A Premier Liga klubjainak a mai napon kellett elküldeniük az angol futballszövetségnek azon játékosok listáját, akiket megtartanak, illetve akiket elbocsátanak a június 30-án lejáró szerződésük miatt.

Az Arsenal listáján két ismertebb név szerepel, akikkel nem sikerült hosszabbítani. Az egyik ezek közül Abou Diaby. A 29 éves játékos 2006-ban igazolt a csapathoz, és ő volt a klubban a második legtöbbször pályára lépő játékos a jelenlegi a keretből annak ellenére, hogy 2006-ban egy Sunderland elleni bajnokin súlyosan eltört a bokája, s azóta folyamatosan komolyabb sérülésekkel küzdött.

Az idei szezon közben felmerült annak a lehetősége, hogy Diaby-val különleges feltétek mellett hosszabbít Arséne Wenger: a középpályás nem állandó bért kapott volna, hanem a pályán eltöltött percek alapján kapott volna fizetést - ezt az ajánlatot viszont vélhetően elutasította a francia.

Diaby mellett a felnőtt keretből távozik még Ryo Miyaichi, aki 2010-ben igazolt a csapathoz, s bár óriási tehetségnek tartották, mégsem sikerült megvetnie a lábát sem az Arsenalnál, sem azoknál a kluboknál, ahová Arséne Wenger eddig kölcsönadta őt.

Diaby és Ryo mellett az akadémiáról Jack Jebb, Austin Lipman, Brandon Ormonde-Ottewill, Josh Vicker és Oluwasemilogo Adesewo Ajayi is távoznak.

Az Arsenal egyelőre nem tett közzé hivatalos állásfoglalást az üggyel kapcsolatban a weboldalán.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

9 éve
Törölt felhasználó
Martineznek is lejárt a szerződése, de mivel nincs a listán, így gondolom vele hosszabbítunk. Flaminit is hiányoltam, de neki akkor még van egy éve. Amúgy Ryonak is is lett volna, szóval ő előbb távozott, ha igaz.
De ha Flamini is marad, akkor kb hely sincs igazolni, mondom, még Rosicky se fér elvileg a keretbe. Mert már van 26 21 év feletti játékosunk. És abból csak 7 saját nevelés. És azért 1 új igazolás biztos lesz, aki biztos nem saját. Az esetleges távozók listán meg 3 saját nevelés és csak 2 nem van.
9 éve
Törölt felhasználó
Nem akarok szemét lenni, de örülök, hogy nem játssza már a klub ezt a színjátékot se velünk, se szegény Diabyval.
9 éve
Törölt felhasználó
Jebb nagyobb bukta. Bár akiket eddig is elengedtek. De sajnos, amíg nem lesznek olyan szerencsések mint Coquelin, aki kb most szintén ment volna, ha nem jön vissza a télen, addig ez lesz, amíg a rendszer meg nem változik. Toral is csak 1 évet kapott, ő is megy jövőre, ha nem hamarabb, de ha nem kapnak rendszeres játékot és bizalmat, akkor elvesznek. Vickers is kb a legnagyobb tehetségnek mondták a jelenlegi fiatalok közül. De legalább BOO távozásával biztos jön LB. Lipman kb Freeman szint, aki jelenleg Vela szintjét hozza jelenlegi klubjában. Ajayi lényegében itt se volt, Smith és Wright szintén semmi lehetőséget nem kapott, nem veszteségek. Ryonak meg nem ment az európai élet. Diaby meg egy legenda.
9 éve
Törölt felhasználó
Sajnálom Ryo-t, anno hatalmas tehetségnek tűnt. (A fifa-ban érdemes megvenni egyébként, ott nagyon jó :))

Diaby is hatalmas középpályás, csak kár hogy nem tud 2 meccset lehozni hónapos (éves?!) sérülések nélkül...

Szólj hozzá