Arséne Wenger a Chelsea elleni meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Cesc Fabregas sokat köszönhet az Arsenalnak, s reméli, a szurkolók sem fognak ellenségesen viszonyulni a klub egykori játékosához.

A vasárnapi lesz Fabregas első meccse egykori csapata ellen. A spanyol játékos 2011-ben, a nevelőegyesülete, a Barcelona kedvéért hagyta el az Arsenalt, ám a számításai nem egészen jöttek be a katalán klubnál, így idén nyáron újra váltott, s így került a Chelsea-hez.

Úgy gondolom, hogy Fabregas remek karriert fut be, mert egy nagyszerű játékos. Szerintem ha egy nap majd visszatekint a karrierjére, látni fogja, mennyi mindent köszönhet az Arsenalnak - ehhez kétség sem férhet. - mondta Wenger.

 

Őszintén bízom abban, hogy minden ember úgy gondol majd rá, hogy az Arsenal pozitívan hatott a karrierjére, amely nagyszerűen alakult. Ez minden, amit jelenleg tenni lehet.

 

Minden jót kívánok neki. Cesc egy remek játékos és nagyszerű személy is, egy játékos, akit imádok. De ha egyszer elment tőlünk, akkor elment. Mindannyian hivatásos emberek vagyunk a futball világában, az ilyeneket pedig el kell fogadni.

Wengernek egy korábbi záradék miatt lett volna lehetősége visszahoznia az egykori csapatkapitányt az Arsenalhoz, ám a francia végül nem így döntött.

Nem volt szükséges újabb támadó játékost vennünk - ez akkor válik érthetővé, ha rápillantunk a jelenlegi keret egyensúlyára. Szerintem ez érthető döntés volt a részünkről. Mindenkinek megvan a szabadsága, hogy odamenjen, ahová akar, s tiszteletben kell tartani ezt a döntést. Már nem voltunk összeköttetésben, tehát nem szabadhattuk meg neki, hogy mit csináljon.

 

Ráadásul személyesen úgy vélem, hogy Cesc Chelsea-be való igazolása már régebben, 2014 elején létrejött, az összes vele kapcsolatos spekulácálót pedig csak kitalálták.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

10 éve
Törölt felhasználó
Fura ez az egesz. Kezdve hogy behulyitettek, elment, ott jatszott ahogy jatszott, en azt hittem hogy a nagy Barca csalad nem fogja kivetni a tekozlo fiut aki vegul visszatert hozzajuk, raadasul ugy hogy Xavi, Iniesta lassan kifele megy. Valamiert megis lemondtak rola, tul sok valasztasa szerintem nem volt, Bayern, Psg, vagy anglia. Elso 2nek nem kellett, az Arsenalnak sem, innentol kezdve nem mindegy hogy milyen mezben van? Sotetkek, vilagos kek, vagy valamelyik piros? Nem volt mas lehetosege es az elet igy hozta. Szerintem o a lelke melyen Arsenalos, es ha golt lo majd nem ugy fog reagalni mint egy ket undorito kotsog ez tuti. En nem haragszom ra inkabb sajnalom, inkabb Wengerre haragszom, egy igazi agyusrol lemondani nagy luxus. Hiba volt!
10 éve
Touré5: Nem volt az gyenge, csak nem emelkedett ki, mert volt mellette egy Iniesta, Xavi, Messi, Neymar sor. Ilyen nevek közt természetes, hogy nem ő a húzóember, főleg hogy nem rá építették a csapatot. A Chelseaben ő van a középpontban és anno nálunk is ő volt a csapat motorja. Az angol foci jobban fekszik neki, főleg ha köré szervezik a csapatot.
10 éve
Törölt felhasználó
Hermandani! Egy fenéket játszott alig. 151 meccset kapott 3 év alatt. Tavaly a 3. legtöbb játékpercet kapta Busquets és Mascherano után. Összehasonlításul Sanchez ugyanannyi idő alatt 141 meccset játszott.
Érdekes, hogy Fabregas barcelonai teljesítményét gyengének ítélték meg, pedig 151 meccsen 42 gólt szerzett és 57 gólpasszt adott.
10 éve
Törölt felhasználó
Hogy sokat adtunk neki? Mi hoztuk őt létre!
Mikor a b*zi spanyol válogatottban húzkodták rá a barca mezt, tudtam, hogy menni fog. Aztán "bejött neki" mert konkrétan alig játszott.
De korrekten távozott, utána is mondta, hogy szorít az Arsenalnak, nézi a meccseinket. Szimpatikus gyerek amúgy.
De a cselszibe igazolásával pofánköpte a szurkolókat. Mellesleg Mourinho jót röhög a markába, hogy megint alá tudott tenni Wengernek.
10 éve
Csapatkapitányként elmenni (mint fanpörci), az nekem nem fér bele a pozitív listámba! Meg ha jól emlékszem, ezt mondta: "Ha majd egyszer visszajövök Angliába, akkor csak az Arsenal..." Akkor már, más országot választottam volna a helyében... de a pénz beszélt, a kutya meg ugatott...

Szólj hozzá