BL-helyeket, akkor ugye mi is indulnánk, akkor talán nem is kéne sem Aubát, sem Lacát beáldozni.
4 éve
Jackoxi, az egyiküket muszáj lenne, mert a padra bármelyikük is luxus lenne, a kezdőben pedig sokszor diszharmónia van az egész támadószekcióban miattuk.
4 éve
Pedig az lenne az ideális, ha megtartanánk mindkettőt, és hoznánk egy szélsőt/támadó középpályást, aki ki tudja váltani Özilt, de jó a baloson is mondjuk.
4 éve
Szabó Christophe, francia futballal foglalkozó szakértő (Arsenal-szurkoló is természetesen) véleménye Disasiról: "A Stade de Reims egy gyönyörűen felépített erőd, aminek legnagyobb sánca Axel Disasi. Mindenki azt találgatja, megy-e az Arsenalba - a képességei alapján kaphatna esélyt, személy szerint bármit szorgalmazok, amivel túlléphetünk a David Luiz / Sokratis-korszakon, Disasi pedig kemény, markos legény, 190 centihez 86 kiló társul, és a labdával sem ügyetlen, nem a hátrafelé védekezős öntőformából készült. Amiatt vakarom a fejem, hogy az Arsenalnak már ott van a parkolójában William Saliba, aki hasonló készségekkel rendelkezik és jobblábas - Disasi is az, miközben egy ballábas belső védővel szebb lenne az összkép. Ennek ellenére, ha ez a két gyerek egymás mellé kerülne, a post-Koscielny korszak legboldogabbja lennék."
4 éve
Saliba már a zsebben, ami fél sikert jelent, mellé rengeteg remek opció van. Disasi olcsó és ígéretes, ár-érték arányban az egyik legjobb játékos. Szerintem a középpálya erősítése lesz nehezebb feladat.
4 éve
"Jelenlegi hírek szerint ha nem sikerül befejezni a bajnokságokat Európában (amire napról napra nagyobb az esély), akkor egy bizonyos számadat, egészen pontosan az UEFA koefficiens alapján osztanák ki a jövő évi európai kupaszerepléseket.

Ez azt jelentené, hogy a Liverpool, a United és a City mellett az Arsenal indulna a BL-ben. A Tottenham, a Chelsea és a Leicester pedig az EL-ben futna. Illetve a Sp?rs még megörökölheti a City helyét, ha végképp elutasítják a fellebbezésüket a korábban kiszabott eltiltásuk ügyében." De adnám, bár nem tudom ez mennyire reális.
4 éve
Ezt sokkal igazságosabbnak érezném, mintha vagy a jelenlegi, vagy a tavalyi bajnokság számítana, és nem csak azért mondom, mert ez nekünk kedvezne. Szerintem is számítson többet, hogy mit tudtak nyújtani a csapatok az elmúlt években a nemzetközi kupákban, mint egy 2/3-os szezonban. Bár hogyha a német bajnokság tényleg elindul 2 hét múlva, és nem ütközik akadályokba, akkor valószínűleg a többi nagyobb nemzet ezt látva el fogja indítani a sajátjukat is, mert kellenek a TV bevételek.

Szólj hozzá