A Premier League 28. fordulójában egy igazán nehéz mérkőzés elé tekinthet az Arsenal, lévén a Stoke City otthonába látogat.

Az idei szezonban többek között a Chelsea és a United is kikapott a Britanniában, de a Manchester City sem volt képes elhozni a három pontot.

Az idény őszi felében 3-1-re győzött a két csapat első összecsapásán az Arsenal, a rekordigazolás Mesut Özil akkor két gólpasszt is adott, de ma csak a padon kezd.

A londoniak nagy örömére Kieran Gibbs felépült a sérüléséből, és ott van csapata kezdőtizenegyében, Lukasz Podolski Jack Wilshererel egyetemben szintén kezd.

A kezdőtizenegy: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Arteta, Wilshere, Rosicky, Cazorla, Podolski, Giroud

Kispad: Fabianski, Vermaelen, Flamini, Ozil, Oxlade-Chamberlain, Gnabry, Sanogo

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (100)

10 éve
Törölt felhasználó
Arsenaldenis! Nagyrészt egyetértek az írásoddal, de azzal nem, hogy Capello alatt bukdácsolt az angol válogatott. Szép játékot nem játszottak, de egy jóval élesebb, veszélyesebb csapat voltak, mint most Hodgson alatt.
Hodgson mérlege: 24 meccs, 13 győzelem, 8 döntetlen, 3 vereség, 54,17%-os mérleg.
Capello mérlege: 42 meccs, 28 győzelem, 8döntetlen, 6 vereség, 66,67%-os mérleg.
A jó öreg Capello ezzel a 66,67%-os győzelmi mérleggel a legeredményesebb angol szövetségi kapitány. A második utána a legendás Alf Ramsey, aki vb-címre vezette a Háromoroszlánosokat, 61,1%-al.
http://en.wikipedia.org/wiki/England_national_football_team_manager#Statistical_summary
10 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI! Mourinho, ha szabad így fogalmazni, kivétel a maga célfutballjával, és szememben ő az angol foci egyik megrontója (persze ez teljesen szubjektív érvelés). Megmutatta, hogy csúnyán is lehet eredményeket elérni, és gyakorlatilag ez is hatással volt arra, hogy divat lett Angliában a 10 emberes bekkelés. Azért megnézel egy 2003-as meccset, jóval feljebb volt a védelme egy kiscsapatnak is, sokkal nyíltabb volt a játék, és az Henry-féle csapatnak egyik nagy erőssége volt a védelem mögé bejátszott labda. Manapság ilyet mikor tud megcsinálni az Arsenal? Persze azóta változott,fejlődött (?) a futball, nagyobb hangsúlyt kapott az egy pont,stb de véleményem szerint (hangsúlyozom mégegyszer,szubjektív, nem állítom,h igazam van) Mourinho volt az első Angliában,aki ilyen szintű célfutballal komoly sikereket ért el. Emellett nyílván hatással volt a 2006-os olasz vb siker, és általában ezek a sikerek formálják a futball. Jó példának tudom hozni a németeket. Előtte totális erőfutball volt a jellemző rájuk, aztán rájöttek,hogy ez már nem lehet eredményes felfogás, így átalakították mind az utánpótlás rendszert, és maga a stílust is, és látjuk is, hogy mi lett belőle. És ez még fokozódni fog azzal a húzással, hogy a spanyol stílus egyik legnagyobb hadvezérét (Pepet) Németországba költöztették. Ilyensfajta váltások, reakciók egyáltalán nem jellemzők az angol futballra, és folyamatosan marad le (persze ez többrétű, Kobe által említett utánpótlás probléma is rányomja a bélyegét az angol futballra). Szóval kicsit alibizésnek tűnhet a részemről, de Mourinhot igyekszem külön kategóriában kezelni, de szétnézve Angliában siralmas helyzetet látunk csak. És nem véletlen, hogy a Citynek a spanyol ligában sikereket elérő edzője van, és erőltetik a spanyol vonalat. Az Arsenalnal a német vonal dettó.
Ami a válogatottat illeti: Capello idején is gyönyörű bukdácsolás ment, pedig őt kiemelkedő edzőnek tartom. Zárójeles megjegyzés, az olaszt se hagyták nyugodtan dolgozni, igen erős kritikákat kapott az angol sajtótól,amire nem szolgált rá.
10 éve
Arsenealdenis: Hát azért szerintem fáj, nem fáj, de a Chelsea Mourinhoval komoly veszély lesz bárkire nézve a BL-ben. Remek keretük van és egy olyan edzőjük, aki ha undorító focival is, de képes trófeákat nyerni. Az angol válogatotthoz meg annyit, hogy ha lenne egy normális edzőjük, simán esélyesek lennének minden világversenyen. Dehát Hodsonnal? :D
10 éve
Törölt felhasználó
Már az utánpótlásban is mérföldekkel le vannak maradva az angolok, a spanyolokhoz és a németekhez képest, ott kis túlzással hétről hétre kijön vmi zseni. A német topcsapatok szinte kivétel nélkül hazai játékosokra építenek, sőt, most már a Realnál is rég nem látott mennyiségű spanyol van. Itt meg rápillantasz a Chelsea,City kezdőjére és alig akad 1-2 angol.
10 éve
Törölt felhasználó
Aron21! Igen, az angol liga fizikálisan a legterhelőbb liga, és az is pocsék szervezésre utal, hogy nincs téli szünet, ami nagyban befolyásolja a csapatok szezonját,de azért ne kerítsünk neki nagyobb feneket, mint kellene! Az angolokra, és maga az angol focira mindig is jellemző volt, hogy le van maradva Európa más országaihoz képest, és képtelen követni/időben reagálni az aktuális trendekre, stílusokra, taktikákra. Voltak kiemelkedő pillanatai az angol kluboknak 4-6 éve,de folyamatosan érezni a hanyatlást kezdve a MU-Bilbao EL párharccal, a Chelsea-Atletico szuperkupa döntőn keresztül, a jelenlegi Olympiakos-MU buktáig. Mindegyik kínos verés várható volt, kivéve az angolok szemében,akik hatalmas meglepetésnek élték meg. Jelenleg is talán a sztárok, az egyéniségek tartják életben nagyjából az angol csapatokat a nemzetközi porondon, de taktikailag egyszerűen nullák, és nem képesek felvenni a kesztyűt a nagy európai klubokkal, legyen szó a két (vagy inkább három?)spanyol óriásról, a két német klubról, vagy akár a PSG-ről...egyedül (és ez nem részrehajlás) az Arsenal képes felmutatni részeredményeket, amikből leszűrhető, hogy tudják követni a trendeket.
És akkor még az angol válogatottról nem is beszéltünk...Nem véletlen, hogy ilyen játékoskeret mellett képtelenek már jó ideje jó eredményt elérni, jó játékot felmutatni,stb...vicc az egész!

Szólj hozzá