Dr. Erkut Sogot, Mesut Özil ügynöke szerint a játékos úgy érzi, egyszemélyént ő lett a bűnbak az Arsenal nehéz helyzetéért a szurkolók szemében.

A 28 német középpályást újfent megtalálták a szakértők a kritikájukkal az Arsenal 5-1-re elveszített mérkőzését követően a Bayern München ellen, ám Sogot szerint már minden kritikán túl megy az, hogy Özil lesz a bűnbak a csapat gyenge eredményei miatt.

"Teljesen normális a kritika, egy játékos rosszul játszik." - mondta Sogot a BBC Sportsnak.

"De Mesut úgy érzi, nem is a teljesítményére figyelnek, hanem csak bűnbakként használják őt az Arsenal rossz eredményei tükrében." - mondta Özil ügynöke.

"A Bayernnek szerdán 74%-os labdabirtoklása volt. Hogy lehet elvárni egy irányítótól, hogy helyzeteket teremtsen, ha egyszerűen nincs a csapatánál a labda?" - tette fel a kérdést Sogot, miközben a statisztikai adatok szerint Özilnek ugyanannyi (20) teljesített passza volt a mérkőzés alatt, mint a Bayern kapusának, Manuel Neuernek.

"Ilyen meccseken az emberek kifejezetten olyan játékosoknak találnak meg, akik sok pénzbe kerültek és sok pénzt keresnek - mint például Mesut-ot. De nem lehet, hogy mindig ő legyen a bűnbak, ez nem fair."

"A futball egy csapatsport, és az Arsenal jelenleg csapatszinten nem teljesít elég jól. 11 ember volt a pályán, és most is csak Mesut-ot emelik ki. Ő miatta kapott öt gólt az Arsenal?!"

"Már a meccs előtti héten elkezdődött az egész, az emberek azon vitáztak, hogy kellene-e kezdetni őt, vagy nem."

"Olyan volt, mintha mindenki tudta volna, hogy az Arsenal úgysem jut tovább, így már eleve kellett egy bűnbak. Ez nem helyes. Mindig csapatként nyer vagy veszít az ember a futballban."

Özil kapcsán gyakran felmerül az a vád, miszerint a német irányító hajlamos eltűnni a nagy meccseken, és nem hozza a nevéhez köthető világklasszis teljesítményéket, ami elvárható lenne a legmagasabb szinten is.

"Ezzel nem értek egyet. Ott volt a Chelsea elleni meccs otthon ebben a szezonban, vagy a Manchester United elleni a tavalyiban. De beszélhetünk még a német válogatottról Olaszország és Franciaország ellen a 2016-os Eb-n."

"Nagyon sokan mondják, hogy Mesut nem küzd eléggé, nem szerel sokat. De ez a testbeszéde miatt van. De akkor is beszéltek a testbeszédéről, amikor az Arsenalnak jól ment? Ha valami nem működik jól, az egyből az arcára lesz írva."

"Higgyenek nekem, nagyon elszánt és sikeréhes. De nem fog feleslegesen dolgozni. Céltalanul nem fog valaki után rohanni, hogy szerelhesse. Inkább megspórolja az energiáját a következő alkalomra."

"Azt nem gondolom, hogy ezek a kritikák negatív hatással voltak a teljesítményére vagy a mentális állapotára. Mesut elkötelezett a klub iránt, és semmi kétségem nincs azt illetően, hogy a 100%-ot nyújtja a csapatáért, amíg az Arsenal színeiben játszik. Ezen semmi nem változtat."

"Továbbá sajnálja és elnézést kér a szurkolóktól, hogy ő és a csapattársai nem tudtak jobb eredményt elérni Münchenben szerdán."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

7 éve
Törölt felhasználó
Sorry most latom, hogy mar Ti is lehoztatok. Na keresek kotelet.... :lol:
7 éve
Törölt felhasználó
Olvastatok a nemzeti sporton, hogy Wenger elvileg azt nyilatkozta, hogy jovore is menedzser lesz. Az meg nem biztos, hogy melyik csapat elen. Ugye ez csak egy rossz vicc?
7 éve
Ja a másik, ami idegesít, az a felívelgetések. Ki a jó anyámra ívelgetünk, Alexisre? Alapvető biológiai adottságokkal nincsenek tisztában a játékosok?
7 éve
Többen is írták (máshol), és van benne ráció, hogy Öziltől nem várhatjuk el, hogy villogjon a nagy meccseken is, amikor nincs is nálunk a labda. A Chelsea ellen jó volt, mert nálunk volt a labda, tavaly a MU ellen szintén. De most szerdán mégis mit csinálhatott volna? A labdaszerzés nem az ő feladata, ehhez képest sokat szerzett (statok), sőt, az első félidő végén az a támadás, ami Xhaka lövésével fejeződött be, az abból indult, hogy szerelt a félpályánál. Szóval ezekért őt felesleges elővenni. A védekezése más téma, ott tényleg vannak gondok, de a támadó játékosok közül sok van, aki nem tud és nem is szeret védekezni, ezért támadó.
7 éve
Törölt felhasználó
Athlon, visszaírtam és beleírtam, hogy mostantól privátba kommunikáljuk le azt is ha válaszra számítunk, hogy ne legyen elege itt mindenkinek belőlünk.

Szólj hozzá