A sok sérülés mellett, amelyből negatív irányban emelkedik ki Theo Walcotté, egy jó hír is akadt az Arsenal háza tájáról, miután Alex Oxlade-Chamberlain a szerdai nap folyamán visszatérhetett a felnőtt keret edzéseire.

A fiatal angol szélsőt egészen augusztus óta nem láthatta az Arsenal publikuma, miután a játékos még rögtön az Aston Villa elleni nyitófordulón szenvedett egy súlyosabb sérülést. Most a sors úgy hozhatja, hogy éppen a birminghami csapat ellen térhet majd vissza jövő hétfőn.

Chamberlain a visszatérése kapcsán elárulta, hogy legfőbb vágya a brazíliai világbajnokságon való részvétel - ehhez pedig a klubteljesítményével kell meggyőznie az angol válogatott szövetségi kapitányát, Roy Hodgsont.

"Fiatalként, a többi focistát nézve, a világbajnokság fő célom, a világbajnoki keretbe szeretnék bekerülni." - mondta Chamberlain.

"Nyilvánvalóan óriási élmény volt, hogy a csapattal tarthattam az Európa-bajnokságra két éve. Ez személyesen egy óriási eredmény volt, mivel akkor csak 18 voltam. Különleges élmény volt."

"De mégis, a világbajnokságoknak egy kicsit több különlegességük van. Egy álmom válna valóra, ha beválogatnának a keretbe. Nyilvánvalóan ezért fogok dolgozni."

"Jelenleg persze csak arra koncentrálok, hogy mihamarabb formába lendüljek, s hogy segítsem az Arsenalt. De ahogy már említettem, a világbajnokságon való részvétel óriási dolog lenne."

Chamberlain a kora ellenére igen tapasztalt játékos, ráadásul a múlt nyári Brazília-Anglia barátságos meccsen éppen ő is gólt szerzett.

"Hihetetlen élmény volt. A meccs alatt nem is igazán esett le, hogy gólt szereztem. A padról álltam be, s nem is nagyon éreztem, hogy belelendültem volna a meccsbe."

"A padról beállva kell 5-10 perc az embernek, hogy belerázódjon. Már nem is emlékszem pontosan, mennyi idő telt el a beállásom és a gólom között, de biztosan nem sok. Csak azon voltam, hogy mihamarabb felvegyem a meccs iramát, erre máris jött a gólom, utána meg a gólörömöm."

"Ott ünnepeltem, miközben fel sem fogtam, hogy minek örülök így. Hihetetlen élmény volt, az biztos, hogy sosem fogom elfelejteni. A Maracanában történt mindez, a brazil válogatott ellen. Nagyszerű pillanat volt."

"Ez mindenképpen inspirálni fog engem, hogy visszatérhessek oda idén nyáron."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

10 éve
Törölt felhasználó
Nem kérdés a részvétele a VB-n. Ha pedig igen, akkor Hodgson bácsi nézesse meg magát.
10 éve
Törölt felhasználó
Szerintem biztos, hogy ott lesz! Főleg így, hogy Walcott kidőlt.
10 éve
Törölt felhasználó
Hajrá Oxi!!

Szólj hozzá