Mesut Özil hét és fél év után hivatalosan is távozott az Arsenaltól, jelentette be a londoni csapat hivatalosan.

A német játékos idén nyárig tartó szerződését felbontották, így a török játékos véglegesen igazol el az Arsenaltól.

A középpályás a Twitteren köszönt el az Arsenaltól.

"Kedves Ágyúsok,

Hét és fél év. Majdnem háromezer nap. Nagyon furcsa ezeket a sorokat írni, miután ilyen hosszú időt töltöttem Londonban. Már az érkzésem napjától otthon éreztem magam. Tárt karokkal vártak a csapattársaim, a személyzet, és ami a legfontosabb: a szurkolók. Örökké hálás leszek Arséne Wengernek a belém vetett bizalmáért 2013 szeptemberében. Észak-Londonban lettem felnőtt, és ezt a helyzet örökké az otthonomnak fogom nevezni, ezt sosem fogom elfelejteni.

Miután ennyi időt töltöttem az Arsenalnál, számos hullámhegyet-, és völgyet megéltem. Több mint 250 meccs, 44 gól és 71 után most eljött az idő a továbblépésre.

Közösen véget vetettünk a klub kilencéves trófeanélküli korszakának, és hőn állított sikert hoztunk a szurkolóknak. 

Nehéz szavakba önteni a klub és a szurkolók iránt érzett szeretetemet. Hogyan is írhatnám le nyolc év után a feléjük érzett hálámat egyetlen levélben? Bár immáron nem az Arsenal játékosa vagyok, továbbra is szurkolni fogok a klubnak minden meccsen. Egy életre Ágyúsok maradok - efelől semmi kétség. Ez a szezon minden csapatnak nehézséget jelent a Premier Ligában, és ezért is támogatni kell a jelenlegi keretet, eredménytől függetlenül.

Bámulatos volt végignézni, ahogy a csapat Hale End-i akadémiájáról betörnek az ifijátékosok a felnőtt keretbe. Ők a klub jövője, sok sikert kívánok nekik.

Örökké libabőrös leszek, amikor arra gondolok, hogy a szurkolók a nevemet skandálják a lelátón, és mindig jó emlékekkel fogok visszagondolni az arsenalos pillanatokra. Sok minden keringett velem kapcsolatban a sajtóban az elmúlt hónapokban. Az Arsenal egy klasszis és nagy presztízzsel bíró klub, és ez minden pályáralépéskor érezhető volt. Játékosok, stábtagok, edzők jönnek, mennek, de a klub értékei és a szurkolók mindig maradnak.

A klasszis, a tisztelet és a méltóság elveit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Minden egyes arsenalos felelőssége, hogy ezen az elvek mentén végezze a munkáját.

Mint már mondtam, az előző hónapok nem voltak egyszerűek. Mint minden játékos, én is a lehető legtöbb percet szeretném a pályán tölteni. De az életben sajnos nem mindig úgy alakulnak a dolgok, ahogyan várjuk vagy akarjuk. De ilyenkor is igyekszem a pozitív dolgokra tekinteni és nem a negatívokra, így nincs bennem megbánás vagy sértődöttség. Arsenalosnak lenni nemcsak a futballt, hanem a közösséget is jelentette. Mindamellett, hogy igyekeztem gólpasszokat osztogatni a pályán, szerettem a londoni közösségnek is a része lenni, amennyire csak tudtam.

Észak-London teljesen magával ragadott, és minden szezonban új projektbe kezdtem, hogy örömet szerezzek ennek a remek közösségnek. Ez nem változik attól függetlenül, hogy most távozom az Arsenaltól.

Lehet, hogy most egy fejezet lezárul, de a klubbal való kötődésem sosem fog elhalványulni. Ez a búcsú a mostnak szól, de nem az örökkévalóságnak.

A világ összes Arsenal-szurkolójának üzenem: YaGunnersYa,

Mesut."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

3 éve
Lampardot ma kirúgja a Chelsea. Szerintem Szerintem Tuchelt nevezik ki a helyére.
3 éve
A bátrabbaknál Wenger neve is előjött, devalószínűbb Tuchel, esetleg Allegri, de más nekem sem jut eszembe jelenleg, akit gyorsan le tudnak akasztani.
3 éve
Már egy hiteles német újságíró kitweetelte, hogy Tuchel. Azért kicsit bánom, hogy nem hagyták ott Lampardot nyárig és lecsapnak Tuchelre. Jó lett volna, ha ott marad nekünk is, mint opció, mert Artetában én nem bízok.
3 éve
Nekem Tuchel munkája sem jött be annyira. Szerintem Ő is küzködni fog a Chelseavel, és őt előbb is ki fogják rakni, ha nem tud felmutatni semmit, mint a klublegenda Lampardot.
3 éve
Ez egy nagyon szépen megírt PR elköszönés, ami megint Özilt tünteti fel jó színben, hiszen Ő szépen búcsúzik. Ebből kiindulva biztos nem fogjuk soha megtudni, hogy miért is volt melőzve. Özil amúgy sem tűnik annak a kiteregető fajtának, majd talán egyszer egy életrajzi könyvéből kiderül, hogy mi volt a gond, devalószínüleg van annyira inteligens, hogy ezt meg fogja tartani magának, nem úgy, mint Zlatan, mikor eljött Barcelonából :D

Voltak szép évei és mérkőzései a 250 meccs, 44 gól és 71 gólpassz elég beszédes stat. Sajnos az utóbbi időben már nem tudott a csapat hasznára lenni, elszaladat a klasszikus támadó középpályások mellett a futball, főleg, ha nem igazán tudnak védekezésben a csapat hasznára lenni.

Sok sikert Mesut, Törökországban még bizonyíthatod, hogy miért voltál anno a legjobb!

Szólj hozzá