Per Mertesacker a mai napon a hivatalos oldalnak adott interjút a nyári EB-vel kapcsolatban. A pár hete zajlott sorsoláson összeállt az EB legerősebb csoportja Németország, Hollandia, Dánia és Portugália személyében. Mertesacker Portugália ellen kezdi meg a tornát. Szerinte a szavak háborúja elkezdődött. 

 

Robin azt mondta, hogy boldog lesz, hogy a nyáron látni fog engem. Ez volt az első dolog amit a sorsolás után mondott

 

Ez nem egy barátságos mérkőzés lesz, hanem kő kemény játék. Mind a ketten azt szeretnénk ha tovább mennénk a csoportkörben.

 

Nagyon nehéz lesz megállítani Robint. Néha a jobb oldalon szokott játszani, de a legjobb pozíciója középen van. Ott használja ki embertelen képességeit. Annyira megbízható a gólok tekintetében, hogy hihetetlen.

 

Ez egy nagyon jó csoport, nyílván az EB egyik legjobbja. Már alig várom, hogy olyan nagy csapatok és játékosok ellen játsszak, mint Robin.

 

Hollandia a tavalyi világbajnokságon ezüstérmet ért el, de Németország az elődöntőben vérzett el. Mertesacker szerint sokat fejlődtek.

 

Azt hiszem az elmúlt évben a 100 százalékos mérleg azt jelenti, hogy nagyon jól játszottunk. Ez a lényege az új Németországnak, főleg ahogyan játszottunk az utolsó 10 selejtező mérkőzésen.

 

Néhány játékos a saját korosztályában szerzett tapasztalatokat. De a mi játékosaink akik 19, 20, 21 évesek, egy olyan korban és formában vannak amire szükségünk van a jövő nyáron.

 

A legutolsó három tornán sok esélyünk volt a győzelemre. Kétszer voltunk elődöntősök és ez jó nekünk. De a címhez jobban kell teljesítenünk. Azt hiszem ez lesz a lényeg a nyáron.

- zárta szavait a német.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

12 éve
Törölt felhasználó
" a szavak háborúja elkezdődött. " Mint valami amerikai scifi-horror film :D Próbáltam találó lenni.

Szólj hozzá