Arséne Wenger a hosszabbítását követően a beINSports francia tévécsatornának újfent hangot adott véleményének, miszerint mind Alexis Sanchez és Mesut Özil maradnak a következő szezonra is a csapatnál annak ellenére, hogy mindkét kulcsjátékos szerződése egy éven belül lejár a klubbal.

A chile-i játékos bőven válogathat az ajánlatokban, külföldről a Bayern München érdeklődik a leginkább érte, míg Angliából a Chelsea és a Manchester City ostromolja ajánlatokkal, noha az Arsenal semmiképpen nem szeretné belföldi riválisnak elengedni az előző szezon gólkirályát.

Ezzel szemben a sajtóhírek szerint Özilért lényegesen kevesebb csapat érdeklődik, sőt, a The Sun bulvárlap értesülései szerint a német irányító 280 ezer fontos heti fizetés ellenében hajlandó lenne maradni az Arsenalnál.

Ezzel együtt Wenger úgy gondolja, mindkét játékos az Arsenalnál lesz a következő idényben is.

"Bárhogyan is, mindketten a csapatnál lesznek jövőre, szerződésük van, és remélhetőleg sikerül meghosszabbítanunk a mostani kontraktusaikat. Egyszerűen nem gyengíthetjük meg a keretet, hacsak nem találunk hozzájuk hasonló kaliberű játékosokat, vagy ha abszolút távozni akarnak." - mondta Wenger.

"Úgy gondolom, hogy jól beilleszkedett a klubunkba az elmúlt évek alatt és szeretik azt a módot, ahogyan játszunk. Nem gond, hogy jövőre lejár a szerződésük, profi labdarúgókról van szó, akik a szerződéseik utolsó napjáig elkötelezettek a klubjukért."

"Az pedig szerintem nem jelent akadályt, hogy a jövő szezonban nem leszünk ott a Bajnokok Ligájában, hiszen részben ők is felelősek azért, mert nem sikerült elérnünk az indulást érő helyet a bajnokságban."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (38)

7 éve
Törölt felhasználó
Másnál is volt, hogy pl velünk vagy más top 6-assal játszottak, akkor legerősebb csapattal álltak ki, következő meccsen, ami akár az elődöntő volt meg tartalékosan, mert volt fontosabb meccsük, és ki is estek egy kis csapat ellen.
Amúgy Wenger szerintem mindig is komolyan vette, és ő is örülne neki mint minden más kupának, de valóban erre fókuszált legkevésbé.
Amúgy a hülye szabályváltoztatások előtt itt is könnyebb dolga volt, nem volt korlátozva a keret, jóval több bevethető rutinos fiatal volt, akiket simán ki lehetett állítani és bárki ellen volt esélyük, mint 2006-ban a Chelsea ellen is, akik ugye a legerősebb kerettel álltak ki, még a padról is ilyen Robbenek álltak be.
Manapság erre semmi esély, egyszerűen a megmaradt fiatalok nem megfelelőek ehhez a szinthez, mivel nem ilyen szinten és alig játszanak.
7 éve
Törölt felhasználó
Szerintem a Ligakupát a nagyobb csapatok az elődöntőtől veszik komolyan, addig pedig úgy vannak vele, hogy mennek amíg mennek, legalább a tarcsik vagy a cserepad is meccsben lesz.
Nem mondom, hogy értéktelen kupa, mert én minden trófeát értékesnek tartok, de az Arsenal számára a legkevésbé értékes.
7 éve
Törölt felhasználó
Ez az hogy nem számít, hogy nagy csapat vagy sem, lényegében mindenki azonos szint, sőt van hogy a tarcsik többre jutottak, mert az ellenfél is máshogy állt a meccshez. Meg a Birmingham ellen nem tudott volna erősebb csapatot kiállítani, és mégse nyertek.
Sok olyan forduló meg pont olyankor volt amikor 2-3 naponta volt meccs, már BL egyenes kieséses szakasz, közben meccsek az első 6 ellen valakivel. Persze rámehetett volna a ligakupára, mert a többiben nem igen volt esélye, de Wenger sajnos nem lát még a jövőbe, mint egyesek a fotelből, próbál minden fronton helyt állni, a lehetőségeknek megfelelően, persze a keret nem volt alkalmas. Ha alapból úgy indulnánk neki hogy csak egy kupára koncentrálnak, a többiben lényegében ki se állnak persze hogy nagyobb esélye lett volna kupákat nyerni.
7 éve
azért Mahrez , Kolasinac , Lemar, egy jó támadó mondjuk Gamerio és egy védő ( Manolas vagy Coulibaly ) aztán meg is lenne oldva a csapat ;-) vagyis jól hangzana de majd megllátjuk hogy alakul ez a nyár
:lol:
7 éve
Wenger talán egyszer nem szarta le a Ligakupát, 2011-ben, mikor döntőig jutottunk. Illetve talán 2006-ban, de arra már nem emlékszem.
Tavaly is a Sheffield ellen konkrétan ifikkel állt ki pár játékostól eltekintve, idén a Soton ellen szintén gyengébb kerettel állt fel. Mindezt úgy, hogy nagyon jól tudta, hogy már csak a MU van versenyben a nagycsapatok közül. Nyilván nem ez a sorozat a legfontosabb, de ha már az elődöntőbe jutás a tét és csak 1 nagycsapat van, akkor rá lehetne menni.

Szólj hozzá