Az Arsenal ma hivatalos közleményben tudatta, hogy három francia játékosuk, Laurent Koscielny, Olivier Giroud és Francis Coquelin szerződést hosszabbított a klubbal.

Bár a csapat hivatalosan nem hozta nyilvánosságra a meghosszabbított kontraktusok időtartamát, megbízható forrásból úgy tudjuk, Koscielny és Giroud 2020-ig, Coquelin pedig 2021-ig hosszabbított a klubbal.

Koscielny a 2010-es átigazolása óta a csapat egyik alapemberévé nőtte ki magát. Azóta 273-szor lépett pályára az Arsenal színeiben, és 22-szer volt eredményes, köztük számos kulcsfontosságú pillanatban, gondolhatunk például a 2011/12-es és 2012/13-as idények utolsó bajnokikra, illetve a 2014-es FA-Kupa döntőre, a Hull ellen elért egyenlítő találatára.

Giroud 2012-ben igazolt az Arsenalhoz az akkori bajnok Montpellier-től, az előző szezonban pedig ő volt a házi gólkirály, miután 24 találatot szerzett minden sorozatot figyelembe véve. A francia csatár most is remek formában van, néhány hete a bajnokság egyik legszebb találatát szerezte a Crystal Palace elleni meccsen. Összesen már 91 gólnál tart, ezzel ő a második legeredményesebb francia játékos a klub történelmében Thierry Henry mögött.

Francis Coquelin az elmúlt szezonok alatt meghatározó játékosává vált a felnőtt csapatnak, és immáron 131-szer lépett pályára a klubban.

"Nagyon elégedettek vagyunk, hogy mindhárom játékos hosszú távon elkötelezte magát a klub mellett. Francis az elmúlt években óriási fejlődésen ment keresztül, azért, mert mindennap elkötelezetten dolgozik." - mondta Wenger.

 

"Olivier szintén tapasztalt játékossá nőtte ki magát nálunk, és mióta ideigazolt, egyre teljesebb csatárrá vált. Laurent pedig természetesen kulcsjátékosát képezi a csapatunknak, úgy gondolom, hogy világszinten ő az egyik legjobb védő manapság. Összességében tehát remek a hosszabbításuk remek hír számunkra." 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

7 éve
Törölt felhasználó
Ha valaki miatt drukkolhat nekünk bármilyen klub szurkolója, hogy legyünk bajnokok, az Koscielny. Már most legenda és megérdemelné, hogy a legnagyobb védők között tartsák számon az Arsenalban, de ehhez bajnoki címet kell nyerni!
7 éve
Törölt felhasználó
Nagyon jó hír...5-6 éve az ilyen játékosok sem maradtak volna,mert pénz lett volna belőlük csinálva...most már legalább a jók maradnak,még ha a word class nem is fog...Bár ki tudja?Talán Özil maradni fog...Sanchezt meg adják el 60milkáért a párizsiaknak ha csak egy zsoldos...bár nem szeretném hogy menjen,de valahogy nem tudom elhinni hogy nálunk fog maradni ha nem fogunk nyerni semmit(szerintem a kupa nem ér)!
7 éve
A mai világban egy olyan védőt megtartani, mint Koscielny, óriási fegyvertény, ráadásul a francia mindössze 80 ezer fontos heti fizetés kap az új szerződésével együtt is.
"Könnyű döntés volt a hosszabbítás, itt minden megvan, hogy boldog legyek. A gyerekeim imádják Londont és az Arsenalt is."
Ha játszik, a Swansea elleni lesz a 200. bajnoki pályáralépése.
Azt a kurva, mekkora ember!!! 🐛 Imádunk BOSS!

Szólj hozzá