Mesut Özil ügynöke, Dr. Erkut Sogut az ESPN-nek adott nyilatkozatában elárulta, hogy Mesut Özil jövője várhatóan a következendő 10 napban el fog dőlni.

A mellőzött középpályás március óta nem lépett pályára az Arsenal színeiben, és Sokratis mellett ő volt a másik olyan játékos, aki kimaradt a keretregisztrációból Mikel Arteta döntése alapján, így eddig nem is lett volna lehetősége a játékra.

Bár felmerült annak a lehetősége, hogy Arteta visszaintegrálja Özilt a keretbe, a sajtóhírek szerint a 32 éves játékos egy ideje már nem edzett a felnőtt kerettel, a baszk tréner pedig több nap kimenőt is biztosított az irányító számára. Mindez arra enged következtetni, hogy a német számára nincs visszaút a csapatba, így már csak idő kérdése, mikor távozik az Arsenaltól.

A hírek szerint két csapat mutatott komolyabb érdeklődést Özil iránt az elmúlt napokban: a török Fenerbahce és az Egyesült Államokbeli DC United. Ma a török lapok egybehangzóan azt írták, hogy Özil mindenben megállapodott a Fenerbache-vel, a játékos három és féléves szerződést írhat alá hamarosan, a jelenlegi mintegy 350 ezer fontos heti fizetését pedig az Ágyúsok fogják állni a nyárig, amíg a jelenlegi kontraktusa le nem jár.

"Joglilag senkivel nem ülhettünk le tárgyalni január 1-ig, szóval csak most kezdtünk el mérlegelni a lehetőségeket tekintve." - mondta Özil ügynöke az ESPN-nek.

"Nem beszélhetek teljesen nyíltan ezekről a megkeresésekről, mert az nem lenne profi, de alapvetően hat hónappal a klubbal kötött szerződés lejárta előtt már lehetséges tárgyalni az érdeklődő csapatokkal, így mi is azon leszünk, hogy megtaláljuk a legjobb lehetőséget Mesut számára."

"Lehet, hogy marad az Arsenalnál a nyárig, de lehet, hogy nem. Mesut szeretne maradni, a dolgok gyorsan változnak a futballban. Ha Mesut januárban akar távozni, akkor az Arsenalt is be kell vonni az ügyletbe, ha csak a nyáron, akkor minden rajtunk múlik. Ez most a helyzet, a következő 7-10 napban minden tisztább lesz. Mivel az átigazolási ablak most nyitva van, a dolgok gyorsan történnek majd."

Az Arsenalnál főleg egy kreatív játékossal szeretnének erősíteni a tél folyamán - mint már írtuk, a Norwich középpályása, Emiliano Buendia előkelő helyen szerepel Arteta és Edu listáján. A kérdés persze, hogy a Kanárik mennyiért válnának meg az egyik legjobbuktól, így az Arsenalnak valószínűleg előbb nagytakarítást kell végezni a keretben, hogy növeljék az átigazolási költségvetésüket.

Özil mellett távozhat a csapattól Sokratis Papasthatopulos is, a görög védőt a Fenerbahce és Genoa igazolná le. Shkordan Mustafi szerződése - Sokratishoz és Özilhez hasonlóan - idén nyáron jár le az Arsenallal, így a német is jutányos átigazolási díjért válthatna klubot - érte a Lazio érdeklődik. Az angol Independent úgy tudja: Elneny, Chambers, Nelson, Balogun, és Willock is mozdítható a csapattól, bár a fiatalokat inkább csak kölcsönben engedné el Arteta.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (574)

3 éve
Nuno alatt miért nem inog a kispad?
3 éve
A keret alapján nem kéne ennyire rossznak lenniük, ezt már bizonyították. Én még adnék neki időt, hátha csak egy ,,kisebb" hullámvölgy. Érdekes lépés lenne elküldeni azok után, hogy kialakította a 2. portugál válogatottat a csapatnál. :DDD
3 éve
Mert bíznak benne!
3 éve
Pedig az idei teljesítményük alapján akár az edzőkérdésnek is fel kéne merülnie. Oké, elöl vannak komoly hiányziók, de mi a magyarázat a rengeteg kapott gólra? Nem véletlenül vannak mögöttünk, pedig aztán mi is kurva jók vagyunk.
3 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
az első meccsén neki volt a legmagasabb osztályzata a csapatából. másodikon igen man of the match lett. 19 éves, egy edu&arteta páros megítéli hogy nem lesz belőlle semmi holott van dijk 19 évesen nem is focizott talán.
3 éve
Groningen-be igazolt 18-19 évesen van Dijk, ott lett felnőtt játékos ha jól emlékszem. Salibanak itt szarok voltak a statjai,azért adták kölcsön egy alacsonyabb szintre,hogy hátha fejlődik ott. az tuti ha kiemelkedően teljesít stabilan,lesz lehetősége még(talán)itt is bizonyítani.
3 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Hnap 15:00 Nice-bordeúx digi sport 3. Végre szabad! edu&arteta takarodj.
3 éve
Az előző Nice meccsen Saliba volt a meccs embere. Felfoghatatlan ami vele történt itt... Balogunról nem is beszélve...
3 éve
Gondolom Özil se fog normális búcsút kapni. Mint ahogy Koscielny és Giroud se kaptak. Pedig megérdemelné. Csak nálunk töltötte karrierjének legnagyobb részét. Még ha az utolsó 2 szezonban szinte egy percet se játszott. Az előtte lévő szezonokat nézve a szememben Arsenal legenda. Sok sikert neki Törökországban, remélem jól fog neki menni.
3 éve
Te nem vagy normális! Özil teljesítménye ennél a klubnál egy hatalmas szarkupac. Arsenal legenda? Egy faszt! Semmilyen bucsút nem érdemel, ki kell dobni, mint a macskát szarni!
3 éve
Én valahol a kettő között vagyok. A szememben semmiképp sem legenda viszont valami búcsút azért megerdemelne.
3 éve
Az Arsenal se normális hogy ingyen osztogatja a játékosait. Olyan velünk üzletelni mint egy hat éves gyerekkel.
3 éve
Ebben egyetértek! Iwobi és Oxlade eladásán kívül nem igazán emlékszem olyanra, amiből jól jöttünk ki pénzügyileg. Főleg anno Henry eladási ára volt hihetetlenül alacsony.
3 éve
Özil mint LEGENDA DDD,hihetetlen hogy egy lapon emlegeted Henry,Bergkamp,Pires,Adams,Viera,stb.-kel. Egy normális szezonja volt talán,amire azt lehet mondani hogy megérte a pénzét. Az ő távozása számomra felér egy igazolással! Méga a 10 mez is égeti a hátát,hogyha azt nézem kik hordták előtte (wilshere kivétel) ő még angyobb vicc volt e téren.
3 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Én is írtam nyárig 10-12 játékos megy. Akiket hoznék: Lamptey,Bissouma,Olise,Daka,Eduard,Gravenberc,Soumaré, Lamptey a kulcs mert Tierneyvel a 2020as pool széleket tudnánk magunkénak(robertson&trent) vagy ha úgy nézzük Lamptey lehet egy jobb oldalo Ashley Cole
3 éve
Ennyi afrikai biztos nem jön, és nem is kellenek. Max Soumare kellene.

Szólj hozzá