Az Arsenal kilenc év után nyert ismét trófeát, az ágyúsok egy drámai mérkőzésen, a rendes játékidőt követő hosszabbításban diadalmaskodtak 3-2 arányban a Hull City együttese felett, amely mérkőzés egyébként már nyolc perc után 0-2-re állt.

A londoniak nem csak a hosszú éveken át tartó trófeaínséget szakították meg, hanem látszólag valami ténylegesen megváltozott; Arsene Wenger együttese több hónapon keresztül vezette ligája bajnokságát, noha több kulcsjátékosa hiányában elfogyni látszott a csapat.

A sérülések idén sem kerülték el az Arsenal-t, egy időben Mesut Özil, Lukas Podolski, Oxlade Chamberlain, Aaron Ramsey, Jack Wilshere és Theo Walcott sem volt bevethető, az ilyen kaliberű játékosok hiányát pedig nem egyszerű feladat pótolni, főleg ha valamennyiük egyszerre maródi.

A szezon legjobb játékosa talán Aaron Ramsey volt, a walesi középpályás hatalmas fejlődésen ment keresztül, minden sorozatot figyelembe véve 16 gólt szerzett, emellett számos gólpasszt osztott ki, mindezt úgy, hogy három hónapig egy combsérülés okán nem volt bevethető.

A 23 éves játékos úgy gondolja, a csapat nagy lépést tett előre afelé, hogy visszatérjen a sikerek útjára, noha tisztában van vele, jó néhány fronton javulniuk kell még ahhoz, hogy az egyik legrangosabb kihívóként emlegessék az észak-londoniakat.

Remekül kezdtük a szezont, úgy, ahogy az elmúlt években nem sikerült. Úgy gondolom, sikerült egy bizonyos blokk hatása alól kikerülni,mi sem mutatja jobban, hogy nagyon sokáig a tabella élén álltunk.

Mindenki nagyon izgatott volt és várta, hogy megcsináljuk. Jó esélyünk volt, de végül nem sikerült megnyernünk a bajnokságot. Azt hiszem, az idegenbeli súlyos vereségek nagyban közrejátszottak abban, hogy idén ne mi nyerjük meg a ligát.

Ezeken a mérkőzéseken már az első percekben gólt kaptunk. Ez olyan, mintha gólhátránnyal kezdenéd a mérkőzést, mentálisan nagyon nehéz kezelni. Ami fontos, hogy mérkőzésben maradjunk és nyomást helyezzünk az ellenfélre.

Mindig is tudtuk, hogy képesek vagyunk lehetőségeket kialakítani. A legfontosabb, hogy az első félidőt követően játékban maradj, hisz a második félidőben több lehetőséged is lesz a gólszerzésre, s remélhetőleg ebből előnyt tudsz kovácsolni.

Véleményem szerint, sokat fejlődtünk. Remekül kezdtük az idényt, karácsonyig pedig az első helyen álltunk. Ugyan, az ezt követő periódusban mélyen visszaestünk, mégis erősen fejeztük be a szezont. Határozottan úgy gondolom, hogy nagy lépést tettünk előre.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

10 éve
hááát ne is álljunk egy helyben....:D Köv szezonban azt se bánom ha nem kezdjük jól de a végén behúzzuk!:D

Szólj hozzá