Az Arsenal csütörtök napközben hivatalosan is megerősítette, hogy Alex Oxlade-Chamberlain eligazolt a klubtól és a Liverpool játékosa lett.

A klub nem hozott további részleteket nyilvánosságra az átigazolás kapcsán, de megbízható sajtóértesülések szerint a Liverpool 35 milliót fizetett készhez a játékosért, további öt milliót pedig teljesítményarányos bónuszok formájában kaphat az Arsenal. A teljes összeget viszont nem tarthatja meg Arséne Wenger csapata, miután Chamberlain vételi szerződésében kikötötték, hogy a játékos előző klubja, a Southampton részesedést kap a majdani vételárból - ez 8-12 millió font körül lehet.

Chamberlain 2011-ben érkezett az Arsenalhoz a Southamptontól, az eltelt hat szezon alatt 199-szer lépett pályára és összesen 20 gólt szerzett. A klub színeiben három FA-Kupa sikert ért el, és a tavalyi Manchester City elleni elődöntőn ő volt a meccs embere.

Az Arsenalhoz átigazolását követően mindössze 18 évesen tagja lehetett a 2012-es Európa-bajnokságon részt vevő angol keretnek, jelenleg 27 pályáralépése van a Háromoroszlánosok színeiben.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

3 éve
Rendkívül eszetlen játékosnak találom..... A legnagyobb "sebet" bennem a legutóbbi Monaco elleni itthoni meccsén ejtette.... volt néhány jó meccse ,de nekem sem fog hiányozni!!! (REMÉLEM!!!!!!) :ohh:
3 éve
Ja, hogy még a S'oton is részesedik. Az úgy már nem olyan jó, bár leszarom, ez az összeg úgysem lesz visszaforgatva.
Még pár szó Oxról: Én mindig is kedveltem, amikor idejött, és az azt követő néhány évben még a kedvenceim közé is tartozott, de utána szépen megállt a fejlődésben. Most is inkább megtartottam volna, futónak nagyon adta, akár csere jobb bekként is, vagy csere szélsőként is lehetett volna rá számítani, de ha menni akart, akkor el kellett engedni. Ő nem akkora érvágás, hogy megkockáztassuk, hogy ingyen menjen jövőre.

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek