Hozta a kötelező győzelmet az Arsenal - az Ágyúsok a Hull City-t két góllal győzték le, ezzel Arséne Wenger csapata továbbjutott a negyedik fordulóba.

A mérkőzést követően a francia menedzser elégedetten értékelt.

Úgy gondolom, komoly teljesítményt nyújtottunk ma. Pozitív volt a mai meccsünk, amelyen végig mi irányítottunk. Sok helyzetet teremtettünk, de végül egészen a 82. percig kellett várnunk a második gólunkig, de összességében az elejétől a végéig komoly, pozitív teljesítményt nyújtottunk, igazi csapatmunkával. - mondta Wenger.

 

Sok tényezőn múlt, hogy összesen csak két gólt szereztünk. Néhányszor a kapusuk mentette meg őket, néhányszor pedig mi hoztunk rossz döntést a kapujuk előtt. Úgy néz ki, képesek vagyunk gólokat szerezni. Innentől kezdve májusig tehát minden azon fog múlni, mennyire tudunk stabilak maradni hátul. Nem aggódom különösebben, hogyan fogunk tudni gólokat szerezni, mert úgy tűnik, bármelyik pillanatban képesek vagyunk lehetőséget teremteni, bár ez mindig ciklikus. Van, hogy három helyzetből három gólt szerzünk, s van, hogy hatból mindössze csak egyet tudunk bevágni. De a lényeg, hogy a helyzeteink megvannak.

Wenger a sajtótájékoztatóján a két gólszerzőjére: Per Mertesackerre és Alexis Sanchezre külön kitért.

Per jól teljesített, pedig ebben a szezonban ő is legalább annyiszor játszott, mint Alexis. A Southampton ellen nagyon szenvedtünk hátul, de nem ő egyénileg, hanem az egész hátsó alakzat nem nyújtott jó teljesítményt. Kiértékeltem az egész bajnokság karácsonyi formáját, s arra jutottam, hogy egyetlen olyan csapat sem tudott nyerni, amelyik december 28-án és január 1-jén is idegenben játszott. Négy meccsből hármat idegenben játszottunk, és mindenki másnál több pontot gyűjtöttünk, noha csalódottak voltunk a Southampton elleni teljesítményünkkel. 

Alexis pedig ma is veszélyes volt. Adott egy gólpasszt szögletből, gólt is rúgott és remek helyzetbe hozta Oxlade-Chamberlaint. Élénk és mindig veszélyes játékos, jók az irányváltásai, és nagyszerűen tud áthatolni a védelmen. Alexist mindig érdekes figyelni, mert remek küzdőszellemmel van megáldva. Olyan képességek halmaza található meg benne, amit minden éljátékostól vár az ember, azaz megvan benne a tehetség, de készen áll küzdeni is.

Megfordult a fejemben, hogy Giroud eltiltása ellenére is pihentetem őt, de fontos meccsnek ítéltem meg a mait. Alexis ráadásul alapvetően mindig készen áll a játékra. Csak remélni tudom, hogy a szezon végéig kitart az energiája. Óriási önbizalommal játszik, nekem pedig nincs könnyű helyzetem, hiszen egyszerre érzem azt, hogy továbbra is a pályán kell tudnom őt, de mégis pihentetnem is kellene. Úgy gondolom, amikor egy játékos önbizalommal játszik, hagyni kell őt a pályán, főleg ha megvan benne a fizikai potenciál. Jól képes feltöltődni a következő meccs előtt, az erőnléti próbáinkon pedig nem úgy tűnik, mint aki fáradsággal küszködik.

A mérkőzésen egy év szünet után a kezdőben tért vissza Theo Walcott. Az angol játékos összességében veszélyesen játszott és jól mozgott, ám érthetően érezhető volt a meccshiány - a szélső három nagy helyzetet is kihagyott.

Voltak pozitív jelek a játékában, ő is veszélyesen játszott. A futása minősége semmit nem változott, továbbra is veszélyes szélsőről van szó. Egy kissé a versenyképessége hiányzik, és egy kicsit elszokott a párharcoktól, de ezek vissza fognak jönni. Ahhoz képest, hogy egy éve nem játszott, egészen pozitív volt a meccse.

Wenger végül Francis Coquelin teljesítményét értékelte, a francia védekező középpályás remek küzdőszellemmel és elánnal játszott, és volt néhány fontos labdaszerzése is.

Úgy gondolom, hogy Francis teljesítménye a karácsonyi időszak alatt nagy elégedettségre adhat okot. Mind a három meccsen jól játszott, amelyen pályára küldtem őt. Sokkal érettebbé vált és óriási küzd a pályán. Mély benyomást tett rám az elmúlt három meccs alatt.

Az Arsenal legközelebb a Stoke City ellen léphet pályára az Emirates stadionban, Wenger a sajtótájékoztatója végén a sérültekre is kitért.

Flamini visszatérhet, és Ramsey-nek is lesz egy kis esélye - rajtuk kívül senki más nem lesz fitt, Artetának is kell még egy kis idő. Oxlade-Chamberlain kapott ma egy rúgást a lábára, de úgy gondolom, rendben lesz a következő meccsre.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (25)

9 éve
Törölt felhasználó
Érkező támadóról nincs hír, szerintem ilyen nem is lesz.
Campbell tényleg kölcsönbe kerülhet.

Isco-ért állítólag 64 millát ajánlunk. Erősen kétlem, ez nem a mi szokásunk...
Nem értem akkor már miért nem Varane-t próbáljuk.
Érdeklődünk Schneiderlin-ért és/vagy valami Guerreiro-ért.

+A szokásos wenger atom igazolás: Krystian Bielik 2,5 milláért kerülhet hozzánk.
17 éves lengyel középpályás ha jól látom. Biztos ő oldja majd meg a vkp gondunkat...

Télhez képest elég nagy az átigazolási láz más csapatoknál is. Legalább is pletyka szinten láttam pár érdekes dolgot.
9 éve
Törölt felhasználó
Aron21! +1
Én is fiatalabb védőt vennék inkább drágán, mint "töltelékembert" (ergo: a jövőre gondolva). Debu középső védőként teljesen használható vész esetén (hovatovább: jobban tetszik ott, mint szélen, ahol Bellerin amúgyis jobb teljesítményt nyújt). Sőt! Monreal is jobb belül, mint szélen.
Szóval ha nem tudunk nagyot dobni védő-téren, akkor inkább fókuszáljunk a VKP posztra!
Amúgy Wenger most csatárban 'nagytakarít'?!
Podolski, Sanogo out, és talán Campbell is távozni fog?!
Lehet, hogy tényleg jön támadó??? :roll:
Ki mit tud? Hol vannak a pletykák?
Jön az argentín srác? Sissoko? Carvalho-Campbell csere? %-P
Valami zajlik és nem tudunk semmit 😏
9 éve
Törölt felhasználó
Sánchez jobb nála, de amúgy igazad van. a megfelelő kezekben egy ilyen játékos nagyon hasznos tud lenni.
9 éve
Törölt felhasználó
Bar nem a cikhez kapcsolodik, de most lattam csak h podolski mar be is mutatkozott az Interben. Szeretnek neki oszinten sok sikert, es jo szezont de legfokeppen egy normalis&profi edzot kivanni. Oriasi hibanak tartom, h hagytak elmenni Podolskit, senki ismetlem SENKI ne mondja nekem, hogy O nincs egy olyan kaliberu jatekos aki befer az Arsenal kezdo 11-be (Foleg a mostani Arsenalba). Ez megint Wenger f.szsaga, aki ismet bizonyitotta, h nem ert ahhoz hogyan kell egz profi jatekossal banni. Persze ezen ne lepodjunk meg, hiszen Podolski valogatott, tapasztalt jatekos aki nem 15 ev alatti suttyo. Csak azt mondja meg nekem vki, hogy melyik tamadonk volt jobb nala??? Giroud?? Meg fogja meg banni ezt az Arsenal.
9 éve
Törölt felhasználó
Pogba-ra régóta fájt a szívem, de felajnározták a rohadt olajklubok az árát. -.-
vkp szerintem amúgy sem fog jönni télen.

Max egy védő, csak ne pánikigazolásból legyen valami amatőr sokadrangú csávó.

De pl Varane -t szívesen látnám itt.
Francia és fiatal, wengernek való igazolás.
Én kicsengetném érte azt a 25 millát, jó sok évre lenne egy stabil védőnk...
De valszeg a real nem dobná csak úgy hozzánk...

Szólj hozzá