Mikel Arteta az egyik spanyol TV-csatornának adott rövid interjújában elárult némi részletet azt követően, hogy mintegy két hete kimutatták nála az új koronavírust.

Az Arsenal spanyol menedzsere március 12-én produkált pozitív tesztet a Covid-19 vírusra, majd rá egy napra az egész bajnokságot felfüggesztették. 

"Minden nagyon gyorsan történt. Kedd délután [a teszt hetén - a ford.] már nem voltam az igazi, elmentem az orvoshoz, de akkor nem rendelt. Aztán egyszer csak kaptam egy hívást a csapat felsővezetésétől az egyik edzés után - ekkor már a kocsiban ültem -, hogy az Olympiakosz elnökénél kimutatták a koronavírust, és mindenki veszélybe került, aki találkozott vele." - mondta Arteta a spanyol La Sexta TV-csatornának.

"Rögvest mondtam nekik, hogy én sem érzem magam jól, és aztán abban a helyzetben voltunk, hogy ott voltak a játékosaink, akik szintén találkoztak a görögökkel. Másnap meccsünk volt a Manchester City ellen, nem tehettünk ki veszélynek ennyi embert úgy, hogy semmit sem szólunk." 

Végül a március 11-i bajnokit elhalasztották, rá egy napra pedig bombaként robbant a hír, hogy Arteta is fertőzött lett. 

"Megcsináltuk a tesztet szerdán, az eredmény pedig pénteken pozitív lett, ezt pedig közölnünk kellett a liga vezetőivel is. Nyilvánvaló okok miatt, akik kapcsolatban álltak velem, azoknak karanténba kellett vonulniuk, és ennek következtében a meccseket fel kellett függesztenünk."

Arteta zárásképpen annyit megjegyzett, hogy már jobban van, és úgy érzi felépült. A betegségről annyit árult el, hogy az első 3-4 napot követően kezdett visszatérni az energiaszintje a megszokottra.

Mindezek ellenére az Arsenal hétfőn kiadott egy közleményt, hogy bár a felnőtt csapatra szóló önkéntes, házi karantén kedden érvényét veszti, "felelőtlenség és alkalmatlan lenne", ha visszaparancsolnák a játékosokat, az edzőket és a több mint 100 dolgozót rögvest az edzőpályára, így a felkészülés továbbra is otthon folyik, ahol a játékosok edzőgépekkel tartják formában magukat.

A bajnokságot legalább április 30-ig felfüggesztették, de mint korábban írtuk, vannak tervek a szezon befejezésére, amit elsősorban anyagi okok miatt kellene megtenniük a csapatoknak.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (22)

4 éve
Törölt felhasználó
sztem ezzel a csapattal senki nem tudna lepressingelni minket,mindegyik technikas focista, es rendkivul labdabiztosak mindannyian, jol passzolo eszes focistak.Kreativ latinlabuak nem buta brittek... kiveve frasert, de o ingyen jonne.
4 éve
Törölt felhasználó
Tartottam rgy kis fejszamolast.A transfermark -ot vettem iranyadonak az ertekekkel kapcsolatban.Eladnam: Niles,Torreira,guendouzi,chambers,Papa,Musti,Kola,Auba,Laca, ... 320 millio £ jott ossze... es Oket vasarolnam: Dayot 45m (Umtiti), kurzawa(free),Soares(free), Thomas 45m ,Fekir 36m,Diogo Jota (31m), Fraser(free),Odsonne Edouard (14m ), Luka Jovic (loan) ,Orkun Köķcü(13m)...ez 185 m £ ... bar nyilvan meg ha tobbet is kellene fizetni egy -egy jatekosert, 250-ben siman megallna...es a kezdom igy lenne jovore: Leno.Kurzawa.Dayot.Saliba.Bellerin.Thomas.Fekir.Jota.Ozil.Pepe.Jovic .team B : Martinez.Tierney.Mari.Holding.Soares.Xhaka.Willock.Martinelly.Kokcu.Fraser.Edouard.... Ti hogy kevernetek a lapokat?!
4 éve
Érdekes fantáziálás :D Fekir egyik térde bármikor bekrepálhat, itt a PL-ben hamar véget érne a pályafutása. Umtiti, Saliba kettős hatalmas lenne, Kurzawa balhés, sokkal inkább Tierney, mint ő. Jovicnak is nagyon örülnék, ha mennek Lacáék. Özilt el kellene már felejteni jóember :D Inkább Martinelli, mint Jota. Az eladásokkal nagyjából egyetértek, az érkezőkkel nem igazán :)
4 éve
Törölt felhasználó
.😇
4 éve
van Persie egy utolsó féreg... Állandóan a 3évnyi MU-s karrierjéről áradozik. Az egy dolog, hogy a legnagyobb riválishoz ment, de állandóan telibe sz*rja az Arsenalt. Akkor is, és most is...
4 éve
a barca meg ugy ment bele a fizetés csökkentésbe hogy az alkalmazottak bére megmaradjon....
4 éve
Nyilván, ez a helyes út, az alkalmazottak nagyrészt bagatell összegeket keresnek a játékosokhoz képest, pláne a Barcanál.

Szólj hozzá