Arséne Wenger szerint Theirry Henry visszatérése az Arsenalhoz 'elkerülhetetlen', azt viszont a francia menedzser nem tudná megmondani, hogy a 37 éves legenda játékosként tenné-e ezt meg.

A francia játékos hétfőn jelentette be a hivatalos Facebook-oldalán, hogy nem hosszabbítja meg a lejáró szerződését a New York Red Bulls csapatával - ez a hír pedig reményt adott a csatár visszatérésében reménykedő Arsenal-szurkolóknak.

Thierry bejelentette a szándékát, hogy nem tér vissza Amerikába, s teljesen megértem, hogy szeretne a jövőjével kapcsolatban jó döntést hozni. Az egyetlen dolog, amit elmondhatok, hogy én adtam meg neki az első esélyt a Monacóban, amikor csak 17 volt. 20 év profi futballal a háta mögött óriási tiszteletet és gratulációt érdemel, nem csak az elért eredményei miatt, hanem a hozzáállása és a kiválósága miatt, valamint hogy mennyire elkötelezett a futball iránt. - mondta Wenger.

Át kell gondolnia, mit akar ezután. Ő egy igazi arsenalos. Az bizonyos, hogy egy napon vissza fog ide térni. Hogy milyen szerepben, azt még nem tudom, de előtte neki kell meghoznia a döntését.

Minden képessége megvan, hiszen egy intelligens játékos, elhivatott és imádja ezt a sportot. Arra kell viszont gondolnia elsősorban, hogy érdemes-e feláldoznia az élete hátralévő részét, hogy maradjon a futball berkein belül.

A szurkolók mindenesetre remélik, hogy a most már ingyen igazolható játékos visszatér az Arsenalhoz a szezon második felére. Wenger azonban nem biztos abban, hogy ez jó ötlet lenne-e.

Igen, még mindig képes lenne az európai játékra is, de nem vagyok biztos abban, hogy 37 évesen újból a Premier Ligában akar szerepelni. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

9 éve
Törölt felhasználó
És újra rotáció! Martinez, Chambers, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Flamini, Ramsey, Cazorla, Oxlade-Chamberlain, Alexis, Welbeck kispad:
Macey, Gibbs, Bellerin, Rosicky, Podolski, Sanogo, Giroud.
9 éve
Törölt felhasználó
77pedro! Szinte megkönnyeztem :red:
fecc04! Meg annak is, hogy nincsenek ilyen rúgótechnikájú játékosok.... Messistűl, mindenestűl :-S :zip:
9 éve
Törölt felhasználó
A távoli bombákat én is hiányolom, de ezek hiányát be tudhatjuk annak is, hogy nem csak a mi stílusunk, de a futball szellemisége is megváltozott. A betömörülő csapatokat könnyebb átjátszani, mint távolról bombázni, ami úgyis elakad a falban.
9 éve
Törölt felhasználó
Ahogy néztem a videót, pont hiányolom az ilyen lövéseket.
Senki nem próbálkozik a 16-os környékéről, vagy akár 20m-ről.
Mindent be akarunk az ellenfél ötösére játszani.

Egy megpattanót, kipattanót, megzavart védelmet, lehet könnyebb lenne utána beverni a kapuba.
Podolski-ba pont ezt szeretem. Ő nem szarozik, meglátja a lehetőséget és rápróbálja.
Csak őt meg sose látom a pályán :S
9 éve
Valahogy a lövéseinkből nincs gól mostanában.

Szólj hozzá