Arséne Wenger ismertette a Burnley elleni kupameccsre készülő kerettel kapcsolatos legfrissebb híreket.

A Per Mertesacker kiállításából fakadó egymeccses eltiltás a kupameccsen is érvényes, a német helyét várhatóan Gabriel veszi át a védősorban. Az viszont jó hír, hogy nincs új sérült a Chelsea elleni mérkőzést követően.

Sőt, mindenképpen jó hír, hogy Francis Coquelin újra játékra jelentkezhet. A francia középpályás két hete tért vissza a teljes körű edzésekre, és semmi gondot nem tapasztaltak nála, így Coquelin a keretben lesz a szombati mérkőzésre.

Ugyanígy tehet majd Tomas Rosicky is, aki egy még súlyosabb sérülésből tért vissza. A cseh játékos az elmúlt hetekben egy félidőt játszhatott az U21-es csapatban, amelyen semmi probléma nem merült fel.

Coquelin és Rosicky visszatérése után egy újabb játékos is közelít a rehabilitációja végéhez: Danny Welbeck a héten visszatért a teljes körű edzésekre. Az angol csatár tavaly április óta nem játszhatott, így egyáltalán nincs meccsfitt állapotban. Az Arsenal minden valószínűség szerint egy zártkörű meccset rendez majd, hogy felgyorsítsák a játékos visszatérését.

A csapat sérültlistáján így már csak Jack Wilshere és Santi Cazorla található, de Wenger elmondása alapján ők is jól haladnak a felépülésükkel - igaz, nekik néhány hétre még szükség lesz, hogy visszatérjenek az edzésekre.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

8 éve
Törölt felhasználó
Arsenal scouted them during last year’s Under-17s World Cup in Chile when Nwakali, 17, was the star of the tournament as he was captain and voted Player of the Tournament. Chukwueze, 16, scored three goals and three assists.
Arsenal today confirmed Arsenal are set to push through a £3m deal for Nigerian wonder kids Kelechi Nwakali and Samuel Chukwueze.
When asked whether he expects it to be done before Monday’s deadline, Wenger said: “Yes. The (talks) are progressing well.
“Yes of course there are work permit issues. There are medical issues, because they have to make medicals. It’s progressing well.
“We identified Nwakali as the player of the tournament, basically, and as a top player. We will see if we can manage to get it over the line during this transfer period. [If we can], we will do it. He (Chukwueze) is signing as well.”
8 éve
Törölt felhasználó
Na elvileg leigazoltuk Kelechi Nwakali-t az U17-es nigériai válogatott támadó középpályását. :lol: A Papa most úgy látszik Afrikában nyaralt. :-)
8 éve
Törölt felhasználó
Mekkora köpedék ez az nso... bár csalódni nem lehet benne, mert mindig hozza a hulladék szintet.
8 éve
Törölt felhasználó
Akkor lassan nem lehet a sérülésekre fogni, hogy 3 meccsen 2 pontot hozunk.
Jó hír. Remélem formába lendülünk tényleg.
(Bár a visszatérők miatt a támadóink még nem tanulnak meg lőni, és Kosi sem tanul meg tisztázni...)

Szólj hozzá