Az Arsenal mindeddig fantasztikus szezont produkál, a csapat szeptember vége óta a tabella első helyét foglalja el, s az elmúlt évekhez képest sokkal kiegyensúlyozottabban teljesít- ez a fő ok, amiért Wengerék megnyerhetik az idei szezont.

Tavaly éppen hogy, de kiszenvedte a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyet a Wenger-csapat, 2014-re viszont más célokat fogalmazhattak meg Wengerék, ami nagyban köszönhető a rekordigazolás Mesut Özil érkeztének, s annak, hogy egyetlen kulcsjátékos sem távozott a klubtól.

Arsene Wenger úgy véli, idén az a csapat lehet a befutó, aki a legkonzekvensebb teljesítményt képes nyújtani a szezon folyamán, ezen kitételnek idén az ő csapata is maximálisan megfelel, a kreatív támadó játék kiemelkedő védekezéssel párosul.

A fél évés kihagyásából visszatérő Alex-Oxlade Chamberlain nagy löketet adhat csapatának, annál is inkább, hogy Theo Walcott idén már egészen biztosan nem léphet pályára.

A fiatal angol amondó, nem kell foglalkozni a negatív hangokkal, a csapatnak csakis saját magára kell koncentrálnia, s év végén bebizonyíthatják, hogy az emberek tévedtek az Arsenal megítélésével kapcsolatban.

Amikor az emberek kételkednek benned vagy azt mondják, hogy nem vagy képes véghez vinni valamit, akkor ez pluszt motivációt ad, hogy bebizonyítsd nekik; nem így van.
Ugyanakkor, amikor nem tartanak esélyesnek, nincs rajtad akkora nyomás, nyugodtan csinálhatod a munkád. A legfontosabb dolog, hogy mi tudjuk, mit akarunk és mit kell csinálnunk ahhoz, hogy ott végezzünk, ahol szeretnék. Ez az egy számít.

Az idei az egyik legszorosabb szezon a Premier Leagueben, ezt mi sem mutatja jobban, hogy az első hat csapatot mindössze kilenc pont választja el. Chamberlain szerint a legvégsőkig is elhúzódhat a jelenlegi állapot.

A tabella első felében helyezkedő csapatok közti harc nagyon kiélezett ebben a szezonban. Nem fedezhető fel igazán nagy differencia az első négy és a többi csapat között.
Ez a bajnokság igazán magas minőséget képvisel, ami azt jelenti, hogy bárki megverhet bárkit, és bárki hullajthat pontokat a másik ellen.
A Premier Leagueben az alsó házi csapatok is magas kvalitással rendelkeznek, ott is hatalmas harc folyik a bent maradást jelentő helyekért.
Ez az év igazán nehéz volt, s a további része szintén annak ígérkezik. Ami igazán izgalmas az idei szezonnal kapcsolatosan, hogy teljes a kiszámíthatatlanság, ergo az első hat bármelyik befuthat május végén.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

10 éve
Törölt felhasználó
Érdekes az utolsó mondat vége: ergo az első hat bármelyik befuthat május végén.
E szerint már Ox sem tartja reális esélyesnek az MU-t. Ha ilyet nyilatkozik, akkor az egész csapat sem ;)
10 éve
Törölt felhasználó
Ox-nak itt olyan feje van, mint aki éppen beszarik. :D :D
10 éve
Törölt felhasználó
"If you do not believe you can do it then you have no chance at all."
Arsene Wenger

Szólj hozzá