Abou Diaby a francia L'Equipe magazinnak elárulta: nem adja fel a harcot a sorozatos sérülések ellenére sem, s reményei szerint még ebben a szezonban visszatér a pályára.

A francia játékosra immáron több mint egy év óta nem számíthat Arséne Wenger, akkor Diaby az egyik edzésen szenvedett keresztszakag-szakadást. A rehabilitáció azonban nem volt zökkenőmentes, s a sorozatos visszaesések következtében a francia azóta még a teljes körű edzésekre sem térhetett vissza.

"Még sosem volt ilyen hosszú kiesésem. Még soha nem volt térdsérülésem, szóval az egész egy kicsit furcsa. Fizikailag érzi az ember, hogy valami nem stimmel." - mondta Diaby.

"De sokat tanultam a sérüléseimből, s több dolog is van a fejemben. Főleg most, hogy kezdek a végére érni a speciális edzésprogramomnak."

"Most már kezelni tudom a türelmetlenségemet. Nagyon erősen akarok visszatérni, s könnyedén. Keményen dolgozok, mert tudom, hogy ismét a pályán fog játszani."

"Továbbra is magas szintű játékos vagyok, máskülönben már régen feladtam volna. De erre sosem gondolok. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lettek volna nehéz időszakaim, de ezekből még mindig sikerült visszatérnem. Néhány ember sokkal nehezebb dolgok ellen küzd az életben. Azt tudom, hogy a végén meglesz az eredménye a munkámnak, s ismét játszani fogok."

Diaby jelenleg Ausztriában végez külön edzéseket, s a tervek szerint április elején fog visszatérni az Arsenalhoz.

"Április elején fogok jelentkezni az orvosi stábnál, s remélem, hogy hamarosan megkezdhetem a közös edzéseket is a csapattal. Az az elsődleges célom, hogy ismét jól érezzem magam, s hogy még a szezon vége előtt játszhassak a csapatban."

"Nem gondolom, hogy félni fogok a meccsektől. Megbízom a testemben. Erősnek érzem magam, de lesz néhány változás az életemben, ha visszatérek Londonba. Ügyelni fogok az étrendemre és szem előtt fogom tartani a felépülési időszakomat is."

"Ami a nemzeti válogatottat illeti: nem mondtam le arról a tervemről, hogy ott legyek a világbajnokságon. Ez is a fejemben volt, amikor elkezdtem az edzésprogramomat. Minden lehetséges lesz, amint visszatérek a pályára."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

10 éve
Törölt felhasználó
Én szeretném még ágyús mezben látni, maga a harc önmagával amit csinál, csak azért megérdemli
10 éve
Ti kit igazolnátok Sagna helyére?
10 éve
Nagyon sajnálom! Kész idegroncs is lehetne, de ő a sok sérülés ellenére sem adja fel. RESPECT!
10 éve
Ha marad Wengus is marad Ő is és kap még 1 utolsó lehetőséget...de ha saját vagy ha más hibájából is de lerobban....akkor OUT!!!
Bízom benne, hogy összejön neki mert tényleg nem rossz játékos és legalább el lehet sütni a szöveget, hogy kpra nem igazolunk mert jön vissza Diaby:D

Mondjuk nekünk ha mindenkit a seggén lehetne tartani bár ez nem jön össze (Verma, Fabi, Sagna?) akkor csak egy baszott jó csatár kéne és oké a csapat.....hiába van 100 millánk ha nem leszünk tökösek és nem dobunk Suarezért egy 80 milllást:D Nah vele PL-t nyernénk az hétszentség.....van még kraft a gyerekben vagy 5 évig biztos. Bízzunk benne hogy 4.ek lesznek és nem jutnak főtáblára:D Akkor van esély elhozni. De az csak a végén derül ki az átigazolási szezonban....mi meg ha megint uccsó napra hagyjuk a dolgot akkor ugyanaz a parasztvakítás és szarkeverés megy mint eddig csak most még fogni sem lehet semmire....csak arra hogy kurvára nincs koncepció, hogy merre és hogy....csak hogy van néhány fiatal ígéret akik vetésforgóban sérültek.....! na de majd kiderül....Én tuti beírom, hogy Én megmondtam ha ez lesz:DD
10 éve
Törölt felhasználó
Amennyiben fitt tudna maradni, úgy hatalmas erőssége lehetne a csapatunknak. Zseniális játékos, nagyon bízom benne, hogy sikerül 100%-osan felépíteni, s a következő szezonban elkerülik a sérülések. Egy bombafirmában lévő Diaby klasszis teljesítményre képes!
:)

Szólj hozzá