Angol sajtóértesülések szerint az Arsenal nem érdeklődik Cesc Fabregasért annak ellenére, hogy a spanyol középpályást már 30 millió angol fontért le lehetne igazolni a Barcelonától.

Guillem Balague, a Sky Sports News spanyolországi tudósítója úgy tudja, Fabregas nem szerepel a Barcelona új edzőjének, Luis Enrique terveiben, s a spanyol csapat már több angol csapatnak felkínálta a játékost.

Fabregas nyilvánvalóan csalódottan vette tudomásul, hogy az Arsenal nem mutat érdeklődést iránta annak ellenére, hogy az angol csapatnak visszavásárlási opciója is van az egykori játékosáért. Arséne Wenger döntése azonban némiképpen érthető, hiszen a támadó középpályás poszton több opciója is van a francia menedzsernek: Mesut Özilt klubrekord összegért, 42,5 millió fontért vásárolták meg tavaly nyáron a Real Madridtól, Jack Wilshere-rel és Aaron Ramsey-vel pedig hosszú távon is számol a klub. Wenger így más posztokon, mint például a védekező középpályást, jobb hátvédet, cserekapust és csatárt akar igazolni.

A Barcelona már jelezte Fabregasnak, hogy kereshet magának egy másik csapatot - de az Arsenal nem érdeklődik iránta. A katalán csapat legalább 35 millió eurót szeretne Fabregasból látni. - mondta Balague a Sky Sportsnak.

 

A helyzet az, hogy Luis Enrique úgy véli, hogy Fabregast nem lehet olyan szerepkörben alkalmazni a Barcelonánál, mint amilyenben az Arsenalnál volt, mivel a Barca egy taktikilag sokkal fegyelmezetebb csapat.

 

Nyilvánvaló, hogy Fabregas is másra számított, amikor érkezett. Ugyanakkor a szurkolók többsége nem örült annak, hogy majdnem 40 millió euróba került annak ellenére, hogy egy korábbi hazai nevelésű játékosról van szó. 

 

Hiába nem rosszak a statisztikái, egyszerűen nem kapja meg az egyöntetű támogatást a rajongóktól.

Az Arsenal húzása leginkább a Chelsea-t hozza kedvező helyzetbe, miután a Kékektől távozik Frank Lampard. Balague cáfolta, hogy a felek már megegyeztek volna.

Volt ma egy hír az egyik katalán napilapban, miszerint Cesc már megállapodott a Chelsea-vel, ez azonban nem igaz. Ugyanakkor az tény, hogy mind a Kékek, mind a Manchester United illene neki. - tette hozzá Balague.

Fabregas egyelőre a spanyol válogatott edzőtáborában készül a világbajnokságra, de bízik abban, hogy a jövője még a hamarosan kezdődő esemény előtt eldől.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Egybehangzó angol sajtóértesülések szerint a nyár folyamán Barcelona 30 millió angol font ellenében lemondhat Cesc Fabregasról - a korábbi játékosuk sorsának alakulásában pedig az Arsenal is érintett lesz.

A Fabregas esetleges eladásáról szóló hírek egy nappal azt követően láttak napvilágot, hogy a Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu határozottan cáfolta, hogy a 27 éves középpályást elengedé a katalán klub.

A Sky Sports, a Telegraph brit lapok, valamint a BBC Sports messzemenően megbízható újságírója, David Ornstein szombaton úgy értesültek, hogy Fabregas nem szerepel a Barcelona tervei között, így 30 millió angol font ellenében megválhatnak a középpályástól, akinek az elsődleges tervei között az Angliába való visszaköltözés szerepel.

Egyelőre egy klub sem mutatott hivatalos érdeklődést a játékos iránt, de bárhogyan is alakuljon Fabregas jövője, az Arsenal mindenképpen érintett lesz. Mint ismert, Arséne Wengerék számos opciót és záradékot belefogalmaztak a Barcelonával való megállapodásukba, amikor egy hosszas sagát követően, 2011-ben szankcionálták Fabregas visszaigazolását gyerekkori együtteséhez.

Mindezek értelmében a Barcelonának minden más csapattól érkezett ajánlatról értesítenie kell az Arsenalt, s csak az angol klub visszajelzésének függvényében dönthetnek Fabregas sorsáról. Továbbá a korábbi megállapodás alapján Wenger ugyanannyi összegért - 25 millió angol fontért - visszaveheti korábbi játékosát, mint amennyiért három éve eladta. Ezen felül Arsenal 50%-os részesedést kap a Fabregasért kapott átigazolási összegből, ha a Barcelona egy harmadik csapatnak adja el a középpályást.

Érdeklődőkből biztosan nem lesz hiány - a Manchester City például hazai nevelésű játékost kényszerülhet majd igazolni az Üzleti Fair Play be nem tartásáért kapott büntetés következményeképpen. A hírek szerint továbbá José Mourinho is figyelemmel kíséri Fabregas sorsát.

Fejlemény lehet az elmúlt hetekhez képest, hogy a Manchester United kiszállhat a Fabregasért folyó harcból. Bár a Vörös Ördögök az elmúlt szezonban szerették volna leigazolni a játékost, az új menedzser, Louis van Gaal tervei között nem szerepel a spanyol játékmester.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (133)

10 éve
Törölt felhasználó
Insigne-hez mit szólnátok?
10 éve
Valaki látta az Arsene Wenger XI című filmet?Ma néztem, 499 a spárban! :lol:
10 éve
Fecc-el értek egyet. Én a tavalyi Özil-igazolás után befogom a számat és majd csak az átigazolási időszak utolsó napján értékelek majd :D
10 éve
Törölt felhasználó
Jimcer sztem még Olaszországban is. :D

Öcsém Juve-s, úgyhogy nagyon jól tudom, hogy mennyivel gyengébbek voltak nálunk ebben a szezonban... Idegesítő hogy ilyen könnyen nyertek meg is egy valójában borzalmasan gyenge bajnokságot.
10 éve
Törölt felhasználó
Rég volt már az,hogy többetekkel is egyetértek pl Aron21 el és Donzal is. Én kíváncsi leszek mi sül ki ebből a nyárból.Bár lehet ha szednénk a sátorfánkat átköltöznénk mondjuk Hollandiába és ott rommá vernénk mindenkit és feszt bajnokok lennénk :DD

Szólj hozzá