A szokásosnál nyíltabb Európa-bajnokságot vízionál Arséne Wenger, az Arsenal menedzsere.

A francia szakember arra alapozza a kijelentését, hogy noha a hazai pályán játszó francia válogatott mindenképpen esélyesként kezdi meg pénteken a szereplését a tornán, a galloknak a védekezés jelenthet problémát, míg sem a világbajnok Németország, sem a címvédő Spanyolország nincs ütős formában.

Mi több, az Eb történetében először 24 válogatott küzd majd meg a trófeáért, így pedig még egy meglepetés-győztes is kisülhet majd július közepén.

Nagyon várom már az Eb-t, mert a hazám rendezi meg a tornát, így hosszú idő után végre nagyobb utazás nélkül nézhetem majd az eseményeket. Így már személyes okból kifolyólag érdekes lesz számomra az Eb, főleg ha még hozzávesszük a szakmai oldalt is. - mondta Wenger.

Nagyon nehéz megjósolni, ki nyeri majd a döntőt, mert egyelőre nincs szuperesélyes sem. Talán eddig Spanyolországot mondtam volna, de ők sem sziporkáztak a világbajnokságon két éve. Vajon vissza tudnak-e találni arra a szinthez?

Németország természetesen az egyik favorit, hiszen ők a világbajnokok, de ők sem remekeltek a selejtezőkön.

Sokkal nyíltabb lehet az Eb, mint általában, mert számos válogatottban szerepelnek fiatal, feltörekvő játékosok - ilyen Anglia, vagy Franciaország is. Érdekes lesz majd látni, ki fog formát és ki találja meg a megfelelő egyensúlyt. A mentális erősség és a magabiztosság lesz a kulcs ezen az Euróap-bajnokságon.

Az egyik meglepetés Törökország válogatottja lehet, akiknek éppenhogy sikerült a kvalifikálás, de a végén hatással lehetnek a torna alakulására is. Aztán ott van Szlovákia és Csehország is, sosem tudhatjuk.

De van egy csapat, amelyben ott a kellő minőség, hogy óriási meglepetést okozzon a tornán, róluk pedig senki sem beszél: Horvátország. Ott játszik Kovacic, Rakitic, Modric, Srna, és számos játékosukat még csak nem is említettem. Az ember bizotsan elgondolkozik rajtuk is. Ezen játékosokat elnézvén valami készül a horvát válogatottban, miért ne lehetnének akár ők a favoritak? Számomra ők okozhatják a torna legnagyobb meglepetését.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

8 éve
Törölt felhasználó
Ne is mert nem akarok ott maradni!
8 éve
Idén lehet hogy Szíria nyeri az EB-t..... van egy olyan érzésem hogy lesz ott gond sajnos....
Én is Henry óta a Franciáknak szurkolok de persze Anglia és Németország is nagy kedvencek és ugye akármennyire is esélytelenek de Magyarokért is szorítok majd viiszont mindegy ki nyeri csak ne legyen gond és terror...
8 éve
Jah, és igen mi nyerjük, a gólkirály meg Szalai lesz. :lol: :lol: :lol: Óó Istenem, de utálom azt a gyereket! :lol:
8 éve
Valamelyik néztem a kereteket, az alapján Svájc és Lengyelország is biztató.
8 éve
Törölt felhasználó
sztem a belgák sehol nem lesznek. A németek vagy a francik nyerik a spanyolkoban én se érzek sokat bár ki tudja. Nekem a sötét ló anglia és horvátország. De am a magyarok nyerik :)

Szólj hozzá