Arséne Wenger a szombati Tottenham elleni FA-Kupa rangadóval kapcsolatban elárulta, szerinte az észak-londoni riválisuk erősebb lett az edzőváltás óta.

A Spurs menedzsere, Daniel Levy a Liverpool ellen elszenvedett 5-0-ás hazai vereséget követően menesztette André Villas-Boast, s az addigi pályaedzőt, Tim Sherwoodot nevezte ki vezetőedzővé.

A csapat azóta formajavuláson esett át, áttértek a két csatáros rendszerre, s a Villas-Boas alatt mellőzött Emmanuel Adebayor kivirult. A Spurs legutoljára a Manchester Unitedet is meg tudta verni az Old Trafordon.

"Bár nagyarányban kikaptak a Liverpooltól, összességében a szezonbeli statisztikájuk nem rossz." - mondta Wenger a szombati ellenfélről.

"Nem lepődtem meg azon, hogy a Spurs képes meccseket nyerni. Sikerült megverniük a Manchester Unitedet is, noha bár a Tottenham is jól játszott, a United most sebezhetőbb ebben az évben. De a Spurs támadójátéka remek iramú volt az egész meccs alatt."

"Sokkal veszélyesebbé váltak. Az Adebayor-Soldado csatárkettőssel meglett a csapat egyensúlya is, és ez fekszik az egész keretnek. A United ellen is nagyszerűen játszottak, ellenünk is veszélyesek lesznek."

Külön figyelmet fog kapni a szombati meccsen az Arsenal korábbi csatára, Emmanuel Adebayor, aki csak nemrég térhetett vissza a Spurs felnőtt keretébe, miután Villas-Boas nem számított rá.

"Bámulatos, hogy milyen gyorsan fitt lett, miután visszahívták a felnőtt keretbe. Hihetetlenül gyorsan alkalmazkodott a legmagasabb szinten való összecsapásokhoz. Nagyon tehetséges játékos. Vagyok olyan helyzetben, hogy ezt el tudom mondani róla." - értékelt Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá