Az Adidasnál hisznek az Arsenal márkaerősségében, ugyanakkor a német sportszergyártó cég részéről azt is elmondták, hogy szerintük az elmúlt években a londoni klub alulteljesített.

A hét elején az Arsenal szűkszavú Twitter-közleményben tudatta, hogy a szezon végén lecserélik a Pumát az Adidasra, ezzel 2014 után ismét változik a mezbeszállító Unai Emery csapatánál.

Az Arsenal az új megállapodás értelmében évente dupla annyi összeget fog kapni az Adidastól, mint kapott a Pumától - éves szinten körülbelül 60 millió fontot, így Emery is nagyobb átigazolási büdzséből gazdálkodhat majd jövő nyártól.

Az Adidas vezérigazgatója, Kasper Rorsted egy interjúban elmondta, miért is döntöttek az Arsenal mellett.

"A Premier Liga gazdaságilag a világ legerősebb ligája, azon belül pedig a Manchester United a legnagyobb név, amelyet a portfoliónkban tudunk, de nagyon akartunk egy londoni klubot." - mondta Rorsted.

"Az Arsenal egészen 1994-ig a mi mezeinket használta, és amikor felmerült az ötlet, hogy újra együtt közösen dolgozzunk, nem is volt kérdés, hogyan döntünk."

"Az Arsenalra tekintve egy kiemelkedően erős globális márkáról van szó, amelyik az utóbbi években alulteljesített. Úgy véljük, hosszú távon viszont rengeteg potenciál van bennük. A futball messzemenően a legnagyobb sport a világon. Csak a világbajnokság ideje alatt 8 millió mezt adtunk el két héten belül."

"Nem is hezitáltunk az Arsenallal való megállapodásról annak ellenére, hogy nagy változások voltak a klubnál az elmúlt pár hónapban. Ezeket meg kellett húzniuk, az előző szezonuk hosszú idő után a legrosszabb volt."

"De most elég csak megnézni, hogy játszanak: 5-1-re győztek a Fulham ellen, néhány remek góllal, Ramsey sarkazós találata fenomenális volt. Pompás focit láthattuk tőlük, csak kár, hogy nem a legjobb mezben játszottak!" - árulta el Rorsted.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

6 éve
Törölt felhasználó
Nem vagyok nagy Pumás de sztem az Adidas gagyibb lesz.Pumáknak a fazonja nagyon el lett találva am.Remélem egyszer megélem hogy Arsenal Reebok mezben fogja tolni :)
6 éve
hát én tuti venni fogok,mert kizártnak tartom,hogy egy Adidas ócska mezet gyártson

Szólj hozzá