Alapból mintegy 200 millió fontot hagyott jóvá az Arsenal tulajdonosa, Stan Kroenke a nyári költekezésekre, írja a The Times megbízható újságírója, Gary Jacob, amely összegből Mikel Arteta célja két minőségi középpályás, Declan Rice és Moises Caicedo megszerzése.

A csapat tavaly mintegy 120 millió fontot költött öt új játékos (Gabriel Jesus, Zinchenko, Fabio Vieira, Matt Turner és Marquinhos) leigazolására, a hírek szerint idén legalább ugyanennyi erősítést szeretne Arteta a Bajnokok Ligájába való visszatérést követően.

Hamarosan indulnak a tárgyalások Rice-ért

Már a téli átigazolási időszakban kitudódott, hogy az Arsenal első számú célpontja Declan Rice lesz, aki minden valószínűség szerint távozik a West Hamtől. A 24 éves angol középpályás januárban még nem volt mozdítható, de a Kalapácsosak egyre inkább kezdenek letenni arról, hogy hosszú távon is meg tudják tartani az angol játékost.

Rice szerződése ugyan 2024-ben jár le a West Hammel, de ez a kontraktus további egy évvel meghosszabbítható. Mégis, David Moyes csapatának az idei lehet az utolsó nagy alkalom, hogy komoly pénzt kapjanak a középpályásukért. Nemrégiben maga az angol szakvezető ismerte el, hogy hamarosan le kell mondaniuk Rice-ról, de ezt csak brit átigazolási rekordösszegért tennék meg - ezt a csúcsot jelenleg Enzo Fernandez tartja, érte 107 millió fontot fizetett ki a Chelsea idén télen.

"Az elmúlt két,három évben folyamatosan mondogatom, hogy többet szeretnék elérni a pályafutásomban. Az elmúlt években következetesen jó teljesítményt nyújtok a klubomnál, de ennél többet szeretnék. A barátaimat mind a Bajnokok Ligájában látom, és trófeákkal a kezükben. Az embernek csak egy pályafutása van, és visszatekintve én is azt szeretném látni, hogy minél többet nyertem, és minél több nagy meccsen léptem pályára." - nyilatkozta Rice még tavaly decemberben a világbajnokságon.

Meg nem erősített hírek szerint Rice szívesen maradna Londonban, és nem lenne ellenére az Arsenalhoz való igazolás. A Daily Mail információi szerint az Ágyúsok 300 ezer fontos heti fizetéssel csábítanák magukhoz a játékost, a gondot a West Hammel való megegyezés jelentheti, mivel az Arsenal nem feltétlenül szeretne 100 millió fontnál többet adni a középpályásért. Eduék ugyanakkor reménykednek abban, hogy egy megfelelően összerakott pénzügyi csomag meggyőzheti a Kalapácsosokat Rice eladásáról.

A hírek szerint a tárgyalások a klubok között hamarosan megkezdődnek, amint a West Ham befejezi a szereplését az UEFA Konferencia Liga sorozatban. Az Arsenal mellett még a Newcastle és a két manchesteri csapat érdeklődik a játékosért.

Visszatérhetünk Caicedóért

A The Times információi szerint Declan Rice mellett továbbra is szerepel a csapat radarján Moises Caicedo, hiába hosszabbított az elmúlt hónapokban az ecuardoi játékos 2027-ig a Brightonnal.

Rice-aszal ellentétben Caicedóért két ajánlatot is tett az Arsenal idén januárban, de mindkét megkeresést elutasították a Sirályok, mert mindenképpen meg akarták tartani a játékosukat a szezon második felére.

Caicedo hosszabbítása elvileg hátrányos helyzetbe hozhatja az érdeklődő klubokat, de sajtóhírek szerint a Brighton idén nyáron már nem gördítene akadályt a játékos eladása elé, ezt maga a csapat edzője, Roberto de Zerbi ismerte el a napokban.

"Biztosan elveszítünk néhány játékost a nyáron, talán Caicedót és talán Mac Allistert. Folytatnunk kell azt a munkát, amit eddig, és olyan kaliberű játékosokat kell hoznunk, mint amilyen Mitoma vagy Estupinan, nem tudom, ők készen állnak-e már egy nagy csapathoz való igazolásra." - mondta de Zerbi.

Bár konkrét kivásárlási záradék a hírek szerint nincs Caicedo új szerződésében, David Ornstein úgy tudja, bizonyos klauzúrák lehetővé teszik az ecuardoi klubváltását a nyár folyamán - a Brighton állítólag 80 millió font körüli összeget szeretne a játékosért kapni.

Fontos visszatérnünk a téli átigazolási hírekre: akkor minden hiteles angol forrás azt írta, hogy az Arsenal együtt szeretné leigazolni Rice-t és Caicedót, erre a források is megvannak, a csapat csak megpróbálta előrébb hozni az egyikük - Caicedo -  megszerzését a januári átigazolási ablakra, sikertelenül.

Xhaka távozik?

Az Arsenal a két középpályás mellett egy jobblábas védővel és egy sokoldalú támadóval is szeretne erősíteni, ezekre a játékosokra eladásokból akar összegyűjteni a csapat.

A The Times rengeteg nevet megemlít, akik távozhatnak a csapattól a kevés játéklehetőség miatt: Kieran Tierney-t a Newcastle, és immáron az Aston Villa is csábítja, Folarin Balgounért pedig fél Európa sorban áll, annyira jó teljesít az angol csatár a francia Reimsnél ebben az idényben.

Rajtuk kívül távozhat még a klubtól Cedric, Ainsley Maitland-Niles, Nuno Tavares, Rob Holding és Emile Smith Rowe is, viszont ezen játékosok közül csak az utóbbiért kaphatna értékelhető átigazolási összeget a csapat. Ugyancsak a váltás küszöbén áll Reiss Nelson, jelenleg minden hír arra utal, hogy az Arsenal hazai nevelésű játékosa nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését a klubbal.

Az elmúlt hetekben pedig egyre felkapottabb hír lett, hogy Granit Xhaka is csapatot válthat a nyár folyamán. A svájci játékos eddigi arsenalos karrierje elég viszontagságos volt, többször állt a klubváltás szélén, de mindig maradt, a statisztikák szerint pedig éppen az idei volt a legjobb Ágyús idénye.

Xhaka egyrészt családi okok miatt szeretne éppen most váltani, másrészt pedig az Arsenal eddig nem élt az egyéves hosszabbítási opciójával, hogy kiterjesszék a játékos szerződését egészen 2025-ig, így a középpályás úgy gondolja, az idei nyár megfelelő alkalom lenne egy átigazolásra.

Egybehangzó források szerint a tárgyalások már folynak a Leverkusen és az Arsenal között Xhaka eladását illetően, a svájci pedig már beszélt a németek vezetőedzőjével, Xabi Alonsóval. Végső konklúzió még nincs, és ahogy a múltban már láthattuk, semmit sem lehet készpénznek venni, de jelen állás szerint Xhaka klubváltása már csak idő kérdése.

Mivel Xhaka szerződése 2024-ben jár le az Arsenallal, és a kora miatt túlzottan nagy átigazolási díjra nem számíthat az Arsenal, már 15 millió euró is jókora összeg lenne Eduék konyhájára.

A védőposztra több játékost is szemléz a csapat, megbízható források szerint a Crystal Palace angol játékosa, Marc Guehi, és a Leipzig sokoldalú francia védője, Mohamed Simakan állnak előkelő helyeken Artetáék listáján.

Ami pedig még a középpályát illeti: több angol forrás is megjegyezte, hogy az elmúlt hetekben kezdeti tárgyalásokat folytattunk Mason Mount ügynökével - jelen állás szerint az angol középpályás távozik majd a Chelsea-től, bár ez még nincs teljesen kőbe vésve, és érte a Liverpool érdeklődik még nagy erőkkel.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (494)

10 hónapja
Romano szerint megszuletett Saka hosszabbitasa
10 hónapja
Elvileg 3-kor be is jelentik.
10 hónapja
akkor a Wolves ellen kezdhet Nelson
10 hónapja
Hivatalos is! Ornstein azt írja 4 évre hosszabbított évi kb 15 millió fontért, ami heti kb 290 000 font.
10 hónapja
hivatalos is https://www.arsenal.com/news/bukayo-saka-signs-new-contract
10 hónapja
John Cross: aki először hozta le a Xhaka-Leverkusen sztorit, azt írja, hogy Partey-ért két olasz klub is erdeklodik és Arteta óriási rebuildet tervez a nyárra. Én sajnálnam Thomast is, mint Xhakat, de ha az kell ahhoz, hogy Caicedo is jöjjön akkor be kell áldozni szegényt.
10 hónapja
Az a baj Parteyval, hogy itt van már 3 éve és igazából kb 1 éve volt igazi, amikor extra volt. Voltak sérülések, meg formahanyatlások bőven és rangidősként neki azért vinni kéne a hátán a csapatot, de ebből semmi nem jött le. Ha jön érte ajánlat ÉS tudjuk pótolni, akkor mehet, de így már minimum 4 játékos fog kelleni a kp-ra, és még kell ember a védelembe is.
10 hónapja
És akkor hány érkező lesz a középpályára? 4? Azért szerintem nem kellene átesni a ló túloldalára sem, bár Xhakát sokkal jobban sajnálnám, mint Thomast .
10 hónapja
Rice, caicedo, Mount és Gündögan is jön :D
10 hónapja
Azt kétlem :D De ez már amúgysem feltétlenül egészséges. Nem lehetne, hogy Xhaka marad és Partey takarodik a picsába? 😁
10 hónapja
Szerintem meg most kéne all-int nyomni és behuzni mindenkit akit lehet, és akkor nem nagyon kell majd a továbbiakban a csapathoz nyúlni. Partey padra tök jó lenne, de ekkora fizuval kicsit luxus oda és ha most nem akkor jövőre kell eladni mert 1 év lesz hátra a szerződéseből. Ha 30-ad érte valaki, bár nem tudom melyik olasz csapat képes erre, de jobb ha normális pénzt kínálnak érte, akkor kell adni őt is.
10 hónapja
Meg melyik olasznak is kell ő most hirtelenjében ennyi pénzért? 🤔
10 hónapja
Totál felesleges azt hinni, hogy majd mennyi érkező lesz. Minden átigazolási időszak előtt ezt játszuk azt a végén csak a sírás van utána, hogy fele annyi ember sem jött.
10 hónapja
Milannak lehet van egy 30-ra. Kessie miatt hatalmas az ur a kpjukon es azert a ghanai mas szint, ott nagy kiraly lenne
10 hónapja
A milannak van 30 évre lebontva évi 1 milliós részlettel :D Balogunra sincs 30 millájuk, nem hogy egy 30 éves kpra.
10 hónapja
Szerintem az egyik a Juventus, a másik fogalmam nincs, mondjuk inkább kölcsönbe vinnék gondolom, kicsit elrugaszkodtam a földtől a 30-cal. A Milan Loftus-Cheeket fogja elvileg vinni. A Juveba el is tudnám képzelni, de ők is csak akkor fognak fizetni esetleg, ha Vlahovicot eladják.
10 hónapja
Akkor egy 10-15m + Vlaho-Balogun csere, azzal ki is egyeznénk, és lenne végre egy igazi csatárunk.
10 hónapja
Florian Plettenberg
@Plettigoal
News #Rice: He‘s one of the desired players of #Tuchel confirmed. Bayern bosses are als convinced that he’s the perfect defensive midfielder for Bayern.

➡ There were talks with the players management
➡ Tuchel is 100 % involved.

But: Bayern is aware of the fact that
@Arsenal
is pushing for him. His price: Around £70m. Very difficult transfer target.
10 hónapja
remélhetőleg inkább maradna Londonban.
10 hónapja
Romano: Nelsonnak ajanlottunk egy új 4+1 éves szerződést. Jó lenne, ha alairna, mert a középpályások után leginkább vedőt, védőket kéne igazolni, ha még egy szélső is kellene, arra már nem biztos, hogy maradna legalábbis minőségi jatékosra már nem hiszem.
10 hónapja
És amit én tegnap vázoltam lilchilinek? 😁
10 hónapja
Fog többet játszani? Saka konkrétan kirobbanthatatlannak tűnik a kezdőből, hiába van meccsek óta rossz formában. Nelson nem hiszem, h a pénz vagy a szerződés hossza miatt nem akarja aláírni, hanem arra vár, hogy szerephez jusson.
10 hónapja
Jackoxi! Ezt el is fogadnám, de ebből Gundogant lehet, hogy ki kell venni, mert most arra van a legnagyobb esély, hogy hosszabbít. Titou! Ha nem lesz sérült ennyit akkor fog, plusz esetleg a BL-lel és a bajnoki cím megnyerésenek esélyevel lehetne meggyőzni. Meg szóban megallapodni vele, ha nem lesz elégedett jövő nyáron el mehet. Bár szerintem is inkább jatszani akár és nagyobb inkább távozna.
10 hónapja
Nem látom ezt sajnos, pedig örülnék neki, ha maradna.
10 hónapja
Igen, az a baj, hogy ahhoz a forgatókönyvhöz kellene egy ingyen Gündogan, és szerintem esélyesebb, hogy marad vagy Barca. Viszont ha jön Mount, ő jó a bal szélen is, és akkor Martinelli vagy Jesus mehetne jobbra.
10 hónapja
Hagyjuk már ezt a Nelsont könyörgöm, én tényleg nem értem, miért kell újra és újra esélyt adni az ilyen játékosoknak. Nketiah 2.0, néha tud jó meccset produkálni, de azon kívül teljesen átlagos, középszer. Az idő nagy részét amúgy is a kórházban tölti. Az ilyen játékosoktól meg kell szabadulni.
10 hónapja
Nincs bajom Rejszel csak az, hogy konkrétan nem lehet a gyerekre számítani mert állandóan van valami baja. Most hétvégén is beteg volt, szóval igazából hosszabbítunk a csere szélsőnkel aki évi háromszor rendelkezésre áll. Persze nem mondom mikor beállt jó volt, de így azt rotálva lesz Saka. Végülis tuti üzlet, hogy fizetünk Sakanak 290.000 fontot mert úgy kifacsarjuk, hogy új szerződés már nem kell neki inkább visszavonul a halálba ha ez lejár.
10 hónapja
🚨 A structured £90m offer from Arsenal for Declan Rice is expected soon, though West Ham want considerably more & believe Manchester United will offer it. Arsenal hope Rice wants to stay in London. [Transfer Confidential by Simon Jones, Mail]

Szólj hozzá