A Spotify tulajdonosa, Daniel Ek szemelte ki magának az Arsenalt és hamarosan ajánlatot tehet a londoni klubért Stan Kroenkéének, az Ágyúsok jelenlegi egyedüli tulajdonosának.

Ek pénteken a Twitteren jelezte a vételi szándékát Kroenke felé, ám akkor még nem volt biztos, hogy ez csak egy geg, vagy valóban komoly szándékkal bír a svéd milliárdos.

"Mióta az eszemet tudom, az Arsenalnak drukkoltam gyerekként. Ha a KSE eladná a klubot, én benne lennék a buliban" - üzente Ek a Twitteren.

A Telegraph, később pedig több angol napilap arról számolt be hétfőn, hogy Ek már a tettek mezejére lépett. A Guardian például úgy tudja,  a svéd már formálisan is megkereste az Arsenalt jelenleg birtokló Kroenke-családot, a folyamatnak pedig akár már jövő héten lehet valamiféle eredménye.

Érdekesség, hogy Ek munkáját három Arsenal-legenda segíthetné - Thierry Henry, Dennis Bergkamp és Patrick Vieira. Ők hárman nem is anyagiakban szállnának be a tulajdonosváltásba, de a Guardian szerint mindannyian segíthetnek rábeszélni Kroenke-t, hogy adja el a klubot.

De vajon megválna-e az Arsenaltól Kroenke?

Ez egyelőre meglehetősen valószínűtlen. Josh Kroenke, a tulajdonos Stan fia múlt csütörtökön  egy rajongói fórumon elzárkózott az eladástól, elmondása szerint nincs szándékukban megfutamodni és bedobni a törülközőt.

Pénteken körülbelül 3000 Arsenal-drukker tüntetett Kroenke ellen az Emirates stadionnál, és a drukkerek hamarosan újabb megmozdulást terveznek.

A sajtóhírek szerint legalább 2 milliárd font kellene, hogy Kroenke megfontolja az eladást.

Az Arsenal sajtóosztálya nem kívánta kommentálni az értesüléseket.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (878)

3 éve
Törölt felhasználó
Szerintem jót fog tenni a tegnapi eredmény. Most jobban beleadnak majd mindent az élen álló emberek. Legalább 4-5 érkezőre lehet most számítani a jobb értelemben. De azért várjuk ezt még meg
3 éve
Az a baj, hogyha most jön megint egy új edző, akkor mindenki megint tisztalappal indul, és itt egy csomó szerződés lejárta elött lévő játékosunk, akiknek nem tudjuk a jövőjét.

Hatalmas a frusztráció jelenleg a klub és a szurkolók között, megy kint a lázongás Kronke ellen, rengeteg a felmerülő kérdés a csapat körül, a vezetőségtől egészen a játékosokig. Nincs igazán jó elérhető edző a piacon.

Teljes káosz. Ha 5 felé oszlik a tulajdoni kör ( EK, Henry, Bergkamp, Vieira, Wenger) ki lesz a fő döntéshozó? Ki szerzi és tudja teletolni a csapatot a megfelelő öszeggel?

Kell egy olyan tulajdonos, aki eredmény orientált és nem csak az épp minimális profitra megy, hiszen, ha van eredmény még több a lóvé.
Kell egy megfelelő scout hálozat, ami nem feltétlenül haveri alapon megy, hanem, ami Wenger idején: Fabregas, Bello, Koscileny, Eduardo, Hleb, Adebyaor, Vieira, Henry stb...(At Arsenal, we don't buy superstars, we make them.) Számok alapján hozzanak tehetségeket. A dél-amerikai piac a brexit miatt aranybánya lehet, sokkal könyebben lehet onnan igazolni. Hollandia is tele van tehetséggel és Németország is. (Vannak máshol is nyilván, de vmiért ez a piac kimarad az Arsenalnál)

Ezek után el lehet gondolkozni, hogy Arteta a megfelelő menedzser-e vagy sem. Ráaádsul Ő menedzser lett és elég sok mindenbe beleszólhat, az utód nem biztos, hogy ebbe belemegy, pl Tuchel is csak edző a Chelseanél. Attól, mert Ő van előtérben és mindenki rögtön a fejét követeli, a következő edzőnek menedzsernek sem lesz jobb a helyzete, amíg a háttér ilyen.

Értem a frusztrációt minden szurkolóban, tegnap este én is full ideg voltam, aludni nem tudtam, de Arteta kirúgása nem lesz megoldás, vagy csak az Ő menesztése nem lesz az!

3 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
2 dolog van most. egyik vagy beletolunk 500 misit uj emberek a fizetéseik jó edző és fizetése. a másik potter vagy bielsa aki egy mostani kerettel nem átlagon alúl hanem inkább felül teljesít bejut a blbe és akkor lesz pénz és a játékosok is hajlandoak kevesebb fizuval is ide jönni a bl miatt. superliga mentett vna meg minket. Spotify&wenger&henry&bergi&vieira megveszi 2 milliárdért a csapatot és utánna tol bele még 500 misit? miből? kronke gazdag csak nem ad pénzt.
3 éve
Azért levetíteném a csapatnak meg Artetának, a 2012-es Milan elleni BL-meccsünket. 4-0-ra szoptunk ki az első meccsen. A visszavágó 3-0 lett ide...
3 éve
A tegnapi meccs (meg a párharc) egyértelműen Artetán ment el. Rohadtul hasonlított a Benfica elleni párharchoz, ez a Villareal egy kalap szar, de még ezt is alul tudtuk múlni. A Benfica ugyanez volt, csak ott Saka megmentette a csapatot.
Eleve múlt héten 10-10 embernél mi a szarért álltunk vissza? Akkor kellett volna támadni és addig ütni a vasat, amíg meleg. Tegnap is úgy kellett volna kezdeni, hogy agyonnyomjuk az ellenfelet, ehelyett Holding és Mari (nem őket szidva) passzolgatnak hátul. A cseréket inkább nem is minősítem, Williant mi a fasznak kellett behozni, Aubát meg lehozza a kapufája után. Nketiah is akkora gyökér, én ezt a gyereket a Norwich elleni góljai óta utálom, egy beképzelt fasz, akkor is a gólja után ellökte valamelyik fiatalt, aki odaszaladt hozzá. Tegnap beállt és két szabálytalansággal húzta a saját időnket.

A kiesés nem azért volt, mert a keret szarabb, aki azt mondja, hogy a Villareal erősebb, az hülye. Hanem azért, mert megint nem volt taktika, fel kellett volna szántani a pályát, ehelyett úgy játszottunk, mint egy csoportmeccsen.

Artetának mennie kell a nyáron. A Konferencia Liga se lesz meg, ami lehet nem is baj, bár az ifik játszhatnának legalább, de még a 7. hely is elérhetetlen.
3 éve
Igazad van abszolút, én is fel voltam háborodva, hogy visszaálltunk a múltkor, pedig rohadt nagy mentális előny volt nálunk a szépítés és a Villareal piros után. Ez Arteta. Egy csicska. Emlékszem mikor idejött , előadta magát, hogy majd innentől fogva mi leszünk minden meccsen a főszereplők, és visszaszerzi az identitását a klubnak. Ez tartott kemény két meccsig (dinamo, mu).

Szólj hozzá