Csalódást keltő eredménynek jellemzte Arséne Wenger az Arsenal újabb döntetlenjét - hiába vezettek ugyanis az Ágyúsok Alexis révén a Hull ellen, a Tigrisek a második félidőre megfordították a meccset, a hazaiaknak pedig egészen a 91. percig kellett várniuk az egyenlítő találatra, amit Danny Welbeck szerzett.

Csalódást keltő délutánon vagyunk túl, mert hiába volt nálunk a labda a meccs 80%-ában, mégis csak egy pontot szereztünk. Nagyon csalódottak vagyunk az eredmény miatt. Balszerencsések voltunk Diamé góljánál a játékvezető miatt, a másodikat viszont csak magunknak köszönhetjük. - mondta Wenger.

 

Koncentráció nélkül jöttünk ki az öltözőből, és rögtön át is adtuk nekik a vezetést. Nehéz meccs volt. A küzdeniakarással és a hajtással nem volt gond. A védekezési koncentráció hiányzott a második gólnál, és egy ilyen nehéz meccsnél egyszerűen nem kaphatunk egy ilyen könnyed találatot.

Wenger viszont úgy gondolja, csapata rászolgált volna a győzelemre.

Én így gondolom. Ha újranézzük a meccset látni fogjuk, hogy jobban játszottunk annál, mint amilyet az eredmény sugall. Még az utolsó öt percben is volt három tiszta helyzetünk. Nagyon nehéz egy olyan ellenfél ellen játszani, amelyikben a játékosok fizikálisan erősebbek, emellett pedig jól szervezettek is. Ez egy olyan meccs volt, ahol 1-1-nél nem engedhettük meg, hogy átvegyék a vezetést, és mi ezt pontosan tudtuk, már eléggé tapasztaltnak kell ebben lennünk. Összesen két kapuralövésük volt az egész meccs folyamán. A Chelsea ellen három lövés érte a kapunkat, ebből kétszer gólt szereztünk. Három gólt pedig bármelyik csapat ellen nehéz rúgni.

 

Úgy vélem, hogy a teljesítményünk elég jó volt, de magunknak okoztuk a bajt, hogy két gólt is hagytunk a meccsben. Beletettük a szívünket, a küzdeniakarással nem volt gond, sőt, emiatt tisztelem is a csapatot.

A francia menedzser végül a Chelsea növekvő előnyére is kitért.

Persze, hogy aggasztó a 11 pontos előnyük. Az összes csapat megnyerte a saját meccsét, egyedül mi nem. Szóval nem mondhatom azt, hogy nem aggaszt a Chelsea térnyerése.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

10 éve
Törölt felhasználó
Nem szertenék vitát gerjeszteni, de az első hónap után nem tudom ki gondolt komolyan arra, hogy az elsőségért kűzd a csapat?
Szerintem a 3-4. hely körül van keresgélni valónk..... és azt is csak akkor, ha eltelt már a szokásos "március" (ami most szeptemberben elkezdődött, december vége helyett)...
10 éve
Törölt felhasználó
Nem értem mi volt velünk tegnap.
Az első 15 perc úgy tellett el, ahogy egy "kiscsapat" ellen való.
Erre Flamini nekiáll rinyálni, hogy rángatják. Könyörgöm, ÉS?
Tökmindegy mit rinyál, ha a bíró nem fúj megy tovább. Erre gól lesz belőle, mert a gyökér nem képes kirúgni oldalra a labdát. Ott szakadt le a pofám.
2. félidőre úgy jöttünk ki, mintha vezetnénk...
A beadás Monreal-nak magas volt, Merte pedig mit kevert a csatár mögött??
Amatőr gyökér hiba...
Aztán Alexis megetette a fél ellent, Welbeck pedig betalált.
Na ezután kezdtünk el hajtani. De miért csak ezután?
A meccs végén 5 perc alatt akarják megváltani a világot.

Amúgy elöl annyi szar passzunk volt... minden 3. labdát eladtunk, hosszú lett, rövid lett, bedobásra ment, minden volt csak jó passz nem.
Fater is nézte egy darabig velem, azt mondja: ezek ekkora szerencsétlenek, hogy még passzolni sem tudnak egymásnak? És igaza van, bár nem köti le annyira a foci. De még ő is látja, hogy kalapszar, ami a pályán folyik.

És örülhetünk, hogy otthon, "kiscsapat" ellen, lett egy pontunk. Szánalom.

Tegnap pl. a Southampton 8:0-ra verte a Sunderland-et.
És ezt a Soton-t a nyáron szétigazolták. Szinte új kezdőjük van.
De tudnak nyerni. Sőt! Jól, szépen, eredményesen játszanak!
Gyanítom azért, mert jó edzőjük van...
Nekünk van egy nagyon jó, ígéretes játékosállományunk, és szenvedünk. Viszont van egy idióta, makacs edzőnk. Láthatjuk az eredményeket.

Mellesleg a Bayern mellett a City-t is elkezdte érdekelni (a cikk szerint: ) a szélre száműzött Özil.
Remélem Wenger baromságaiból nem az fog kisülni, hogy a játékosaink váltani akarnak, mert Wenger nem képes kinyitni a csipás szemét és változtatni.
10 éve
Ezeken a szaros döntetleneken megy el a bajnoki cím, nem is a vereségeken...
10 éve
Törölt felhasználó
Hát igen. Azzal mindenki egyetért,hogy ez a keret többet is elérhetne,de itt a felkészítéssel van nagy baj. Én nem vagyok edző nem tudom pontosan mit kéne csinálni,de azt látom,hogy remek focisták vannak itt csak egyszerűen nincs meg a megfelelő taktika. Úgy érzem a papa inkább már csak tanár sem mint menedzser/edző. Át kéne adnia a stafétát és új kihívás után néznie. Látszik már rajta is azért,hogy már belefáradt ebbe az egészbe.
10 éve
Törölt felhasználó
Milyen keret?, a fele sérült.
Nagyon jó meccs volt végre, mindenki odatette magát, az eredmény nem jó, de a mutatott játék sokkal jobban érdekel.
Gibbs még mindig túl beszari, Monreal kreatívabb elől.
Cazorla nagyon jó volt, és rossz is, aktív volt végig, hajtott rendesen, de a lényeges dolgokat mindig elbénázta. Ox szintén, bár nála a rutin és játék hiány javít helyzetén. Nagy kár hogy Podolskit nem adta el Wenger a nyáron, talán Campbell játékban lenne, sokkal jobb lehetne.

Szólj hozzá