A 16. forduló nyitómeccse az első és a negyedik helyezett együttes összecsapásával kezdődik. Az Arsenal 6 ponttal előzi meg a Manchester City csapatát, akik még hazai pályán még egyetlen pontot sem vesztettek el, és mindösszesen 2 gólt kaptak 7 mérkőzésen. 

Az Ágyúsok hét közben kikaptak a Napolitól, egy meglehetősen gyenge játékkal. Wenger egyértelműen a hétvégi rangadóra koncentrált, hiszen csak egy teljes napja volt kipihenni magát játékosainak. A francia menedzser a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Sagna jó eséllyel visszatér az utazó keretbe, illetve Podolski meccs fitt állapotban van, de egy ilye szintű rangadóra még nem áll készen. A kezdő tizenegyben nem várható sok változás, egyedül a balhátvéd pozícióban, ahol Monreal veheti át Gibbs szerepét, mondván a spanyol jobban olvassa honfitársa, Jesus Navas játékát.

A dúsgazdag manchesteri együttesnek eggyel több napja volt regenerálódni a hétközi Bajnokok Ligája rangadója után, ahol három kulcsjátékosát is pihenőt kapott. Vincent Kompany, Yaya Touré és Sergio Agüreo teljesen frissen léphet pályára a mai mérkőzésen. Sérültek terén nincs fontos hiányzó, Pellegrini megengedheti magának, hogy a legerősebb tizeneggyel kezdjen.

Az összecsapás favoritja a Manchester City, hazai pályán eddig megállíthatatlanok voltak, de az Arsenal is bombaformában van és nem ijed meg, ha vendégségben kell szerepelnie. 

A kezdőrúgás 13:45-kor lesz.

Kezdő: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Flamini, Wilshere - Ramsey, Özil, Walcott - Giroud. 

Cserék: Fabianski, Vermaelen, Arteta, Rosicky, Cazorla, Gnabry, Bendtner

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (335)

10 éve
Törölt felhasználó
Az a véleményem hogy a ManCity otthonában belefér 1 vereség, még akkor is ha fájó ez!
Szerintem nagy bajrol akkor beszélhetnénk ha a Stoke-tol meg a hasonszörü csapatok ellen veszitene pontot a csapat. Amig a "kicsik" ellen behuzzuk a meccseket belefér 1-1 vereség a nagyok ellen, szerencsére ök a kicsik ellen is hullajtanak pontokat!
Bár Mourinho taktikailag meg szokta verni Wengert a jelenlegi Arsenal jobb csapat mint a Chelsea, szerintem simán benne van hogy megnyeri az Arsenal azt a meccset!
A legnagyobb baj szerintem már évek óta hogy a csapat gyakorlatilag minden meccsen ugyanugy játszik, nem alkalmazkodunk, nem játszunk az ellenfél hibáira, mig ahol edzö ül és minöség is van ott bizony ráerösitenek a gyengéinkre, lásd ezen a meccsen bal oldal és van ugy hogy ez az eredmény.
Még egyszer mondom a ManCity ellen idegenben ki lehet kapni, benne van a pakliban!
10 éve
Törölt felhasználó
Az öltözőben biztos kapta a fejmosást :D
10 éve
Törölt felhasználó
"Sorry I didn't thank the fans at the end of the game!

You have been brilliant to me and I know you had travelled a long way and spent your money to support us. I was upset with the result and know I should have come to you to say 'thank you' and I know it is a big Arsenal tradition win, lose or draw."


Ezt most láttam Mesut hivatalos facebook oldalán.
10 éve
Törölt felhasználó
Gyerekek Özil nem tud védekezni egyáltalán. :D Előbb meg kell tanítani neki azt, aztán hátraküldeni.
10 éve
Törölt felhasználó
arsenal1220, én kifejezetten sokszor láttam (nem ma, mert ma nem láttam), hogy visszajött a szélsővel és megpróbált besegíteni a védekezésben, de hát a vak is látja, hogy egyáltalán nem megy neki. :D

Szerintem ilyen szintre egy játékos nem juthat el alázat nélkül. Most abba, hogy milyen lehet emberileg abba nem akarok belemenni, de biztos, hogy meg van benne az alázat, különben most nem lenne is 42 millió euróért.

Lesz még ennek a szezonnak ugyanolyan szakasza, mint a tavasz nagy része volt, akkor pedig Özil bizonyítani fog mindenkinek, ahogy a csapat is. A hullámvölgy természetes, arra mindenképpen jó, hogy ráébresszen engem is, hogy nem álmodom, amikor a csapat idei góljait nézem.

Szólj hozzá